Отидете към основна версия

3 577 52

Украинската делегация е в Истанбул! Киев: Ще подпишем споразумение само с ООН и Турция

  • турция-
  • украйна-
  • зърно-
  • пшеница-
  • черно море

Михайло Подоляк предупреди, че Украйна няма да се съгласи нито руски кораби да ескортират този износ, нито да има какъвто и да било представител на Москва на пристанищата ѝ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Делегацията на Киев на преговорите с Москва за износа на зърно, блокирано в Украйна поради войната, пристигна в Истанбул, съобщи украинското министерство на инфраструктурата, цитирано от Франс прес.

"Украинската делегация начело с министъра на инфраструктурата Олександър Кубраков пристигна в Истанбул, за да преговаря за решаване на въпроса със зърното", посочи ведомството в мрежата "Телеграм".

Съветник на украинското президентство заяви, че Украйна ще подпише дългоочакваното споразумение за износа на зърно само с ООН и Турция, Русия ще сключи отделно споразумение.

"Украйна не подписва никакъв документ с Русия. Подписваме единствено споразумение с Турция и ООН и поемаме ангажимент към тях. Русия подписва огледално споразумение с Турция и ООН", обяви в "Туитър" съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк.

Подоляк предупреди, че Украйна няма да се съгласи нито руски кораби да ескортират този износ, нито да има какъвто и да било представител на Москва на пристанищата ѝ. Той предупреди, че ще има "незабавен военен отговор" от украинска страна, при каквато и да било руска провокация по отношение на това споразумение.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: