Last news in Fakti

10 Юни, 2022 22:17 1 333 14

Байдън: Силите, довели до щурма на Капитолия, действат и днес все още

  • джо байдън-
  • капитолия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иванка тръмп

Парламентарната комисия заключи снощи по време на първо публично изслушване, че щурмът на Капитолия е бил завършекът на един опит за преврат и заяви, че Доналд Тръмп е бил в центъра на този заговор

Байдън: Силите, довели до щурма на Капитолия, действат и днес все още - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите, довели до щурма на Капитолия, действат все още днес, заяви президентът на САЩ Джо Байдън в момент, в който парламентарна разследваща комисия обвини Доналд Тръмп за неговата роля в събитията от 6 януари 2021 г., потресли САЩ, предаде Франс прес.

"Важно е американците да разберат това, което действително се случи и да разберат, че силите довели до щурма на Капитолия, са все още в действие днес", заяви Байдън.

"Става дума за нашата демокрация. Трябва да защитим нашата демокрация", допълни той.

"Трябва да призная, че не мислех, че ще има едно толкова директно предизвикателство пред нея", добави той.

"Ние можем да се обединим, демократи и републиканци, за да защитаваме всеки, който опира нож на гърлото на нашата демокрация", допълни Байдън.

Парламентарната комисия заключи снощи по време на първо публично изслушване, че щурмът на Капитолия е бил завършекът на един опит за преврат и заяви, че Тръмп е бил в центъра на този заговор.

Байдън описа случилото се миналата година през януари като една от най-мрачните глави в историята на САЩ.

Същевременно днес Доналд Тръмп коментира излъченото по време на изслушването на комисията видео, на което се виждат кадри от събеседването ѝ през април с неговата дъщеря Иванка Тръмп. Тогава тя каза, че вярва в оценката на тогавашния главен прокурор на САЩ Уилям Бар, че не е имало значителни доказателства за измама по време на изборите. А Тръмп не престава да повтаря, че има измама и изборите са били откраднати, без да привежда доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Сега Тръмп каза, че Иванка просто е искала да прояви уважение към Бар и неговата позиция, но добави, че тя не е участвала в проучването на резултатите от изборите, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    26 0 Отговор
    БАЙДЪН ОТКРИТО ПРИЗОВАВА
    ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА :)))
    ....
  • 2 КРАЙНО ВРЕМЕ

    27 0 Отговор
    ПРАВ Е , СЪЩИТЕ СИЛИ МУ СПИРАТ МИСЪЛТА, ГОВОРЯТ МУ В ГЛАВАТА , УДРЯТ ГО ПРЕЗ КРАКАТА ,.........АБЕ ВЪОБЩЕ ГО ДЪРПАТ КЪМ ....ПЪКАЛА И ....СКОРО МАЙ ЩЕ УСПЕЯТ !
  • 3 Някоя си

    28 0 Отговор
    Срещу демокрацията трябва да се подхожда със сила... Някои го наричат диктатура. Това е единствения начин по който може да бъде възстановен редът в хаоса причинен от демокрацията. .....
  • 4 Наталия Кобилкина

    26 1 Отговор
    Щурма на Капитолия беше организиран от Демократите на Байдън.

    Коментиран от #6

  • 5 сноу

    16 0 Отговор
    Че като са в действие ,що те държат още...
  • 6 сноу

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Наталия Кобилкина":

    ..и по точно от викиту и клинтъвите...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тая вмирисана мумия

    12 1 Отговор
    е вредна за американския народ. Непонятно е защо реднеците не го разбират.
  • 9 Смешници

    15 0 Отговор
    "Голямата Демокрация " прави всичко възможно да не допусне Тръмп отново във власта защото този път ще хвърчат глави.Така се прави по демократски нали:))))
  • 10 Републиканез

    4 1 Отговор
    Той излъга украинците.Използвахте ги , сега руснаците са по гладни и от преди. Чудят се кой път да хванат
  • 11 БПФ

    12 0 Отговор
    Гнъсен и отвратителен урoд, ТИ си превратаджията и узурпаторът !!! Превратът беше срещу ТРЪМП, който е законният президент на САЩ !!! Първо опитахте с метежът на престъпниците нигъри и подкрепящите ги извратенци и либерасти. После фалшифицирахте изборите нагло - пред очите на цял свят. Когато американският народ си потърси правата, стреляхте срещу него. И досега, влeчуго, се криеш зад 20 000-на армия и петметрови стени от американците. Продължаваш да обвиняваш Тръмп, защото знаеш, че на следващите избори, ако още си жив, той ще те помете !!! Надали имаш и 20% подкрепа !!!
  • 12 БПФ

    9 0 Отговор
    Не трябва да отричаме и грешките на Тръмп и неговите поддръжници. Метежът на BLM трябваше да бъде смазан безмилостно, а всички кметове и губернатори, подкрепящи метежниците, да бъдат изловени, съдени за измяна и екзекутирани. Или - на 6 януари, американският народ трябваше да отиде пред Капитолият с шмайзери, вместо само със знамена, да залови тая уродлива мумия и кликата и - и да ги избеси !!! Ако бе се случило първото или второто - сега светът нямаше да е на крачка от ядрена война. При Тръмп и укронацистите бяха по-ниски от тревата, защото той отказа да ги финансира.
  • 13 Зиката

    7 0 Отговор
    Щурмуващите Капитолия не бяха хора на Тръмп, а подстрекатели на Байдън, тока че наистина те са си в готовност и днес - ако им заповяда- правят поразии из Америка.
  • 14 От страни

    2 1 Отговор
    Значи е дошло време да газят Тръмп та да не се кандидатира отново за президент.