Отидете към основна версия

2 539 17

Чистка! Александър Лукашенко уволни високопоставен генерал

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • армия-
  • александър шкиренко

Генерал-майор Александър Шкиренко е освободен от длъжността началник на Главното организационно-мобилизационно управление - заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Александър Лукашенко освободи Александър Шкиренко от длъжността началник на Главното организационно-мобилизационно управление - заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Беларус, съобщи ТАСС.

"Генерал-майор Александър Шкиренко е освободен от длъжността началник на Главното организационно-мобилизационно управление - заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили и е зачислен под разпореждането на министъра на отбраната", се казва в изявление на президентската пресслужба.

На церемонията в чест на випускниците на висши военни учебни заведения и на висши офицери Лукашенко днес подчерта, че държавната политика ще бъде насочена към подкрепа за военните и модернизиране на въоръжените сили.

Според него в настоящите условия армиите и методите на водене на война се променят, на войниците се предоставят нови високотехнологични оръжия, така че интелектът и знанията на офицерите и войниците се търсят повече от всякога.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: