Last news in Fakti

8 Юли, 2022 20:23 10 027 72

Лавров арогантно към Запада: Няма за какво да си говорим...

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сергей лавров-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

По думите му САЩ, ЕС и НАТО се опитват да постигнат военна победа в Украйна над Русия, а не търсят мирни преговори

Лавров арогантно към Запада: Няма за какво да си говорим... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че е разбрал за покушението срещу бившия японски премиер Шиндзо Абе на срещата на външните министри на Г-20 и е бил първият от тях, започнал своето изказване с изразяване на съболезнования за случилото се, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

"Не знам какво стои зад това покушение. Научих за него на заседанието на Г-20. Впрочем аз бях първият участник, започнал изявлението си с изразяване на съболезнования на японския ми колега за покушението. Вероятно ще има разследване. Няма какво повече да добавя", каза руският министър, помолен да коментира днешното нападение срещу Абе.

По отношение на войната в Украйна Лавров заяви, че ако там Западът се опитва да постигне военна победа на Украйна над Русия, а не мирни преговори, тогава няма за какво да се говори с него.

"Ако Западът не иска преговори, а победа на Украйна над Русия на бойното поле, защото се чуват и такива мнения, и други мнения, тогава навярно няма за какво да се говори със Запада. Защото с тези подходи той не позволява на Украйна да премине към мирен процес, а я кара да взима негови оръжия, да ги използва за бомбардировки на градове, унищожаване на цивилно население, което ние наблюдаваме ежедневно и с което, разбира се, не можем да се примирим", заяви руският външен министър и добави, че според него "раздвоението" на западните страни по украинския въпрос показва, че той се интересуват не от Украйна и нейната сигурност, а от идеологията.

Очевидно сериозна амнезия мъчи руския външен министър, който отново се опитва да вмени вина на Украйна и Запада, че те са виновни за провала на мирните преговори, каквито усилия направиха редица европейски и американски лидери, както и представители на украинската държава още в началото на войната. Тогава Путин, който инициира вероломното нападение над Украйна, даде да се разбере, че Русия няма да отстъпи от своите интереси и тя ще ги гони до дупка. С това Москва даде да се разбере, че путинския режим не иска преговори за мир, а постигане на своите империалистични цели, без ясно обаче да ги артикулира.

а подалия оставка британски премиер Лавров каза, че по време на своя мандат Борис Джонсън е доказал, че е човек, който преди всичко държи да е на власт заради своята собствена политическа кариера. По думите на Лавров британският министър с цялата си дейност като премиер е доказал, че е човек, който преследва преди всичко външни ефекти. "И ето – тръгна си. Всички говореха, че трябва да бъде изолирана Русия, а в крайна сметка собствената му партия изолира Борис Джонсън", каза той.

Лавров също така коментира отношенията между Русия и САЩ. Той заяви, че инициативата за прекратяване на двустранните контакти не е била на Москва, а на Вашингтон и руската страна няма намерение да убеждава Съединените щати да ги възобновят. "Ние няма да тичаме подир никого, предлагаме да се срещнем. Ако те не искат да говорим, това е техен избор", заяви той.

По повод на медийните информации, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще избягва да участва в групови снимки на срещата на Г-20, Лавров коментира, че не го е канил да си правят обща снимка. Ако става дума за срещи с мен, за изявленията, че нямало да се снима с мен – аз никого не съм канил да се снима. И изобщо никого никъде не съм канил. Аз бях поканен от Индонезия. Както Индонезия покани и президента (на Русия Владимир) Путин на срещата на високо равнище, която ще се проведе през ноември", заяви руският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    223 44 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВ !

    Коментиран от #9, #33

  • 2 немил-недраг

    73 223 Отговор
    Лавров, язък за голямата ти празна кратуна само е повредила на майка ти .......

    Коментиран от #32

  • 3 много скоро

    49 174 Отговор
    Пред международния трибунал ще проговорят.
  • 4 паркунин

    182 37 Отговор
    Ми разбира се,Русия с предатели и мекишаци не говори,и най-вече с фурнаджийски лопати не запомнили историята си.

    Коментиран от #51

  • 5 Аватар

    194 24 Отговор
    Г- н Стайков,спомняте ли си,че един от украинските преговарящи с Русия беше застрелян от самите украинци?Или и вас ви мъчи амнезия?

    Коментиран от #49

  • 6 ????????????????

    146 15 Отговор
    Анатолий=д/п.енис?
    Къде точно е "арогантното"?, анатолиййй
    Ех, колко ли прихлебихте от а-за-б?!?!?? дано ви стигнат за студената зима,,,,,
    Триенето е лесно, но оцеляването си има цена,,,,,🤔
  • 7 Рософил

    123 30 Отговор
    Оглеждам се и какво виждам?! Жена ми ,сибирячката ДУСЯ ,на ръката ми ,часовник ПОБЕДА.
    По натам, хладилник ЗИЛ ,малък хладилник МОРОЗКО ,пералня ВЯТКА ,телевизори ЕЛЕКТРОН и ТЕМП
    полилей РУСКИ КРИСТАЛ ,Килим закачен на стената- РУСКИ , полилей на тавана РУСКИ ,всички тенджери ,тигани ,чаши ,чинии -РУСКИ . В гаража, мъркат два звяра....ЖИГУЛИ -с нея джиткам из града и МОСКВИЧ 412 - с него си ходя на село, защото е особено високопроходим. Карам ракията, буркани ,картофи ,зарзават ,прасето за Коледа ,агнето за Гергьов ден и други благинки. Може ли ,някой джендър да сподели колко неща произведени в хАмерика ,вижда около себе си в къщи!?

    Коментиран от #34, #48

  • 8 Компетентен

    175 25 Отговор
    Настройването на Украйна срещу Русия от Майданския преврат насетне е дело на атлантическите ястреби, които са на власт в Целия Запад. Те са истинската причина за днешната война в Украйна

    Коментиран от #11

  • 9 Четирихилядник

    28 94 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Разбира се, че е прав! Ти седнал ли искаш да бъде докато говори фантасмагории!
  • 10 ЛАВРОВ

    26 105 Отговор
    И ТЕБЕ ЩЕ ТЕ СЪДЯТ...НЕ СИ МЛАД..НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕШ ЗАПАЗЕН...

    Коментиран от #25

  • 11 Ха ха

    16 39 Отговор

    До коментар #8 от "Компетентен":

    А извънземните, защо ги пропускаш!?
  • 12 така де...

    26 98 Отговор
    Е то вярно, че няма. С руски политици и управляващи разговори не могат да се водят защото те не слушат, а само говорят.

    Коментиран от #19, #24

  • 13 Хм Хм

    27 98 Отговор
    Раша е магучая, какви са някакви си САЩ да се правят на интересни. Какво като три от щатите, всеки поотделно е с по-голяма икономика от цяла Русия - Тексас, Калифорния, Ню Йорк.

    Коментиран от #57, #58

  • 14 Васил

    24 96 Отговор
    Лавров нали всеки ден си говориш с бутилките алкохол за какво са ти други?
  • 15 КРАЙНО ВРЕМЕ

    113 15 Отговор
    Лавров арогантно към Запада: Няма за какво да си говорим.....................МНОГО ПРАВИЛНО...........!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост от Силистра

    100 13 Отговор
    Нека запада не съди Русия!..монетата има две страни. ..Запада е греховен свят(англосаксонците )..в техните църкви се изнасилват малко момчета (3-15 г.), в Саш се избиват чернокожи ( както в украина масово се избиват циганите,синтите и по тъмните чужди граждани,за това Ес мълчи като щраус!,убийствата са масови и се извършват от Неонацистите до днес!), ...Запада върши безобразия в ирак, либия, сирия ....Русите са балансьори в световния мир,, другите смелчаци ,но регионални са Сърбите ! Ако я няма Русия ,сащ и енгланд ще смачкат малките и средните държави
  • 19 така де...

    39 4 Отговор

    До коментар #12 от "така де...":

    Всъщност да добавя, че то така е и с българските, но не е виновен който яде баницата нали? Виновен е този, който не одобрява нищо от поведението им, но няма нищо против да си изкарат мандата, пък после ще видим...
  • 20 Някой

    59 6 Отговор
    По въпрока кой е арогантен може да се поспори. Друг е арогантния.
  • 21 В.В.П.

    13 23 Отговор
    Путин е бог !. Владетелят на света.!.Джо му казва в лицето ,,убиец ,но това е толкова мило..Ще ги ччука яко натовските кучки..Сега малко мрънкат руските ,,после пак ,и после до откат .Лавров е арогантен мъж!.Хехе.
  • 22 Анализатор

    21 55 Отговор
    КактоПутлер казваше, с престъпници не се преговаря , другарю Лавров!
    Престъпниците се унищожават!
    Станахте излишни...
  • 23 В.В.П.

    59 11 Отговор
    Рф ще направи от Крайна една модерна държава ,ще ги превъзпита .Това е нужно на света .Ония с печупените кръстове ,ще се превъзпитат с труд и глад..Може и бой ..Зависи .Има си работа
  • 24 Когато

    43 7 Отговор

    До коментар #12 от "така де...":

    човек или държава са малки и заробени от сашт ...,трудно могат да разберат собственика на 1/6 от земната суша -руския народ ...на която външен министър е някакъв гн.Лавров !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТОЧКАТА

    6 4 Отговор
    тщ ,язък,мислех за демокрацията ,свободата и ...други ценности!!!!пък то МЪДЕРА БИЛ НА ВЛАСТ.
  • 28 Преминаващ оттук

    65 7 Отговор
    Стайков вас ви мъчи амнезия, а не Лавров.
    Да не би да са лъжа думите му, че САЩ, ЕС и НАТО се опитват да се наложат на Русия. Къде са ресурсите бе измислен журналист който пише в този измислен сайт.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Фуоцртйкцдулж

    39 5 Отговор
    Изключително жалка "медия
  • 31 Манипулативно заглавие

    41 6 Отговор
    манипулативно тълкуване от страна на аФтора.
  • 32 Смешник

    46 8 Отговор

    До коментар #2 от "немил-недраг":

    Не знам на Лавров да ли е празна зно твоята със сигурност е.
  • 33 кнаус 485

    44 10 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    СЛАВА НА РУСИЯ,ИМПЕРАТОРА,КАДИРОВ И ЛАВРОВ......ДЖЕНДАРИТЕ ДА СИ БЪРШАТ СОПОЛИТЕ.....КИРО,КОКОРЧО И ТИКВУН ДА ОТИЧАТ В КЕНЕФА.....СЛАВА НА РУСИЯ.....няма да пиша да живее България,щото за мен това не е държава,обичам родината си,но мразя скапаната държава.....мисирките може да ме трият,но това е моето мнение и нищо не може да го промени....

    Коментиран от #41

  • 34 Амереканофил

    62 14 Отговор

    До коментар #7 от "Рософил":

    Оглеждам се и виждам-жена ми имитация на секс кукла,с искуствени джуки,гърди и скули,сина ми с розови прашки пие розов джин с розов тоник и жълти чорапи,дъщеря ми нула номер с пиърсинги ми доведе снаха.Колата ми 20 год таралясник джиткам с нея до мола че гори 20/100 масло а бензина 4 лв .Но пък има банани и кола.Кеф ми е в ЕС.
  • 35 Факт

    45 10 Отговор
    Дреме му на Лавров и Путин,имат си всичко и държавата им нарастна с около 200х кв км.С кой да преговарят,защо и за какво?

    Коментиран от #38

  • 36 Опааа

    54 10 Отговор
    Нищо арогантно не е казал! Напротив! Прекалено дипломатичен е!
  • 37 Леличката

    47 10 Отговор
    Лавров е голям дипломат.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Никой не вярва на Русия

    17 43 Отговор
    Тежка амнезия мъчи руския външен министър Лавров, който забрави че бившия японски премиер Шиндзо Абе бе най добронамереният японски премиер към Русия и който искаше да се разбира и сътрудничи с Путин, но Русия арогантно отхвърляше всичките му предложения и сега пък отново високомерно Лавров се опитва да вмени вина на Украйна и Запада, че те са виновни за провала на мирните преговори, каквито усилия направиха редица европейски и американски лидери, както и представители на украинската държава още преди агресията и нахлуването на Русия в Украйна и започването на войната....!!!
  • 40 Ирена

    26 7 Отговор
    За жодт Лавров е абсолютно прав.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бай Иван

    12 35 Отговор
    Ако Европа, ЕС и Нато се надигнат срещу вас и ватенките няма да ви останат...
  • 43 Бай Иван

    13 30 Отговор
    Много руски трол тука много нещо!
  • 44 Лавров ми мяза на Фернандел

    8 26 Отговор
    Същият модел
  • 45 Перо

    34 11 Отговор
    С ционисткият превратаджииски режим,начело със Зеленски е свършено! И господ не може да му помогне! Мечката лесно може да се събуди,но трудно може да се вкара обратно в бърлогата!
  • 46 Чико

    28 6 Отговор
    От началото на войната наблюдавам смяната на позициите на сайта,,Факти"от проруски в антируски.коментиращите обаче на 70 % продължават да са проруски настроени.
  • 47 Путин и Лавров

    13 39 Отговор
    Нещо много си повярваха !
    Търсят си белята !
    НАТО трае,трае...но накрая
    Ще му сложи Края !

    Коментиран от #67

  • 48 Не осеменявай

    9 13 Отговор

    До коментар #7 от "Рософил":

    Дуся, че света е пълен с нещастници
  • 49 Тоя парлапан

    9 13 Отговор

    До коментар #5 от "Аватар":

    нема как да го хване анамнезата щот нема къде.
    Помни като синиферите по 7 минути с двете мозъчни клетки и това е.
  • 50 Миглена Ангелова

    9 33 Отговор
    Още маат гащи в Донбас
    Пък се репчат на САЩ
    Нали ще ги попилеят, като куцо пиле домати
  • 51 Един Човек

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "паркунин":

    Има да чакаш !

    Коментиран от #55

  • 52 Джордже Балашевич

    38 4 Отговор
    Браво. Най после, на такъв форум,пред целият свят да се каже истината за тези алчни кръвопийци, от "демократичният" западен, неолиберален джендърски свят.
  • 53 не може да бъде

    30 6 Отговор
    Може да се правят всякакви инсинуации за вината на Путин и русия,но Лавров е прав във всяка дума!Първо Русия има право да не вярва ва западните държави отдавна заради отказа им от подписани ,ратифициарни и одобрени договори,второ заради ДНР и ЛНР -Германия ,Франция и Полша бяха гаранти на Минските споразумения -обобрени и ратифицирани от Съвета за сигурност на ООН- и резултата от тези гаранции е такъв,че сега не ги признават за валидни!?Трета причина да не се вярва на Запада е приемането на закони с валидност от стара дата,които да важат за подписани мегждународни споразумения -така беше спрян напр.Северен поток 2!?И сега след като наложиха санции,които по същество са грубо погазване на международното право/поне и за това че не са одобрени от ООН/,обявяват че война на Украйна трябва да продългжи до победа над Русия!?Е,как да окачествим тези действия!?Ето как ги окачествява проф.М.Константинов в интервю в Блиц.- "добре е че сме в най.мощните икономически и военни съюзи,но не е добре ,че тези съюзи се управляват от хора несъстоятелни,интелектуално немощни и физически амортизирани!"
  • 54 Курин

    7 29 Отговор
    Няма ли най после, руският народ да се събуди,и да измете от власта тези мекерета в Кремъл,хвърлили...да, хвърлили на смърт,млади момчета,и заплашващи цял свят с продоволствена криза,и ядрена война.

    Коментиран от #66

  • 55 чисора

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Един Човек":

    Чакам органа който те е родил.
  • 56 Гост

    4 0 Отговор
    Да, така е.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 М..да

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хм Хм":

    Само дето Тексас и Калифорния скоро ще бъдат независими държави.

    Коментиран от #59, #62

  • 59 Перко

    1 7 Отговор

    До коментар #58 от "М..да":

    Е и ?! Пак ще са по-развити икономически от русия.
  • 60 Прав е Лавров

    19 4 Отговор
    РФ предлагаше договори, позоваваше се на споразумения, а Западът се правеше на разсеян.
    Сега играе дебелият край, разсеяните надменни "изключителни" и "богоизбрани" ще трябва бързо да помъдряват, че идва зима.

    Коментиран от #61

  • 61 Рангел

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "Прав е Лавров":

    Браво,тъкмо исках да напиша същото,спести ми го
  • 62 Ердоган

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "М..да":

    И до виена ше се говори на турски
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БРАВО, С/У КАПСУЛИРАНИ МОЗЪЦИ - ТАКА

    10 1 Отговор
    КАЗА ИМ КАКВОТО ТРЯБВА ДА ИМ КАЖЕ И ГИ ОТСВИРИ .ЖАЛКИ МАРИ-ОНЕТКИ С АТРОФИРАЛИ ЗАТЛЪСТЕЛИ МОЗЪЦИ ЗАРАДИ ЗАБРАНА ДА МИСЛЯТ.. ПОСЛУШАНИЕТО ОТ ДИКТАТ , БЛОКИРА ФУНКЦИИТЕ НА МОЗЪЦИТЕ ИМ.. .. А С КИТАЙ И ИНДИЯ ,СИ ИМА РАЗГОВОРИ ОТ ПРЕДИ. ...
    БРАВО ,ТАКА СЕ ПРАВИ ,КОГАТО НАСРЕЩА ИМАШ ПОЛУ-ЧОВЕЦИ, ОЛИ-ГОФР-ЕНИ, ПОВТАРЯЩИ ЕДНИ СЪЩИ МАНТРИ СПУСНАТИ ОТ ДИКТАТОРА ИМ ,ДО ВТРЪСВАНЕ ,ПО ПОДОБИЕ НА СКЪПИЯ ИМ И НА-ПУ-ШЕН НА-Ц-ИСТ.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хър Мър

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Путин и Лавров":

    Как ще им сложи края
  • 68 с таливани и пирати не се разговаря

    7 2 Отговор
    Не сте читави,не сте читави,не ставате за сериозни разговори ...Първо си ревизирайте антизаконните и аморални действия ...Та вие сте били прикрити и пирати и талибани,лъсна сега същността ви..Кой може да разговаря с такъв тип хора??
    Браво,Лавров,човек с достойнство,чудесно ги отсвири, не е нужно да си хабиш приказките ..Те са толкова зомбирани ,единно циментитани че няма как да разберат.
  • 69 тоти

    0 2 Отговор
    Тази територия от над 200х,кв.км вече за Украйна е загубена,но много ми е чудно кой ще се върне там и дали Русия ще приложи план Маршал за въстановяване са свои средства???Много се СЪМНЯВАМ ...просто това ще ставе ВТОРИ ЧЕРНОБИЛ !!! или плацдарм за отбрана /??

    Коментиран от #71

  • 70 Целия развит свят е срещу Русия

    2 3 Отговор
    Абе не мога да разбера откъде се навъдиха толкова много български родоотстъпници, предатели, русороби и русофили и какво хубаво са видели освен 45г диктатура от мразената от целия демократичен и развит свят диктаторска и изостанало агресивна Русия, че искат отново да върнат България като сателит и да я предадат в ръцете на Русия, наричайки този подъл акт "Възраждане" и които искат да изкарат България от цивилизацията на ЕС и сигурността на НАТО и да се събори "Валутния борд", за да влезе доброволно и да се подчини България в един руско-азиатски варварски съюз на изостаналост и бедност и което за всеки разумен и нормален българин означава, че това ще е края на европейска и цивилизована България...!!!
  • 71 Знайков

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "тоти":

    След като Русия завземе Украина, ще я раздели между Полша, Унгария, Литва и САЩ, за да няма обидени. А самият Путин ще пусне газ и нефт без пари за цяла западна европа в знак на благодарност за подкрепата.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.