Отидете към основна версия

2 386 60

Зеленски: Ценим западната помощ, но е недостатъчна за победа

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • дмитро кулеба-
  • володимир зеленски

Някои държави в Европа искаха да балансират и да бъдат "между капките", но благодарение на помощта на САЩ те започнаха да ни подкрепят, каза още силният човек в Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски оцени високо помощта на САЩ, но отбеляза, че тя е недостатъчна за победа над Русия.

"САЩ ни помага и искам да кажа – оказват ни силна подкрепа, но тя не е достатъчна, за да победим", заяви Зеленски в интервю за CNN.

"Още веднъж подчертавам – помагат ни. И ние оценяваме това. Но бихме искали тази помощ да се увеличи и да се ускори. Сами воюваме за нашата земя, не искаме граждани на други страни да воюват вместо нас. САЩ са голяма икономика, световна, тя може да ни помогне. И с оръжие, и финансово" – посочи той.

Зеленски отбеляза, че САЩ имат определено влияние върху решенията на европейските страни: "И това също е помощ. Някои държави в Европа искаха да балансират и да бъдат "между капките", но благодарение на помощта на САЩ те започнаха да ни подкрепят".

"Затова когато говоря за обема и скоростта на доставките на оръжия, не се обръщам към САЩ. Обръщам се към лидерите от целия свят. Казвам, че ускоряването на този процес ще запази живота на украинците и ще доведе до деокупация на нашите региони, които са превзети от Русия", подчерта украинският президент.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: