3 Юни, 2022 20:02 1 128 16

Ердоган и Столтенберг търсят решение за Швеция и Финландия

  • реджеп ердоган-
  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • швеция-
  • финландия

Йенс Столтенберг е изтъкнал, че е необходимо да бъдат удовлетворени очакванията на Турция, която е важен съюзник

Ердоган и Столтенберг търсят решение за Швеция и Финландия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер. В разговора е била обсъдена молбата за членство в НАТО на Швеция и Финландия, според съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган е изтъкнал, че безпокойствата на Турция за сигурността във връзка с кандидатурите за членство на Швеция и Финландия имат справедливи и законни основания.

Ердоган е подчертал, че и двете страни трябва много открито и ясно да покажат, че се отказват от подкрепяне на тероризма, че премахват санкциите срещу Турция, че са готови да демонстрират съюзническа солидарност.

Столтенберг е изтъкнал, че е необходимо да бъдат удовлетворени очакванията на Турция, която е важен съюзник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОСТ

    7 0 Отговор
    ЩОМ ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ ЩЕ НАМЕРЯТ.
  • 2 Исмет

    11 0 Отговор
    решението Е лесно
    Предават се терористите на Турция и проблемът е решен
  • 3 Браво

    14 0 Отговор
    Велик Лидер е Реджеп Тайип Ердоган. Шефът на НАТО на крака му отива да ходатайствал за шведите и финландците. Реджеп Тайип Ердоган пак ще постигне това, което иска. Българина може да се свие в ъгъла и да скимти от завист и злоба.

    Коментиран от #6

  • 4 Попа

    4 2 Отговор
    Влизането на тия двупооловите в Нато няма ли да ядоса Русия. Турция трябва да наложи вето.
  • 5 Решението

    4 2 Отговор
    може да бъде само едно. Йенси да издуха резания дудук на Реджеп под вода. И после до поиска още. Яйца по панагюрски, батка.
  • 6 нормално е

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Турският Президент е много умен. След като ни отне изпод носа Южен поток и го превърна в Турски поток,и накара българина за своя сметка да му построи тръбите в България.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Султанът

    1 1 Отговор
    отсвири ЕС и НАТО шот са бите карти. Но идиотите не могат да зацепат.
  • 9 Турчин

    9 1 Отговор
    Над 10 военни бази на САЩ в Гърция. Защо отрязаха Турция за Ф35? Ами защото не можело американски самолети да прелитат в обсега на руски противовъздушни системи. И какво има разположено на остров Крит? Руски С300 и американските Ф35 са там и явно не е проблем.
    Защо не желаят Турция да има С400? Това нещо не служи за нападение а за отбрана. Защо има американски бази в Гърция? Мислите че са против Русия? Щом са против Русия защо няма 15 американски бази в България или Румъния? Толкова за "партньорството" и приятелството на САЩ. От друга страна пък обявяват ПКК за терористична организация и в същото време ги обучават в Северен Ирак. В Швеция уж за "човешки права" пък приютяват терористи. А Гърция! Горките гърци. Окупирани са и купуват оръжия на кредит. А страната има повече дълг от БВП. Един грък ако днес изкара 100 Евро днес дължи 150 Евро. Така е като имаш "приятел" като САЩ.
  • 10 Живков

    2 6 Отговор
    Вмирасан мюсли,който е грузински помак нещо като Бг мюсли наричани В Турция КАБАК/ПОМАК

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ХаХаХа

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Живков":

    Ама половин хилядолетие са вършили работата на дядо ти върху баба ти
  • 12 Турчин

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Живков":

    Живков лека му е пръст е плод на "любовта" на сина на Фердинанд и ромката Маруся която е прислужвала в двореца.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Турция е с ново име

    3 4 Отговор
    "Ердоган и Столтенберг търсят решение за Швеция и Финландия"..?!

    Какво решение може да търсят, когато Ердоган си е стар изнудвач и хитрец и е в "комбина" с Путин за да получава от Русия безплатно и с отстъпки газ, а и Русия му строи в Турция атомна елцентрала и достатъчно бе Путин да сподели с Ердоган , че е несъгласен с разширението на НАТО с Швеция и Финландия и изведнъж Анкара стана противник, Швеция и Финландия да са в НАТО като поиска да ѝ бъдат предадени турски граждани, избягали от режима на Ердоган в Швеция и Финландия, но не поиска и не каза нищо против САЩ, Дания, Холандия,Германия и Норвегия където също има много турски граждани, избягали от режима на Ердоган...!!!
  • 15 Цицерон

    0 0 Отговор
    "Дела трябват а не думи." Това го бе кзал някои много отдавна и отново Турция го пивтаря не само на Финландия и Швеция а и на този от НАТО. Ще се разберат не само при договорени условия а когат видят делата им. Не е за внос на оръжие турците сами си ги правят а другото.
  • 16 сноу

    1 0 Отговор
    Търсят ,търсят...то да не вземе йенситу да се наведе ,че много бързо ще го намерят..
Новини по държави: