Отидете към основна версия

1 253 10

Германската партия "Зелени" каза, че системата ѝ за имейли е била поразена от кибератака

  • хакери-
  • русия-
  • германия-
  • кибератака

"Шпигел" съобщи, че електронните следи водят до заключение, че атаката може би е извършена от Русия, но партията отказа да потвърди това, като се позова на продължаващото разследване на германските власти

Снимка: shutterstock

Германската партия "Зелени", която е част от управляващата коалиция в страната, каза, че системата ѝ за имейли е била поразена от кибератака миналия месец, от която са пострадали профили, принадлежащи на външната министърка Аналена Бербок и министъра на икономиката Роберт Хабек, предаде Асошиейтед прес.

Партията потвърди информацията, която беше публикувана днес от германския ежеседмичник "Шпигел", но каза, че министрите не са използвали профилите си от януари. Общо 14 профила - включително тези на партийните лидери Рикарда Ланг и Омид Нурипур - са били засегнати по такъв начин, че някои имейли са били препращани към адреси извън партията, съобщиха "Зелените".

"Шпигел" съобщи, че електронните следи водят до заключение, че атаката може би е извършена от Русия, но партията отказа да потвърди това, като се позова на продължаващото разследване на германските власти.

Бербок отдавна подкрепя по-войнствена линия спрямо Русия заради състоянието на човешките права там и атаките срещу Украйна. Откакто встъпи в длъжност през декември, Хабек е начело на германските усилия да намалят своята зависимост от руските доставки на енергия.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: