Отидете към основна версия

1 453 7

Петролът държи висока цена в очакване на данни за американските резерви

  • нефт-
  • петрол-
  • сащ-
  • опек-
  • роснефт

Анализатори очакват данните от САЩ да покажат спад на резервите от суров петрол, но повишаване на тези в бензин и някои други дестилати

Снимка: shutterstock

Петролът държи висока цена в очакване на данни за американските резерви, а пазарите остават напрегнати и поради повишеното търсене, след като китайските власти започнаха да вдигат тежките локдауни в някои от най-големите градове на страната, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през август се покачиха с 22 цента или 0,2 на сто до 120,79 долара. Вчера сортът регистрира най-високата си цена от 31 май досега.

Американският лек суров петрол с доставка през юли нарасна с 24 цента или 0,2 на сто до 119,65 долара за барел, след като вчера достигна най-високата си цена от 8 март досега.

Анализатори очакват данните от САЩ да покажат спад на резервите от суров петрол, но повишаване на тези в бензин и някои други дестилати. Според информация на Американския петролен институт американските запаси като цяло са се увеличили през миналата седмица.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини