Last news in Fakti

8 Юни, 2022 12:11 1 438 7

Петролът държи висока цена в очакване на данни за американските резерви

  • нефт-
  • петрол-
  • сащ-
  • опек-
  • роснефт

Анализатори очакват данните от САЩ да покажат спад на резервите от суров петрол, но повишаване на тези в бензин и някои други дестилати

Петролът държи висока цена в очакване на данни за американските резерви - 1
Снимка: shutterstock

Петролът държи висока цена в очакване на данни за американските резерви, а пазарите остават напрегнати и поради повишеното търсене, след като китайските власти започнаха да вдигат тежките локдауни в някои от най-големите градове на страната, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през август се покачиха с 22 цента или 0,2 на сто до 120,79 долара. Вчера сортът регистрира най-високата си цена от 31 май досега.

Американският лек суров петрол с доставка през юли нарасна с 24 цента или 0,2 на сто до 119,65 долара за барел, след като вчера достигна най-високата си цена от 8 март досега.

Анализатори очакват данните от САЩ да покажат спад на резервите от суров петрол, но повишаване на тези в бензин и някои други дестилати. Според информация на Американския петролен институт американските запаси като цяло са се увеличили през миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    9 0 Отговор
    Който желае да се информира за военни действия в Украйна, Сирия, Йемен и по света...liveuamap com
    Точката знаете къде да сложите. Картите се обновяват през часове. Това е само гледната точка на глобалистите, но щом те го признават, значи е минимум истината. Иначе има и от двете страни пропаганда, няма как да се отрече.
  • 2 Теле

    9 0 Отговор
    Чакате от умрял писмо
  • 3 ТаУмВзе

    17 0 Отговор
    Краварчето го загази, щото е Тарикат. Щом ОАЕ ги отсвири, петрол на върба у шестък. Даже режим на тока ги чака. Съответно Яко бунтове и палавости.
  • 4 Някой

    17 1 Отговор
    Ясно, да се готвим за цени над 4 лв. за литър, защото резервите в САЩ само се топят през последните месеци. Отиваме към 150 долара за барел. А в следствие на санкциите на ЕС, може и към 200 да го изстреля.
  • 5 ТРОПЧО

    9 0 Отговор
    АМАН ОТ АМЕРИКА АМАН ОТ УКРАЙНА ОТ КО ЛИ НЕ ЩО ГО ИМА ТОЗ ЕВРАЗИИСКИ СЪЮЗ КО НИ ИНТЕРЕСУВА АМЕРИКА НЕ СИ ГЛЕДАМЕ РУСИЯ ДА СИ КАРАМЕ ЕВТИНО ГОРИВО АМИ АМЕРИКА НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА ДОИДЕ ОТ ТАМ САМО БЕДИ И ЛОШОТИИ ДА СКЪСАМЕ СЪС АМЕРИКА И ДА СЕ ПРИКРЕПЯМЕ КЪМ ПУТИН ДА НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ И ДА ВИДИМ КВИ СА НАСТРОЕНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ДА СЛУШАМЕ САМО НЯКВИ ИЗМИСЛЕНЯЦИ КОИТО СА СЛУГИ НА АМЕРИКА
  • 6 Това е

    1 3 Отговор
    От нато никой никога не може да излезе. Това е завинаги.
  • 7 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо се разчита толкова много на американските резерви!?Светът потребява около 100 млн.барела всекидневно това са 16-17 млн.тона петрол и в момента производството не задоволява напълно търсенето .Колко тона ще освободят САЩ от резерва -100 млн.тона ,200 млн-тона!?Ще се опитам да позная- не повече от 50 млн.тона или около 300 млн.барела .Значи цялата дандания ще бъде за максимум около 2 седмици и след това старата песен !?