Отидете към основна версия

7 908 114

Руски войници в Запорожка област лъжат, че се бият с украинската армия

  • военни престъпления-
  • запорожка област-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • руски военни-
  • лъжа

Според украинското разузнаване за подобни фалшиви битки окупаторите получават не само допълнителни боеприпаси, но и парични награди

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски войници, разположени край град Енергодар в украинската Запорожка област, измислиха оригинален начин как едновременно да станат „герои“, но и да останат живи.

За това съобщава Запорожката областна военна администрация. По данни на украинското разузнаване окупаторите всяка вечер имитират военни сблъсъци с украинските въоръжени сили. Въпросното военно звено уж унищожава диверсионно-разузнавателните групи на украинците, както и техните дронове. Войниците гордо отчитали своите „успехи“ в докладите към висшето военно командване.

В действителност обаче войниците край Енергодар не са водели никакви боеве срещу украинската армия. Това поведение на окупаторите се обяснява с факти, че ако провеждат такава „героична“ отбрана на позициите си, шансовете за използване на тяхното подразделение на линията на съприкосновение, където ще се сблъскат с реален огневи контакт с въоръжените сили на Украйна, рязко намаляват. С това шансовете на окупаторите да си тръгнат живи от Украйна се увеличават.

Според украинското разузнаване за подобни фалшиви битки окупаторите получават не само допълнителни боеприпаси, но и парични награди за участие във военни действия. На 4 юли се навършиха точно четири месеца, откакто Енергодар е окупиран. Руснаците отвличат местни жители и плячкосват до каквото се доберат. По данни на Киев в Запорожка област въоръжените сили на Украйна вече са получили военна помощ от западни партньори, благодарение на която значително са подобрили позициите си на фронта.

На 24 февруари руската армия, по нареждане на Владимир Путин, започна пълномащабна война срещу независима Украйна, която продължава и до днес. Русия мълчи за реалния брой на убитите си войници, но по данни на Киев те са вече над 36 000. Събрани са до момента доказателства за 20 000 военни престъпления, извършени от руските окупатори в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 106 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: