Отидете към основна версия

1 766 12

Няколко души са пострадали след масова стрелба в канадската провинция Британска Колумбия

  • канада-
  • стрелба-
  • британска колумбия

Властите са разпратили по мобилната мрежа призив към местните жители да си стоят у дома и да избягват критичните райони, които са блокирани

Снимка: Shutterstock

Няколко души са пострадали след няколко стрелби рано тази сутрин в канадската провинция Британска Колумбия, като един човек е задържан, съобщиха местни медии и полицията, цитирани от АП и Ройтерс.

От Кралската конна полиция казаха, че повечето случаите със стрелба са в центъра на град Лангли, на около 50 км от Ванкувър, за една стрелба е съобщено от съседния град Лангли Тауншип. От полицията не уточниха какво е състоянието на пострадалите. Властите са разпратили по мобилната мрежа призив към местните жители да си стоят у дома и да избягват критичните райони, които са блокирани.

Според тв канал Си Би Си простреляните са бездомници и полицията смята, че атаките са умишлени. Телевизията цитира източник от конната полиция, според когото няколко човека са убити, но без да уточнява колко. Очевидец е съобщил за Ройтерс, че два джипа, подобни на използваните от полицейските спецчасти, са останали в близост до едно от местопроизшествията. По една от колите имало дупки от куршуми.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: