Last news in Fakti

26 Август, 2022 09:00 1 131 10

Северна Корея твърди, че новите случаи са на болни от грип, не от COVID-19

  • северна корея-
  • треска-
  • грип-
  • коронавирус-
  • азия-
  • ким чен ун

Ограниченията в Северна Корея във връзка с коронавируса вече са отменени

Северна Корея твърди, че новите случаи са на болни от грип, не от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея обяви днес, че изследвания на наскоро появилите се близо до границата с Китай "случаи на треска" са показали, че хората са болни от грип, а не от COVID-19, както се опасяваше първоначално, предаде Асошиейтед прес.

Официалната Корейска централна информационна агенция (КЦТА) излезе с това съобщение ден след като властите казаха, че са блокирали неуточнени райони в провинция Джанкан, след като четирима души са проявили симптоми на треска, за която се предполага, че е причинена от COVID-19. Северна Корея твърди, че не е регистрирала нови случаи на коронавирус, откакто нейният лидер Ким Чен Ун обяви на 10 август победа над патогена - само три месеца след като страната призна за огнище на варианта Омикрон. Това твърдение на Ким бе посрещнато със скептицизъм от Южна Корея и Запада.

Днес КЦТА заяви, че диагностичните тестове на пробите, естеството на симптомите и информацията, получена от проследяването на контактите на заразените, са довели здравните работници до заключението, че треската е причинена от грип. Пациентите вече са с нормална температура.

Ограниченията в Северна Корея във връзка с коронавируса вече са отменени, но властите призоваха хората да бъдат бдителни, като продължат да носят маски и незабавно да ги уведомяват, ако имат симптоми на треска. Макар севернокорейският лидер да твърди, че предполагаемият успех на страната му срещу коронавируса ще бъде признат за световно чудо в областта на здравеопазването, експерти смятат, че тези данни са манипулирани, за да може Ким да запази абсолютния си контрол върху затворената комунистическа държава. Те виждат в обявената победа над вируса възможен сигнал за преминаване към други приоритети, включително евентуален ядрен опит, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    18 2 Отговор
    То в цял свят е така но някои станаха милионери дори милиардери заради един грип или настинка
  • 2 др Гей Билтс

    14 1 Отговор
    Абре Ковид не се пренася по въздушно-капков път. Оня ден съм бил в близък контакт с над 1000 кашлящи и кихащи чужденци на летището, без маска, без нищо. После в самолета пуснах блутуута и о чудо 90 от 100 ваксинирани. Имунитетът е само един - естественият и няма давност.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Официално създателят на ПуСи. Аре теста обяви , че той не е това за което го обявяват от бялата мафия ‼️ Дали затова и той, като главния вирусолог който "внезапно почина на 51" дни преди обявяване на ПЛАНдемията, вече не е сред нас 🤔🤔
  • 4 фармаполитически фашизъм

    13 0 Отговор
    че лъжа ли е
  • 5 Гост

    3 14 Отговор
    То и я Русия отричаха за ковид и му казваха ОРВИ докато накрая не се разбра,че руснаците всъщност са изостанали в медицината и не са могли да различат заболяванията.Същата работа и със Северна Корея,като прибавим и тоталитарния режим

    Коментиран от #8, #9

  • 6 го шо

    10 1 Отговор
    кимчето е гоуем! направо смразява кръвчицата на обора.
  • 7 Обаче...!

    2 1 Отговор
    Да внимава второто войниче,отдясно на лидера...!Не гледа достатъчно сериозно и патриотично...,а ми се усмихва...!
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Какво трябва да различаваме ‼️‼️‼️
    Кой е изостанал ‼️‼️‼️
    Дааа, НОВАТА медицина ‼️‼️
    Тази с десетократно занижения праг за обявяване на ПЛАНдемия❗
    Тази със
    БЕЗСИМПТОМНО БОЛНИТЕ 🤔🤔🤔
    Тази в която :
    1. Ваксините предпазват,
    2. Ваксините не предпазват , но не е нужно болнично лечение,
    3. Ваксините спасяват живот,
    4. Ваксините не спасяват живот
    5. Ваксините действат месец-два ‼️‼️‼️
    Това ли е НОВАТА медицина 🤔🤔
    Или може би вече има две медицини-
    една за простолюдието - 2% - 5% смъртност , и една за избраните - 0% смъртност ‼️‼️
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 де факто

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха":

    Руснаците първи били изкарали ваксина...Боже господи що за глупост.Първото което е руската ваксина не става за нищо и я изкараха ,защото прескочиха задължителните етапи на тестове преди това.Всичко което знаем за руската ваксина като "надежност" "ефективност" "действия" и.т.н. са само по думите на Русия.Реално няма никакви доказателства за нейното действие,а и самата Русия крие резултатите от изследванията именно защото ще лъсне пирамидата за тази "ваксина".Не случайно никой не иска на този свят да се ваксинира с руската ваксина.Дори руснаците не смееха да се ваксинират със собствената си ваксина,а чакаха Пфайзер и Модерна да се появят в Русия ,за да се ваксинират с тях.
Новини по държави: