Отидете към основна версия

4 570 61

Руснаците унищожиха Мариупол, за да държат украинците в страх

  • мариупол-
  • вадим бойченко-
  • украйна-
  • русия-
  • коментар

Позицията е на кметът на града Вадим Бойченко

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руските военни убиват цивилни, бомбардират и разрушават украински градове, така че хората да се страхуват от руската армия. „Когато се движех с конвой от Бердянск за Мариупол, зададох въпрос на офицер от руската армия: „Защо направи това в Мариупол?“ Отговорът беше циничен, много твърд и страшен: „Трябва да се страхувате от руската армия!". Така че ние не се страхуваме от руската армия, нашите войници не се страхуват, защото ние сме на нашата земя и победата наистина е на наша страна днес", казва кметът на Мариупол Вадим Бойченко. Той подчерта, че най-важната задача е да се спасят колкото се може повече жители на града.

Сега има само един коридор за напускане на града - Бердянск-Мариупол. В същото време колите на бежанците попаднаха в километрично задръстване край Василиевка заради детайлната проверка от руския агресор на контролно-пропускателни пунктове. В тези задръствания - и линейки с ранени деца, уточнява gazeta.ua.

Кметът отбелязва, че е необходим стабилен "зелен коридор" поне за седмица-две, за да се изведат от Мариупол всички, които искат.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: