Отидете към основна версия

2 547 16

Киев осъди остро решението на Москва да опрости процедурата за предоставяне на руско гражданство за всички украинци

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • гражданство

Украйна призова всички нейни партньори да наложат нови санкции на Русия и да ускорят доставките на тежки оръжия за Киев, за да накажат по този начин Москва за решението й

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското министерство на външните работи осъди твърдо указа на руския президент Владимир Путин, улесняващ предоставянето на руско гражданство за всички украинци, които поискат това, предадоха световните агенции. В изявление на ведомството се казва, че това е ново посегателство срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Министерството на външните работи осъжда твърдо указа на президента на Руската федерация. Решението, упоменато в него, представлява ново посегателство срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна, които са несъвместими с нормите и принципите на международното право", се казва в изявлението, цитирано от Франс прес.

Украйна призова всички нейни партньори да наложат нови санкции на Русия и да ускорят доставките на тежки оръжия за Киев, за да накажат по този начин Москва за решението ѝ да опрости процедурата за руска натурализация на украински граждани, предаде Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: