Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Юли, 2022 20:23 2 783 61

Рюте в Киев: Войната в Украйна може да продължи дълго време

  • марк рюте-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • война

Нидерландският министър-председател обяви също така изпращането на нови артилерийски системи с голям обсег на действие, както и финансова помощ за Украйна в размер на 200 милиона евро

Рюте в Киев: Войната в Украйна може да продължи дълго време - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна може да продължи дълго време, но Западът трябва да "продължи да подкрепя страната по всички възможни начини", заяви днес министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте, който е на посещение в Киев, предаде Франс прес.

"Тази война може да трае по-дълго, отколкото предвиждахме и се надявахме. Но това не означава, че ще стоим със скръстени ръце и ще наблюдаваме отстрани нейния развой. Трябва да останем фокусирани и да продължим с подкрепата си по всякакъв начин", заяви Рюте по време на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Марк Рюте посети също Буча, Ирпин и Бородянка - три града в района на Киев, които бяха окупирани от руските сили в началото на войната и се превърнаха в символ заради извършените там зверства.

Нидерландският министър-председател обяви също така изпращането на нови артилерийски системи с голям обсег на действие, както и финансова помощ за Украйна в размер на 200 милиона евро.

Това е първата визита на Рюте от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари. След срещата с него Володомир Зеленски приветства в Телеграм "конструктивните" разговори, които е имал с Рюте, и благодари на Нидерландия, която "е част от топ 10 на приятелите на нашата страна", посочи АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закс

    56 7 Отговор
    И защо е нужно да умират толкова хора ? За едни пари ...

    Коментиран от #27

  • 2 карамфила

    50 9 Отговор
    Тоя рюте ми изглежда много умен и вижда в бъдещето,като Нострадамус или киро теляка с 200 англииски думи в речника.
  • 3 Бай Дончо

    52 8 Отговор
    Дълго дълго колко да е дълго до три месеца сената се връща при Републиканците и връзва ръцете на дъртия, после идва и бай дончо и спира парите на нато
  • 4 Ръмпези

    48 8 Отговор
    АКО ПРОДЪЛЖИ ПОВЕЧЕ ОТ 5-6 МЕСЕЦА ИМА ВЕРОЯТНОСТ ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА...ОРИЕНТИРАЙТЕ СЕ КЪМ ПЛАНИНИТЕ...КАЗВАМ ГО ЗА МЛАДИТЕ..АЗ СЪМ СТАР....
  • 5 България

    35 12 Отговор
    Za Победа 🇷🇺🇷🇺🇧🇬🇧🇬✊✊
  • 6 Хихи

    28 8 Отговор
    Тоз маркуч как разперил пръстчета все едно магии прави. Хехе.
  • 7 Точно дългата война е целта

    13 51 Отговор
    Времето работи срещу Русия. Дългата война значи огромни икономически проблеми и фалит на Русия. След това ще последва и реалния и разпад. Ще са появят няколко десетки нови самостоятелни страни.Именно това е целта и точно заради това на Украйна се помага само толкова колкото да не падне, а войната да трае години без да може да има особено предимство.Путлер обрече Русия влизайки в западния капан. След време в западните държави ще му издигат паметници като унищожителя на Руската федерация.

    Коментиран от #11, #23, #51

  • 8 сноу

    30 8 Отговор
    Мамино рюти ..пак се е подмокрило ...
  • 9 Даааа

    36 9 Отговор
    Пращайте още парички на зеления а Германия и Европа да седят на студено хахаха.Има ли някаква отчетност на тези пари ,да не би зеления да връща част от тях в някой лични сметки???
  • 10 Змия

    40 9 Отговор
    Холандците освен оръжие се надяват да станат основния доставчик на надгробни цветя за УКР

    Коментиран от #18

  • 11 Продължаваме Полюциите

    42 8 Отговор

    До коментар #7 от "Точно дългата война е целта":

    Путин от 20 години го сваляте. Колко мирикански и европски политици се смениха през това време?

    Коментиран от #21

  • 12 име

    25 7 Отговор
    Потърсете в youtube канала Redacted, прочетете малко коментари, не всички в САЩ са коне с капаци. Потърсете видеото "The TRUTH is coming out in Ukraine and Zelensky is furious" . Скот Ритър, американски военен експерт, обяснява какво им се е случило и ще им се случи на украинците, както и какво да правят тези, които искат да им пращат оръжия.

    Коментиран от #38

  • 13 Баце

    20 4 Отговор
    Рюте вие по-добре гледайте да не ви се скъса случайно някоя дифа, че от нидерландия ще си станете пак само морско дъно.
  • 14 Баце

    19 6 Отговор
    Рюте вие по-добре гледайте да не ви се скъса случайно някоя дига, че от нидерландия ще си станете пак само морско дъно
  • 15 Ххххх

    23 6 Отговор
    Щом желаят да продължи дълго може да се пренесе на тяхна територия ,тогава боли!
  • 16 име

    16 5 Отговор
    Я щатните козячета да кажат, Зеленски по-нисък ли е от Путин или е свършил нещо в гащите изглежда така?
  • 17 Соломон

    20 3 Отговор
    Каква "война" ?!

    Ако, имаше ВОЙНА, европейските "лидери", щяха ли да си правят ЕКСКУРЗИИ до Украйна ВСЯКА СЕДМИЦА ?! :)

    Русия, няма ли да ПРИЗОВЕ гражданите на Киев, да се ЕВАКУИРАТ в рамките на 24 часа ?!
  • 18 Така така

    8 23 Отговор

    До коментар #10 от "Змия":

    А за путлеристанския “Груз 200” цветя няма да изнася първо защото търговията с федерацията на злото е токсична вече и става се по-токсична. И второ защото за убитото пушечното месо на Путлер не се полагат такива неща. Не човеци като орките на Путлер няма как да имат човешко отношение към никого дори към собствените си жертви, а просто ги зарязват като боклук на украинската земя. Азиатските варвари само това могат и това правят.

    Коментиран от #35

  • 19 БОЗА

    21 4 Отговор
    "Тази война може да трае по-дълго, отколкото предвиждахме и се надявахме."

    Т.е. вие ЗНАЕХТЕ,за тази война,за да предвиждате времетраенето и...или,че си признавате,че ВИЕ я подготвяхте толкова годинии и Путин просто ви изпревари недопускайки грешката на Сталин и ви удари пръв... интересно изказване...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 20 Плашимир

    12 1 Отговор
    Я продължи ,я камиларя. Ако не гръмнат Зельо.
  • 21 Само дето

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Продължаваме Полюциите":

    Никой не го сваля, а той се свали вече сам и обрече страната си и наивното и безкрайното манипулирано и зомбирано население, което още не е избягало от бавно потъващия кораб.
  • 22 ФАКТ

    11 5 Отговор
    Едно дете попитало друго знаеш ли колко време е пътя от Москва до Амстердам. Ами 15 минути отвърнало детето. Който каза бе смешник. Татко отвърнало запитаното дете. А той къде работи -ами в ракетни войски🇸🇮🤪
  • 23 Анонимен

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Точно дългата война е целта":

    Тук си в грешка Русия има предостатъчно храна и горива но западняците ще ядат хурката.И какво си се загрижил за Русия или западняците?
    Сега е жътва но алчните зърнопроизводители ще изнесат житото заради високите цени а ние ще гризем дървото напролет и ще се чудим по български как от износители на жито правителството трябва да внасяме жито и кой ще вземе комисионните. .
  • 24 Механик

    14 4 Отговор
    Почвам да си мисля, че НАТО/ОТАН са скрити спонсори на Русия. Пращат в Украйна оръжия, които руснаците унищожават или завладяват. Русия се пълни с натовско оръжие, а за това оръжие ще плащат укрите по ленд-лиз.
  • 25 7838

    5 3 Отговор
    Те скоро твоите фермери и на теб ще обяснят кое ще продължи и кое няма. Кариерата ти е втория вид.
  • 26 Зевзека

    7 4 Отговор
    ЕС ще стане подводница, явно!
  • 27 стоян

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Закс":

    До 1 ком -какъв е тоя тъп въпрос другарю -задай го въпроса на любимеца ви путина защо започна тази война и защо не я спира или чака фалита на русия

    Коментиран от #31

  • 28 подкрепяте войни ама

    1 1 Отговор
    Абе знаели се , може пък украинците и да поумнеят , войните правят и чудеса , а после може и нов Нюрнберг да има за такива като теб .
  • 29 Име

    11 5 Отговор
    Ще продължи дълго дълго време. Докато Кокайнчo не развее бялото знаме. Ния обаче незнам защо ще плащаме за окрайнската наглост. По същият път върви и Литва.Навира се между шамapите за да прави кеф на Наглосаксонски и еврогейци.
  • 30 Точно дългата война е целта

    5 6 Отговор
    Аз не съм в грешка.Фактите показват точно това. Хода на събитията потвърждава това по безспорен начин. На Украйна не се предоставя военна помощ която е достатъчна да разгроми руските окупатори, но и се помага дотолкова да може да продължат да оказва съпротива Това е коварен и много кървав сценарий за които украинците плащат с живота си. Просто интереса е за дълга и изтощителна воина продължаваща с години. А от това ще пострада унищожително икономиката на Русия и именно това е целта която се преследва от самото начало конфликта, а може би и от преди началото му.Интереса не е Русия да бъде разгромена военно, а да има продължителна война която да доведе до икономическия крах на Русия. Ако целта беше военна победа над Русия нямаше да има статии като тази, а военната помощ за Украйна щеше да е друга като тип и обхват.Съответно армията от орки на Путлер вече щеше да бъде напълно унищожена, но не е това целта.

    Коментиран от #47

  • 31 Закс

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "стоян":

    Според теб е хубаво да умират хора за пари ??? Ужас !!!

    Коментиран от #36

  • 32 Анонимен

    11 3 Отговор
    Е щом и тоя дето е женен за мъж дава мнение... Много е модерно сега всички които са женени за мъже да изказват мнение! Европейски геювИ ценности!
  • 33 Адолф

    1 3 Отговор
    Да бъде смърт!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Уса

    9 3 Отговор
    Русия ще обстрелва американските сателити с лазер над нейната територя.Това коментират по американските медии от няколко дена.Украйна пада до октомври.Това коментират украинците в сащ
  • 35 Змия

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Така така":

    Моето момче явно си още зелен и нит си бил в Русия нито в Украйна нито Холандия пък едвали на друг континент и не всичко което се говори е истина има една Българска приказка интереса клати феса а по европейски звучи така няма вечни приятели има вечни интереси
  • 36 Никой не казва, че

    4 8 Отговор

    До коментар #31 от "Закс":

    Да умират хора за каквото и да е хубаво, но на всички на първо място трябва да е ясно, че варварите орки на Путлер не са хора, а човекоподобни щом са се хванали да участват в неговата агресия и да стават убийци на напън оневини и беззащитни хора или съучастници на такива.
  • 37 Уса

    4 3 Отговор
    Гледайте интервюто на Тръмп преди 3 години в Фокснюз при Такър..Човека си казва истината каквато е без да пести нищо.Върне ли се ще падне голямото почистване на идиоти
  • 38 Ежко Бежко

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "име":

    Единствения смислен коментар. За жалост ще остне незабелязан. Ще драскаме по клавишите докато неусетно ни натикат в мелачката. Ще спорим кой колко танка е унищожил, а ще плащаме двойно и тройно за ток, бензин и не дай боже за храна. Дезориентацията на българите е пълна и необратима.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бат Пешо

    4 2 Отговор
    Много въпросителни има в тоя конфликт. Откъде Украйна получава гориво за да води бойните действия? Ще кажете от Полша, добре де, ама Полша откъде го взима това гориво, за да го дава на Украйна? Колкото и танкове, самолети и ракетни системи да получава от Запада, всичко това е нефт? Нефта е кръвта на войната. За всяка артилерийска установка трябва влекач, тоя влекач не се движи със зелена енергия. За всеки танк трябва гориво(нефт) и там слънчевите панели няма да помогнат, нито съм чул до сега за Танк-Тесла. Самолетите им колкото и да са на брой, малко, много, трябва керосин(нефт) и те не движат със слънчеви панели. За всеки камион, който превозва хора или снабдява войските с необходимото, пак трябва нефт. След като целия нефт в Украйна идва от Русия, как въобще Украйна продължава да се съпротивлява? И как въобще Украйна ще издържи на продължителен конфликт като непрекъснато трябва нефт? Нека някой по-умен от мен ми обясни, поне такива в коментарите не липсват

    Коментиран от #42, #43, #56

  • 42 Много е просто

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Пешо":

    Далеч не само Русия има залежи от нефт в целия свят.Без руските енергоносители няма да дойде края на света като и да се кълнят денонощно родни и международни путенисти.
  • 43 Йо Несбьо

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Пешо":

    Вярно е, но не е задължително Русия да е доставчикът. Полша получава нефт и от Норвегия, а и може да си купува от други източници. По-скоро Украйна взема милиарди всеки месец даром в пари и оръжие и затова се крепи. В случай, че ги нямаше външните източници на финансиране и оръжейни доставки, до момента Украйна да е катастрофирала. Играта е на изтощение, но за да бъде изтощена Украйна, трябва потоците пари и оръжие да бъдат пресечени, което се сещате, че може да стане, но с нови удари по летища и военни бази в Западна Украйна. Ето тук е и част от причините, защо руснаците не успяват - ако имаха достатъчно сателити горе, щяха да локализират украинската техника и да я унищожат веднага, което не им се удава досега.

    Коментиран от #45, #46

  • 44 Перо

    2 2 Отговор
    Войната ще продъкжи колкото е решила Русия.
  • 45 Почети всичко това е вярно

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Йо Несбьо":

    С една голяма подробност Русия никога не би посмяла да атакува страна член на НАТО колкото и да заплашва и да приказва.Путлер има една цел да е на власт, а за да е на власт трябва да съществува страната се пак.НАТО е единствената спирачка за варварските кремълски имперски амбиции. Която страна е в НАТО тя става територия която е недостъпна завинаги за кремълските имперски амбиции и затова Путлер толкова го боли при разширяването на НАТО.Петия месец агония на руската армия в Украйна говори достатъчно за възможностите на руската армия и най-вече за капацитета на висшето ръководството на тази армия. Ако на Русия и се наложи наистина да воюва с равностойна по-размер и съвременно въоръжена армия на някоя от големите натовски страни не ми се мисли. А ако трябва да воюва срещу всички натовси страни войната ще прикачи за дни и то с пълна капитулация на Русия.

    Коментиран от #54

  • 46 Така така

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Йо Несбьо":

    За да ги унищожава обаче и трябват ракети които са наистина точни с които явно не разполага въпреки цялата и пропаганда в тази посока. Като “високо точните” ракетите са по ГОСТ точността е +- няколко километра и резултата е налице всекидневно в новинарските емисии. Щом е уцелен желания град това си е направо точно попадение по техните стандарти. Когато започнат и не високо точни ракети да ползват пияните азиатски мужици може да не уцелят и държавата и да настъпят сериозно мотиката.
  • 47 Факт

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Точно дългата война е целта":

    Путин май призова да го победят. Ама май мераклии.
  • 48 КОЛКОТО ПО ДЪЛГА ВОЙНА , ТОЛКОВА ПО -

    2 0 Отговор
    ДОБРЕ , ЗА ВСИЧКИ ..................... КОИТО ЩЕ ОСТАНАТ ЖИВИ
  • 49 СИЧКИ ВОЙНИ СВЪРШВАТ

    1 3 Отговор
    САМО РУСКИТЕ - НЕ !
  • 50 банкера

    0 0 Отговор
    Ела да уточним лихвения процент на тия 200 милиона.
  • 51 Чудно!

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Точно дългата война е целта":

    Дотук капана щрака, но не за Русия. Изводите са за тези, които го поставиха. От фактите до момента виждам, че Русия се е подготвяла много добре за всичките аспекти на капана от доста години назад. А, ако някой си мисли, че със сила ще спре Русия, по-добре да се готвим за ТСВ и край на света.

    Коментиран от #53

  • 52 цццц

    3 2 Отговор
    Зелеия клоун приключи кво ни го набутвате./
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Матей

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Почети всичко това е вярно":

    Ами тя в момента воюва с НАТО,ако си мислиш, че някоя от държавите на НАТО може да извади по-добри войници от украинците много се лъжеш. НАТО има само техника и както виждаш я предоставиха до толкова,че горе-долу се обезоръжиха

    Коментиран от #55

  • 55 Стига опорки от Кремъл

    1 5 Отговор

    До коментар #54 от "Матей":

    Не Русия не воюва с НАТО, а само срещу украинската армия и доброволци получаващи малко западни оръжия.Въпреки това “безаналоговата ”армията на Русия стана за безаналогово посмешище на целия свят. Ако войната беше срещу НАТО русия вече щеше да е напълно капитулирала. На Украйна се помага само толкова колкото да не падне.Даваните оръжия на Украйна не е нещо кой знае какво доскоро повечето беше морално остаряло въоръжение, което така или иначе подлежи на унищожение. Много страни си изпразниха складовите от такова. Модерни и сложни оръжейни ситемни, които са гръбнака на армията на НАТО не се предоставят (с изключение на няколко единични бройки предоставени колкото от кумува срама за пред западното население ) на Украйна и такива оръжия няма кой да може да използва там. Реално срещу руската армия се използва главно оръжие от съветската епоха и в много по-малка степен старо западно и въпреки това тя е изправена пред огромни трудности нищо, че количественото съотношение е в пъти в полза на руската армия. Това говори достатъчно за възможностите на руската армия и най-вече за капацитета на висшето ръководството на тази армия. Ако целта беше военна победа над Русия нямаше да има статии като тази, а военната помощ за Украйна щеше да е друга като тип и обхват.Съответно армията от орки на Путлер вече щеше да бъде напълно унищожена, но не е това целта.Интереса не е Русия да бъде разгромена военно, а да има продължителна война която да доведе до икономическия к

    Коментиран от #57

  • 56 Матей

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Пешо":

    От три места,бат Пешо. Първото е,че отдавна се готвят за война и са складирали,но Путин ги изпревари. Второто са хуманитарните помощи (милиарди хуманитарна помощ не са само храна, лекарства и дрехи ,те идват от наистина хуманитарните организации,но не от милиардите). И трето, НАТО доставя гориво защото воюва с Русия. И тъй като няма да има гориво за човеконаселението, Байдън ще ходи в Саудитска Арабия да се моли,а само преди няколко месеца им се заканваше,че ще ги унищожава
  • 57 Матей

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Стига опорки от Кремъл":

    Прав си,само с таз добавка,че и Русия си чисти складовете и няма никакво намерение да показва на мен и на теб какво има в резерв.ще го покаже ако се наложи,а с такива като Урсула и тоз холандец и останалите нищо чудно да се наложи

    Коментиран от #58, #59

  • 58 Стига опорки от Кремъл

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "Матей":

    Да след скоро ще стане половин година, си държи новите оръжия и воюва със старите оръжия докато генерира стабилно количество “Груз 200”.Ако допуснем за момент, че това е така това значи, че това е върховното доказателство за това, че живота младите руски войници хвърлени в безсмислената и ненужна война не струват нищо за кремълския режим. Ако оръжията в складовете са по цени от живота на войниците и този режим удължава агонията на армията си за да запаси оръжията значи този режим е всичко друго но не и мислещ за населеното. Истината е че този режим е такъв, но бе прави това, а просто това са възможностите и ресурсите на армията му.При използвани те от руската армия оръжие се наблюдава деградация, а не градация. Вадят се почети мозевини експонати от втората световна вина вече, а в началото не беше така. Отделно от това удължаването на войната удължава и икономическите последици за Русия. За нея колкото по бърз приключи войната икономическите щети ще са по-малки. Не случайно се надяваха и се бориха за светкавична победа с капитулация на Украйна. С повалянето на този план капана щокна и русия се оказа в него и чисто измъкване няма.
  • 59 Стига опорки от Кремъл

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Матей":

    С 5 месеца агония и позор в Украйна мита за силната и модерна армия на Русия вече рухна и се разбра дори и от наивниците дето вярваха това, че нейната армия е парадна и е основно на хартия. Новите оръжейни разработки на русия са само за пропагандни цели. Нейната армия релно разполага масово единствено със старо и зле подържано въоръжение. Военните им повали в Украйна доказаха това по безспорен начин. Украинската армия вече ги направи за посмешище на целия свят само с минимални и повече от скромни помощи от западните страни.
  • 60 И ОЩЕ ОРЪЖИЕ??БРАВО,КОЛКО СТЕ ГРИЖОВНИ!

    2 1 Отговор
    НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА СПИРАНЕ НА ВОЙНАТА ..ЕТО ГО И ТОЯ РАЗМАХАЛ РАЗПЕРЕНИ РЪЦЕ ,КАТО ОСТАНАЛИТЕ ЛЬОЛЬОВЦИ ОТ ЕДИННАТА ИМ ИДЛИЯ,И ТОЙ ДАВА ПОМОЩИ....И ТОЙ СЕ ПРЕСТАРАВА ПРЕД САЩ ,ДАВА...НАЛИ САЩ И РУСИЯ СА ВЪВ ВОЙНА ,ТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАТО ДОБЪР ПАРТНЬОР НА САЩ......ПОДЛОСТ,ЛИЦЕМЕРИЕ ,ОТ НАЙ-ВИСША СТЕПЕН....ТЕ ПОМАГАТ БЕ ,ТЕ НЕ ЗАТРИВАТ ХОРА С ТЕЗИ ОРЪЖИЯ ,ТЕ НЕ НАЛИВАТ МАСЛО В ОГЪНЯ, ТЕ НЕ ПРИДИЗВИКВАТ ЕСКАЛАЦИЯ НА ВОЙНАТА ,НЕ,НЕ.НЕ....ТОВА Е МНОГО "ХУАННА ДЕМОКРАТИЧНА ПОМОЩ "..
    ДОЛНИ МРЪСНИ ИНСИНУАЦИИ,ДОЛНИ МЕРЗОСТИ...НА ТОВА СТЕ СПОСОБНИ,ВИДЯХМЕ ВИ!!!!
  • 61 ЕРДОГАН ви сложи в малкия си джоб.

    2 1 Отговор
    Не ни размахвай тези окаляни ръце ,ами се поучи от Ердоган,свърши нещо полезно за хората за света.. ,послушен мишок...Света приветства инициативата на Ердоган за дипломация за спиране на войната ,а ти какво правиш?????Действаш за нейното ескалиране....Поучи се от по-умните от теб ...Ердоган ви сложи в малкия си джоб..пъзльовци,послушковци,марионетки,не смеят да гъкнат. .
Новини по държави: