Отидете към основна версия

2 959 18

В Луганска област има около 10 000 руски войници

  • украйна-
  • луганска област-
  • война-
  • русия-
  • руски войници

Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Областният управител на украинската Луганска област Сергий Гайдай тази сутрин каза, че в източния регион има около 10 000 руски военни, предаде Ройтерс.

"Това са (военните части), които са за постоянно в Луганска област, които се опитват да щурмуват и се опитват да напредват във всяка посока, която могат", каза Гайдай по украинска телевизия. Агенция Ройтерс не е успяла да потвърди информацията от независими източници.

Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни, предаде ДПА, позовавайки се на информация от местната военна администрация. Агенцията отбелязва, че Москва твърди, че вече е обкръжила града. Две трети от града в Луганска област вече са обсадени, но засега той не е обкръжен, написа в "Телеграм" началникът на местната военна администрация Олександър Стрюк. Той добави, че войски на украинското правителство продължават да оказват яростна съпротива. Проруски сепаратисти обаче твърдят, че градът е напълно обкръжен, съобщи московската държавна информационна агенция РИА Новости.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: