Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Април, 2022 15:35 1 763 19

Съседите ще предприемат всички мерки за ограничаване на мините

  • русия-
  • украйна-
  • турция-
  • мини-
  • босфор

Общият им брой е 420

Съседите ще предприемат всички мерки за ограничаване на мините - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турското министерство на отбраната заяви, че предприема всички необходими мерки срещу „минната заплаха“ в Черно море. Министерството на отбраната на Турция съобщи за откриването на мина край бреговете на Игнеада (западното крайбрежие на Черно море) близо до границата с България.

ФСБ на Русия по-рано заяви, че украинските военни след началото на руската спецоперация са инсталирали около 420 мини на подстъпите към пристанищата в Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Службата не изключи възможността за отклоняване на мини в Босфора и по-нататък в моретата на Средиземноморския басейн поради течението. Турските военноморски сили са помолили корабите да проследят плаващи мини след доклад на руската ФСБ, съобщава вестник Hürriyet.

Още новини от Украйна

„Нашето командване на минната ескадрила и подводните ни екипи SAS (елитен екип на нашия флот), вземат всички предпазни мерки срещу мините със средствата, с които разполагат. Мините се унищожават с голямо внимание след откриване и диагностика“, се казва в изявление на турското министерство на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виталия Винокурова

    32 0 Отговор
    Докъде я докарахме. Турция ни спасява от мини на нашето крайбрежие. Всички на ръководни постове вън !
  • 2 Русия да обяви награда за главата на бай

    20 9 Отговор
    Бедните украинци от изстрадалия ви народ , все още стоят като заложници на бандеровци по села и градове !
    Тези които БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО напуснаха Украйна, са предимно членове на семействата на управляващата върхушка, избягали от страната си . . . с куфари пълни с пари и ценности !
    Така че и вашия край ще дойде фашисткая сволочь и Украйна отново ще бъде в границите на
    Матушка Русь !
  • 3 Цинър, Струма и Тунджа

    13 2 Отговор
    Ние имаме 3 минни ловци втора употреба.
  • 4 Гошо

    25 0 Отговор
    И до като съседите ни обезвреждат мините ние Българите ще си чешеме камбаните !!
  • 5 👍👍👍

    13 3 Отговор
    5 000 Автомобили с руски знамена в центъра на Берлин в подкрепа на РУСКАТА спецоперация блокираха в дете посоки булевард стари платна 👏👏👏

    Коментиран от #9, #13

  • 6 linx

    3 18 Отговор
    Води се отечествена война в Украйна !! Всички помагат а ние Българите стоим на страна свили се страхливо и едва ли не гледаме сеир !! Типично за нас и за това сме били 500 години под робство защото когато стотина изтински Българи са се вдигнали за свобода всички останали са гледали сеир!!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХриСимо

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "linx":

    До сега големите световни сили се опитваха да унищожат мюсюлманите а сега и Правоскавните Христяне
  • 9 Мъдар българин

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "👍👍👍":

    Ами много добре !! Сега вече geheime staats polizei ще ги вкара в списъците и после олеле ама защо германците са лоши !! Ами лоши са защото им е дошло до гуша от избягали от глад руски измекяри които сега реват колко е вилика Русия !!

    Коментиран от #10

  • 10 😄😄😄

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мъдар българин":

    Кеде е демокрацията бе пич?
    Или си мечтаеш за украинския нацизъм където всичко е забранено!? 👏👏👏
    Ако си врътнат белите руснаци от Германия, ще останат, черни цигани, араби и турци да ги хранят немците, 🤓🤓🤓

    Коментиран от #15

  • 11 Виталия Винокурова

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "linx":

    Робство от нашите си бг чорбаджии и тогава, и сега. В Османската Империя е имало разжвет, където е имало нормални управници спазващи законите на Дивана и съответния султан.
  • 12 linx

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Човешка ценност":

    А Аз предлагам Русия в мига да се измете от България да си прибере и онова змийско гнездо наречено посолство !!И само тогова когато се освободим от отровната мъртва хватка на руснаците ще станем нормална държава !!!!!!
  • 13 Ал тафанах Ал таибах

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "👍👍👍":

    Като са толкова големи патриоти тия от митинга защо не се запишат в руската армия и да отидат в Украйна ? Защото не им стиска !!Така е по удобно и безопасно отдалече да викат че Русия е велика !Путин реве че не достигат войници защото неговите войници масово дезертират и бягат !! Ето сега тези смелчаци от Берлин да заминат !! Въобще всичко е пълна въздухарщина !!
  • 14 Бамбука

    2 3 Отговор
    Всички страни от Западно Черно море, предприемат мерки за намиране и обезвреждане на мини - Румъния, България, Турция. Интересно, какво с какво се занимава Черноморския флот на Русия с десетките си кораби, след като мините преминават покрай тях, поради посоката на движение на течението в морето. Помощ от приятел или 50/ на 50 ?

    Коментиран от #17

  • 15 Мъдар българин

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "😄😄😄":

    Пич !Руснаците ли са подобрители на германците !! С кое ? Със спиртосаните си мозъци ли ?? Е така отдавна не се бях смял!!
  • 16 турист

    12 0 Отговор
    предлагам да отдадем под аренда българското черноморие на турция за да се оправи обслужването по хотелите и ресторантите.
  • 17 Виталия Винокурова

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бамбука":

    Имат си минотрепачи "Брендо" 😂. С този Черноморски флот няма начин да не са спецове на придвижване, иначе трябва да е все на котва в някое пристанище, което не им върши работа.
  • 18 Виталия Винокурова

    0 0 Отговор
    Защо мълчите ? Кажете Украйна излезе ли от 24.02.2022 до днес в морска битка с Русия ?
  • 19 Сичкото експерт

    0 1 Отговор
    Сума ти БГ експерти се изтропаха по екраните че мини нямало. Щом се намери мина, да се изпращат "експертите" един по един да я обезвреждат с голи ръце.
Новини по държави: