Отидете към основна версия

12 864 174

Руските окупатори се преобличат и бягат от Херсонска област

  • военни престъпления-
  • украйна-
  • херсон-
  • херсонска област-
  • русия-
  • войници-
  • ракети-
  • война-
  • серхий хлан-
  • паника

Събитията от последните дни са предизвикали паника сред окупаторите

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Херсонска област, вместо да се подготвят за планирания "референдум", окупаторите и колаборационистите се преобличат и бягат. Това съобщи съветникът на председателя на Херсонската областна военна администрация Серхий Хлан, предаде агенция УНИАН.

Според него през последните дни плановете на руските окупатори са започнали да претърпяват кардинални промени. „По-рано окупаторите в Херсонска област бяха съсредоточени върху подготовката за „референдума“, който планираха за 11 септември. Те дори поставиха билбордове с постсъветски изображения из целия град и започнаха да оборудват печатница за отпечатване на вестник „Приднепровская правда“. Освен това започнаха да използват канала "ВТВ плюс" и Телеграм каналите за зомбиране на населението. Дори техните инструктори и политически технолози трябваше да идват, за да провеждат "референдуми", обясни украинският представител.

Събитията от последните дни обаче са предизвикали паника сред окупаторите. Добре насочени попадения по военни обекти на окупаторите, включително складове за боеприпаси в Нова Каховка, коренно са променили плановете на руските военнопрестъпници. "Орките се втурват из града, местните казват, че някои от тях се преобличат и бягат. Правителството на колаборационистите напусна областната държавна администрация и се разпръсна из града, така че никой да не ги намери къде са. Ето как нашите въоръжени сили унищожиха всички планове на окупаторите. Сега единственото, което планират, е къде да бягат и къде да се скрият", подчерта Хлан.

Той каза, че сега във временно окупираната Херсонска област има две правителства - едното се състои от колаборационисти, а второто - от представители на руската ФСБ. Украинското партизанско съпротивително движение във временно окупираната Херсонска област се засилва с всеки изминал ден. "И нашите въоръжени сили ни дават увереност, че скоро ще освободим родната си земя. Именно поведението на колаборационистите и окупаторите потвърждава, че те вече бягат от нашата земя", подчерта Клан. Според него и предателят Ковальов, който премина на руска страна, се крие в момента.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, чиято крайна цел е да анексира още украински територии след незаконни референдум в Крим през 2014 година.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 173 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: