Отидете към основна версия

4 860 21

"Практически цялата територия на ЛНР е освободена"

  • днр-
  • лнр-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Той отбеляза, че операцията върви по план и няма отклонения от нея

Снимка: БГНЕС/ EPA

По-голямата част от Луганската народна република (ЛНР) е под контрол, армията на републиката обгражда останалите населени места. Това заяви в понеделник ръководителят на републиката Леонид Пасечник в ефира на телевизионния канал "Россия-1", цитиран от ТАСС.

"Практически цялата територия на ЛНР, по-голямата част, е освободена. Все още не сме освободили, но сме обкръжили сериозно укрепените райони на Северодонецк, Рубежное, Лисичанск", каза той. В ефира на Първи канал ръководителят на ЛНР уточни, че се водят тежки боеве за тези градове, включително Попасная. Той отбеляза, че операцията върви по план и няма отклонения от нея, но прочистването на градовете от националистически формирования все още не е извършено напълно. Пасечник подчерта, че към момента ситуацията в републиката е относително стабилна, всички жизненоважни предприятия работят нормално. „Ситуацията е доста сложна, но контролируема и като цяло се справяме със задачите, пред които сме изправени по отношение на животоподдържането на населението, както обикновено“, добави той.

Руското предложение за отваряне на хуманитарни коридори е неприемливо за украинската страна. Това заяви тази сутрин вицепремиерът и министър на реинтеграцията на неконтролираните територии Ирина Верещук, цитирана от ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: