Отидете към основна версия

5 453 42

Северна Корея: Отношенията ни с Русия достигнаха нови висоти

  • северна корея-
  • русия-
  • владимир путин-
  • ким чен ун-
  • пхенян-
  • дипломация-
  • азия

Пхенян подкрепя руската агресия срещу Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Отношенията между Русия и Северна Корея достигат "нови стратегически висоти" и навлизат в период на разцвет. Това обяви днес севернокорейското външно министерство по случай годишнина от визитата на руския президент Владимир Путин в Пхенян и подписването на съвместна декларация, предаде ТАСС.

"Днес отношенията между Русия и КНДР достигат нови стратегически висоти, развитието им навлиза в период на разцвет в съответствие със споразуменията, постигнати от лидера Ким Чен-ун и президента Владимир Путин в хода на историческата среща във Владивосток през април 2019 г.", се посочва в съобщението, предаде БТА.

"В частност стратегическото и оперативно сътрудничество между страните продължава да се разраства по отношение на категоричното неприемане на своеволието, произвола и хегемонистките действия на САЩ и техните сателити, по отношение на решителното пресичане на агресията и външните заплахи, по отношение на защитата на сигурността, суверенитета и (националните) интереси", заявява Пхенян.

Севернокорейското външно министерство подчерта също, че Северна Корея "е солидарна със справедливите действия на руското ръководство за изкореняване на политическите и военни заплахи и шантажа от страна на враждебни сили и за защита на достойнството, интересите, мира и сигурността на страната". Пхенян посочи още, че Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на основа на принципа на взаимното уважение и са единни в неприемането на двойните стандарти в световната политика.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: