7 Март, 2022 13:22 2 777 12

Наш футболен отбор праща клубния си автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна

  • клубен автобус-
  • футбол-
  • пирин благоевград-
  • украйна-
  • бежанци

ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват нашия пример и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и за доставката на хуманитарна помощ в страната

Наш футболен отбор праща клубния си автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна - 1
Снимка: youtube

Пирин изпрати официално писмо до министър-председателя на Република България Кирил Петков с копие до министъра на външните работи Теодора Генчовска, с което заявява намерението си да използва своя клубен автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна към България и за доставянето на хуманитарна помощ на пострадалите от военните действия там, съобщиха от клуба.

Инициативата е лично на собственика на отбора Пол Белогур, който е категоричен, че всяка една страна трябва да помогне на хората, страдащи от военната инвазия на Русия в Украйна.

"Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик - "Vermont News & Media". От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората“, заяви Белогур пред "Brattleboro Reformer".
Вестникът е третият по тираж всекидневник в американския щат Върмонт (Нова Англия) и е част от медийната група Vermont News & Media, собственост на президента на Пирин.

ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват нашия пример и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и за доставката на хуманитарна помощ в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джок Съдбата

    10 4 Отговор
    Браво на Пирин!
  • 2 Бонговец

    6 1 Отговор
    Аз съм ЦЕСЕКАР от бебе. Ама нашият китайски автобус се пали от само себе си на всеки 200 километра.Ще изгорят невинни хора.Иначе идеята е много добра.
  • 3 Разградлия

    10 5 Отговор
    Къде е Лудогорец? КЪДЕ Е СОБСТВЕНИКА? Няма време и пари ли? Възмутен съм!!! Къде са другите големи отбори? Румънци, поляци и други какво правят, къде сме ние?

    Коментиран от #4

  • 4 Фиююю

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Разградлия":

    Пали си колата и заминавай. И не се връщай.
  • 5 плевен

    3 2 Отговор
    САЩ да премахнат визовия режим за украинци? От смях ли, от що ли , но ми се насълзиха очите.
    САЩ са готови да воюват до последния украинец, но нищо повече.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    3 2 Отговор
    БРАВО БРАВО И ПОКЛОН
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДАЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ТОЯ БОКЛУК ?

    2 2 Отговор
    НА ТИЯ БОКЛУЦИ ?
  • 11 Манипулация!

    1 1 Отговор
    Т.е от статията излиза, че не ФК праща автобуса, а собственика на ФК, който има друг бизнес и е засегнат в момента, защото е използвал по-евтина работна ръка от Украйна. За решаване на проблемите си, иска помощ от правителството и иска да си направи ПР като дори обвинява останалите ФК в безучастие.
    Всичко е много хубаво, но е пречупено през интереса на дадена фирма, което някак опорочава цялата загриженост, която се опитва да се покаже
  • 12 Аз казах

    1 0 Отговор
    МАКЕ ЛАЙН