Отидете към основна версия

4 584 45

Украинска "спецоперация" е освободила петима души от окупирания Херсон

  • украйна-
  • херсон-
  • война-
  • войници-
  • русия

Областта е почти напълно контролирана от руската армия още от първите дни на инвазията на Кремъл, подета на 24 февруари

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Петима украинци, които са били пленени от руските войски в района на Херсон, са били освободени благодарение на специална операция на украинското военно разузнаване, обяви днес Киев, предаде Франс прес.

"По време на специална операция във временно окупираните територии на Херсонска област, петима украински граждани, които са били държани в плен от руските окупатори, бяха освободени", се казва в изявление на Украинското военно разузнаване.

Според текста операцията е била извършена от специалните сили на разузнаването и петимата освободени са войник, полицай и трима цивилни. Единият от освободените е със сериозни рани, но не става ясно дали той е бил ранен по време на специалната операция за освобождаването му. Сега петимата освободени са под грижите на украинските власти и получават подходящо лечение.

Украинската армия води от няколко седмици контраофанзива на фронта в Херсон. Тази област е почти напълно окупирана от руската армия още от първите дни на руската инвазия, подета на 24 февруари.

Днес сутринта Киев обяви, че е поразил руски военни части и склад с руски боеприпаси в Нова Каховка, на около 60 километра източно от град Херсон. Украинските власти твърдят, че 52 руски военни са убити при атаката. Руските окупационни власти пък твърдят, че седем души са били убити и около 60 души са били ранени при удара.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: