Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юли, 2022 20:55 7 790 28

Обрат! Украинските военни отмениха ограничение, което вчера наложиха

  • украйна-
  • войници-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • армия

Президентът Володимир Зеленски побърза да се дистанцира от военното командване по този въпрос и призова заповедта да бъде отменена

Обрат! Украинските военни отмениха ограничение, което вчера наложиха - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските военни отмениха ограничението за пътуване в страната, наложено на мъжете в наборна възраст, само ден след въвеждането му, след широка обществена критика, предаде ДПА.

Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал Валерий Залужни обяви отменянето на ограничението в "Телеграм", след като вчера Киев наложи забрана на мъжете в наборна възраст да напускат мястото, където са регистрирани по местоживеене.

Съгласно разпоредбата мъжете на възраст между 18 и 60 години трябваше да получават разрешение от военната служба по местоживеене, за да могат да напуснат района, в който са регистрирани.

След началото на руската инвазия, десетки хиляди мъже в наборна възраст са избягали към по-безопасните западни части на Украйна. На тях им беше забранено да напускат страната преди повече от четири месеца, с въвеждането на военно положение в Украйна.

Президентът Володимир Зеленски се дистанцира от военните сили по този въпрос и призова заповедта да бъде отменена.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    110 12 Отговор
    Не знам дали съм русофил, но бих задал един елементарен въпрос на всички евроатлантици в действие. Може ли някой изобщо да каже, какво лошо е видял от Русия? Как бяхте обидени или наранени? В личен план разбира се. Не данни от историята, нито от разкази на дядовци, а лично към вас? Защо ги мразите? Психолозите говорят, че омразата произлиза от страха, а русофобията произлиза от Русия и страх. Тогава...страхувате се от Русия или сте обикновени комплексари? Едва ли ще получа отговор, но поне мога да ви дам тема за размисъл. Разбира се, не е проблем да направиш компромис със съвестта си...само назовете цената си.

    Коментиран от #10, #11, #20, #23

  • 2 Последния Софиянец

    15 15 Отговор
    Мухльо

    Коментиран от #15

  • 3 Хаха

    31 3 Отговор
    И тия са като нас, тука има, тука нема
  • 4 Помак

    70 4 Отговор
    ....няшто сте са объркали ...украински воени няма...има укро-Неонацисти които тероризират и избиват цивилни граждани ...!!!
  • 5 горски

    53 5 Отговор
    Скоро чакаме преврат...Зеленски става удобен на руснаците с неадекватната си политка.
  • 6 Сатана Z

    51 4 Отговор
    Няма обрат

    Лисичанск е най-важното селище за Украйна, където се намира най-голямата петролна рафинерия, която доставя гориво за въоръжените сили на Украйна и други промишлени съоръжения. Именно оттам те все още стреляха по ЛНР и ДНР. Специална тактика на националистите е разполагането на военни превозни средства и арт инсталации в жилищни райони. Всичко това, разбира се, на някакъв етап спря напредването на нашите войски. Но вчера Лисичанск на практика беше превзет. Неговото падане означава пълното освобождаване на ЛНР и ДНР, което може да се сравни с края на битката за Сталинград и обкръжаването на армията на Паулус.

    Между другото, именно в Лисичанск, според разузнаването, са се натрупали огромен брой чуждестранни наемници от около 19 държави. Това е и причината въоръжените сили на Украйна да се вкопчат в този град с всички сили, хвърляйки там все повече сили, въоръжение и техника. До тежки чуждестранни артилерийски системи като "Цезар" или М-777. Но това не им помогна.

    Има още един важен аспект, който разкри нашето военно командване. Лисичанск, в резултат на военните действия, беше обкръжен от нашите войски от почти всички страни. Но доскоро имаше тесен коридор, който го свързваше с основните сили. Агонията започна, когато нашите войски внезапно го пробиха не в челото от изток, а удариха от север, което националните батальони не очакваха, окопани там. В редиците им избухна паника. Мнозина започнаха да се предават или да се оттегл

    Коментиран от #7, #27

  • 7 Сатана Z

    37 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    Продължение н

    Мнозина започнаха да се предават или да се оттеглят по все още запазената „врата“ към тила. И да си проправят път почти пълзейки по заобиколен път, тъй като всяка кола, танк или бойна машина на пехотата незабавно се хващат от нас на кръстосан огън.

    Изненадващо, самите украинци записват видео от полета си и го публикуват в мрежата. Мнозина започнаха да осъзнават как украинското правителство ги използва като пушечно месо и ги изоставя в критичен момент. Мръсни, дрипави, ранени - картината не е от най-добрите. Следователно загубата на Лисичанск е от голямо морално и психологическо значение за Въоръжените сили на Украйна и военно-политическото ръководство на Украйна. И това дори не е трагедия, а, повтаряме, агония. Включително и тези, които са карали там части от въоръжените сили на Украйна, национални батальони и слабо обучени части от военнослужещи от териториалната отбрана.

    „Но въпросът, разбира се, не е само в това, че заобиколихме Лисичанск и ударихме от север. Като цяло можем да говорим за промяна на тактиката, смята председателят на Съвета на военните експерти генерал-майор Александър Владимиров. - Започнахме по-широко да прилагаме нови техники и методи за водене на война.

    Говорим например за работата в градски условия на специални щурмови отряди, оборудвани с модерни оръжия. Включително гранатомети с термобарични боеприпаси, създаващи вакуумна експлозия в засегнатата зона.

    Коментиран от #19, #28

  • 8 мечо

    6 59 Отговор
    искам да си намерия едно знаме на украина да си закачя на кащата да дразния хората русофилите както се наричат

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еурюатлантиците

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Ристю бойкикоев син ма партиен секретар роден в москва, мисирчо свирчев син напоследния партиен секретар на крушари кирю канадеца говори се там за ДС и баща му, просто америка за българия убау плаща
  • 11 Нищо лошо не е

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Видял. Започнал си е кариерата в Русия като младеж. Има руски паспорт..гражданство..има имоти в Крим. Москва. Вообще вятър го вее на бял кон! Ама. Рани куче. Да те лае 😂🤣😅
  • 12 Еми

    31 3 Отговор
    То друг обрат нема да има до нова година всичко на изток от река Днепър под Руски контрол
  • 13 А бе

    28 2 Отговор

    До коментар #8 от "мечо":

    Закачи кюлотите на Айшето бре, шейтан.🖕

    Коментиран от #14

  • 14 Те са прошарени с

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "А бе":

    Жълт цвят. Щото не ги е прала от години айшето 😂🤣😅
  • 15 Първият Софиянец

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Днес ти ли си дежурен?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Няколко Zагубеняка крякат

    9 11 Отговор
    Сами си пишат ,сами си отговарят...
    Луда работа... Вече сте нюню....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Азазел

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    А Александър Велики разгроми Дарий III в битаката при Гавгамела, изпозвайки приклещване "сърп и чук", което е измислено от Ленин.
  • 20 един от многото

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Джендъри , сър! Така отговорил иконома когато го попитал патрона , какво искат протестиращите с обратни наклонности , че и тук този отговор е актуален!
  • 21 Що па да е чужда

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "И тоя ще":

    от тая работа неговата сметка най-много набъбна. Евала че си има народ от крепостни роби да го слушат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Приятелю а какво хубаво е направила Русия лично за теб? За колко копейки си се продал?

    Коментиран от #24

  • 24 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    Или да го питаме, какво лошо е направила Украйна за него? А можем и да го питаме, защо никой не заминава и не иска да живее доброволно в Русия, така както заминаха много хора на запад? Та да те питам другарю от първи коментар, защо не заминаваш да живееш в Русия след като толкова я обичаш? Защо всъщност дойдоха повече руснаци в България, от колкото заминаха българи за Русия?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 456

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    Кое е това ваше командване бе кръволок рашистки?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: