Отидете към основна версия

2 410 38

Лондон за войната в Украйна: Не искаме думи

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Лондон поиска от Путин дела, а не само думи

Снимка: Shutterstock

Великобритания иска да види пълно изтегляне на руските войски от Украйна и тогава ще прецени евентуални стъпки към възможно мирно споразумение на дела, не на думи, заяви говорител на премиера Борис Джонсън, цитиран от "Ройтерс", предаде БНР.

На въпрос дали Борис Джонсън е бил окуражен от руското обещание да намали военните операции около Киев и в Северна Украйна като стъпка към изграждане на взаимното доверие, говорителят на премиера каза: „Ще оценяваме Путин и режима му по делата, а не по думите“. Той допълни, че се наблюдава известно намаляване на бомбардировките около Киев главно, защото украинските сили успешно отблъскват руските нападения на северозапад от столицата.

Сраженията обаче продължават с тежки бомбардировки на Мариупол и други райони, така че не не бихме желали да видим нищо друго освен пълно изтегляне на руските сили от територията на Украйна, посочи говорителят на Джонсън. По-рано висши американски военни заявиха, че Русия започва изтегляне на част от войските си около Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: