Отидете към основна версия

6 254 70

Зеленски хвърля и затворници срещу руснаците ВИДЕО

  • украйна-
  • затворници-
  • русия-
  • война-
  • руска армия-
  • володимир зеленски

Всеки, който може да се включи в борбата срещу нашествениците, трябва да го направи

Снимка: Shutterstock

Украинци с реален боен опит ще бъдат освободени от ареста и ще могат да компенсират вината си в най-горещите точки на войната. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение. Той подчерта, че всеки, който може да се включи в борбата срещу нашествениците, трябва да го направи.

"Взехме нелеко решение от морална гледна точка, но полезно от гледна точка на нашата защита. Съгласно военното положение украинците с реален боен опит, ще бъдат освободени от ареста. И ще да могат да компенсират вината си в най-горещите точки на войната. Всички санкции са премахнати от някои хора, участници в АТО“, каза Зеленски. Той подчерта, че ключова в момента е защитата и всеки, който може да се включи в борбата срещу нашествениците, трябва да го направи. "Следователно беше взето решение, което не беше лесно от морална гледна точка, но полезно от гледна точка на нашата защита. Съгласно военното положение бойците, украинците с реален боен опит, ще бъдат освободени от ареста. И те ще да могат да компенсират вината си в най-горещите точки на войната. Всички санкции са премахнати за някои хора, участници в АТО /б.р. националистическа групировка/“, каза Зеленски.

Президентът подчерта, че ключът сега е защитата. „Когато се кандидатирах за президент, казах, че всеки от нас е президент. Защото всички сме отговорни за нашата държава. За нашата красива Украйна. И сега се случи така, че всеки от нас е войн. Воин на своето място . И съм сигурен, че всеки от нас ще спечели. Слава на Украйна!", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: