Отидете към основна версия

1 767 19

Съседите ще предприемат всички мерки за ограничаване на мините

  • русия-
  • украйна-
  • турция-
  • мини-
  • босфор

Общият им брой е 420

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турското министерство на отбраната заяви, че предприема всички необходими мерки срещу „минната заплаха“ в Черно море. Министерството на отбраната на Турция съобщи за откриването на мина край бреговете на Игнеада (западното крайбрежие на Черно море) близо до границата с България.

ФСБ на Русия по-рано заяви, че украинските военни след началото на руската спецоперация са инсталирали около 420 мини на подстъпите към пристанищата в Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Службата не изключи възможността за отклоняване на мини в Босфора и по-нататък в моретата на Средиземноморския басейн поради течението. Турските военноморски сили са помолили корабите да проследят плаващи мини след доклад на руската ФСБ, съобщава вестник Hürriyet.

„Нашето командване на минната ескадрила и подводните ни екипи SAS (елитен екип на нашия флот), вземат всички предпазни мерки срещу мините със средствата, с които разполагат. Мините се унищожават с голямо внимание след откриване и диагностика“, се казва в изявление на турското министерство на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: