Отидете към основна версия

1 857 64

Украйна: Русия да намали враждебността в медиите, за да има диалог

  • буча-
  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • михайло подоляк

Русия отрича да е стреляла по цивилни в Украйна и казва, че смъртните случаи в Буча са чудовищна фалшификация, целяща да я дискредитира

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна настоя днес Русия да покаже готовност за диалог, като намали враждебността в медиите, предаде АФП.

Това стана, след като Москва обвини Киев, че е променил позициите си от преговорите в Истанбул в края на март, като е поставил нови, неприемливи елементи.

„Ако Москва иска да покаже готовност за диалог, тя трябва да намали градуса на враждебност в медиите“, заяви в Туитър Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски.

По думите на Подоляк „руските пропагандатори носят не по-малка вина за зверствата в Украйна, тъй като от години подхранват в медиите ненавист към Украйна“.

В писмено изявление до Ройтерс той посочва още, че Сергей Лавров не участва пряко в преговорите и неговите изявления имат „чисто пропагандно значение“.

Подоляк казва, че Москва иска да отклони вниманието от събитията в Буча, където Украйна обвинява руските войски в убийства на цивилни и добавя: „Това е начинът, по който трябва да се гледа на такива изявления“.

Русия отрича да е стреляла по цивилни в Украйна и казва, че смъртните случаи в Буча са „чудовищна фалшификация“, целяща да я дискредитира.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: