Отидете към основна версия

2 440 36

Какво ще включва операцията на турската армия в Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • башар асад-
  • реджеп ердоган

Целите на офанзивата включват завършването на изграждането на коридор за сигурност, недопускане на разпадането на Сирия, както и оказване на помощ за разрешаване на сирийската криза

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новата операция на турската армия в Северна Сирия ще включва няколко етапа, пише днес проправителственият турски в. "Стар".

По информация на изданието при провеждането на офанзивата ще бъде взет под внимание опитът при трансграничните операции на турските въоръжени сили в Северен Ирак.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви наскоро, че в рамките на новата военна операция на Анкара се планира първо от терористи да бъдат прочистени районите Тал Рифат и Манбидж.

Турция е настроена изключително решително. Най-вероятно новата операция в Сирия ще се провежда поетапно, както в Ирак. Много важен е началният стадий на операцията, каза експертът по въпросите за сигурността Абдуллах Агар.

Целите на офанзивата включват завършването на изграждането на коридор за сигурност, недопускане на разпадането на Сирия, както и оказване на помощ за разрешаване на сирийската криза, посочи експертът.

"Стар" пише, че успехът на операцията в Сирия ще зависи не само от прочистването на района от бойците от Силите за защита на народа (СЗН, които според Анкара са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия - ПКК), но и от постигането на примирие между страните в конфликт в гражданската война в Сирия.

В случая е изключително важно да не бъде допуснато създаване на междуетническо напрежение, особено в района на Алепо, посочи Агар.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: