Отидете към основна версия

2 100 8

Телефонни измамници питали британски министри за конфликта в Украйна

  • великобритания-
  • бен уолъс-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия

Министърът на отбраната Бен Уолъс обвини Русия в мръсни трикове след като разкри, че е получил обаждане от мъж, който му се представил за украинския премиер

Снимка: shutterstock

Двама британски министри съобщиха, че са станали обект на опит за телефонна измама, свързана с конфликта в Украйна.

Министърът на отбраната Бен Уолъс обвини Русия в „мръсни трикове“ след като разкри, че е получил обаждане от мъж, който му се представил за украинския премиер. Уолъс в някакъв момент се усъмнил и е прекъснал разговора, когато мъжът му задал няколко подвеждащи въпроса.

След казаното от министъра на отбраната, министърът на вътрешните работи Прити Пател пък написа в Туитър, че е получила подобно телефонно обаждане по-рано тази седмица.

Бен Уолъс разпореди незабавно разследване на случилото се.

Министерството на отбраната уточни, че видео обаждането не е било на личния телефон на министъра, а е станало по друга линия с прехвърляне от друг правителствен отдел. Би Би Си има информация, че обадилият се мъж се е представил за украинския премиер Денис Шмихал, застанал пред украинското знаме, задавайки му „странни въпроси“ за НАТО и за хода на преговорите.

Един от въпросите и бил дали Великобритания ще изпрати бойни кораби в Черно море и дали Украйна ще получи ядрени оръжия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: