Отидете към основна версия

4 002 35

САЩ към Китай: Заставате на грешната страна на историята

  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • владимир путин-
  • си дзинпин

В коментар „Бизнес инсайдър” твърди, че Русия не е усетила натиска на западните санкции поради подкрепата, която получава от Китай и Индия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подкрепата на Китай за Русия може да бъде сериозна грешка както на Пекин, така и на другщи страни, което ще ги постави на „грешната страна на историята”. Това заяви представител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от британския „Гардиън”.

„Хората, които заемат страната на Русия, неизбежно ще се окажат на грешната страна на историята“, каза говорителят на Държавния департамент. Той отбеляза, че САЩ са загрижени за съюза между Пекин и Москва, но смятат, че Китай „вече е направил своя избор“.

По-рано беше съобщено, че руският и китайският президенти Владимир Путин и Си Дзинпин са провели телефонен разговор. В него държавните глави потвърдили готовността си да се подкрепят взаимно в различни многостранни формати, съобщава руската RT.

Въпреки това Китай, според китайския министър на отбраната Уей Фънхе, не е предоставил материална помощ на Руската федерация за провеждането на т. н. специална операция в Украйна. В коментар обаче „Бизнес инсайдър” твърди, че Русия не е усетила натиска на западните санкции поради подкрепата, която получава от Китай и Индия.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 51 гласа.

Свързани новини