Отидете към основна версия

2 453 13

Подигравки и дюдюкания за премиера в сърцето на мегаполиса

  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • борис джонсън-
  • партигейт-
  • елизабет втора

Опозиционни политици и съпартийци на консерватора Джонсън го призовават да подаде оставка заради "Партигейт" - скандала след разкритията, че служители на "Даунинг стрийт" са си правели празненства по времето на строгите антивирусни мерки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън бе посрещнат днес с дюдюкания и подигравки при пристигането си на благодарствена служба в лондонската катедрала "Свети Павел" по случай платинения юбилей на кралицата, предаде Ройтерс.

Докато той и съпругата му Кари се изкачваха по стъпалата към входа на катедралата, хиляди привърженици на монархията отправиха към него подигравателни подвиквания и дюдюкания. Други от публиката започнаха да ръкопляскат и да се смеят.

Опозиционни политици и съпартийци на консерватора Джонсън го призовават да подаде оставка заради т.нар. партигейт - скандала след разкритията, че служители на "Даунинг стрийт" са си правели празненства по времето на строгите антивирусни мерки в Обединеното кралство, въведени от неговото правителство.

Социологически проучвания показват, че рейтингът на Борис Джонсън е спаднал значително заради "партигейт" и други негови спорни и погрешни действия през последните месеци, посочи Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: