Отидете към основна версия

3 983 65

Резников призова производителите на оръжия да ги тестват срещу руската армия в Украйна

  • руска армия-
  • олексий резников-
  • украйна-
  • оръжия-
  • война-
  • русия

Украйна се нуждае от модерни западни оръжия, за да победи окупаторите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският министър на отбраната Олексий Резников призова производителите на оръжие от партньорските страни да го тестват на бойното поле в Украйна. Това изявление той направи по време на разговор, организиран от Атлантическия съвет на САЩ.

„Вярвам, че за нашите партньори в Полша, Съединените щати, Франция, Германия или за нашите турски партньори това е добър шанс да тестват оръжията си. Затова ни дайте инструментите и ние ще свършим работата, а вие ще имате нова информация“, каза министърът. Според него сега територията на Украйна е "полигон", където се изпитват голям брой оръжия.

„Руснаците разполагат с интелигентни средства за електронна борба и комуникации, системи за противовъздушна отбрана, крилати ракети и балистични ракети, както и модерно оборудване. Ние споделяме цялата информация и опит с нашите партньори. Ние сме заинтересовани да тестваме съвременни системи в борбата срещу врага“, подчерта Резников. По-рано министърът на отбраната на Украйна заяви, че страната се нуждае от най-малко 100 реактивни артилерийски системи HIMARS и M270 за ефективна контраатака и прелом във войната.

Междувременно стана ясно, че Украйна работи върху налагането на санкции срещу роднини на руски военни, заяви Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент, в интервю за украинското "Радио НВ". "Искам днес всеки войник, стъпил на нашата земя, неговите роднини, неговите деца, неговото семейство също да бъдат в списъците за санкции", каза той. По думите му това е трудно да се постигне от правна гледна точка, но по въпроса се работи. Според Ермак ако руски военен воюва срещу Украйна, децата му не трябва да учат в западни държави. Той изрази надежда, че в бъдеще Киев ще успее да издейства такива санкции.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: