Last news in Fakti

15 Юли, 2022 15:23 4 635 46

Канада поряза Русия с нови икономически санкции

  • канада-
  • русия-
  • санкции-
  • кремъл

Владимир Проскуряков, съветник в руското посолство в Канада, заяви пред ТАСС, че санкциите са контрапродуктивни и ще доведат до негативни последици и за Отава

Канада поряза Русия с нови икономически санкции - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Канада наложи нов кръг от санкции срещу петролния и газовия сектор и химическата индустрия на Русия, съобщава ТАСС.

"На 14 юли 2022 г. Канада допълнително измени Регламента за специалните икономически мерки спрямо Русия, за да забрани предоставянето на две производствени услуги за руската петролна, газова, химическа и производствена промишленост", посочва канадското външно министерство и добавя, че новите мерки са насочени към производствения сектор чрез включване на още 8 индустрии към наказателния списък.

Ведомството съобщава, че на канадските граждани и компании е забранено да предоставят редица услуги на руската страна, включително такива свързани с производството на метални изделия; моторни превозни средства, ремаркета и полуремаркета; компютърни, електронни и оптични продукти; електрическо оборудване и други.

Владимир Проскуряков, съветник в руското посолство в Канада, заяви пред ТАСС, че санкциите са контрапродуктивни и ще доведат до негативни последици и за Канада.

"Считаме, че нов кръг от санкции е напълно безпочвен и контрапродуктивен. Както многократно сме предупреждавали, всички икономически санкции са нож с две остриета и със сигурност ще ударят Канада като бумеранг", подчерта дипломатът.

Канадският външен министър Мелани Джоли обяви тези мерки в събота. Тя посочи, че след като те влязат в сила, канадските фирми ще имат 60 дни, за да сключат договори с целеви индустрии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    62 23 Отговор
    Сега руснаците ще спрат доставките на газ, петрол и канадците ще умрат от студ,😂😃😂

    Коментиран от #10, #33

  • 2 Адам Хилтън

    83 16 Отговор
    Канада санкционира и собствените си граждани за дето протестират - ха си дал 25 стотинки на камионджия, ти замръзяват а може и да ти отнемат цялата банкова сметка. Че той Сталин би завидял на Трудо.
  • 3 Браво

    46 11 Отговор
    на Канада! Давайте, че зимата идва и ще трябва да ги махате!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рейчъл

    69 10 Отговор
    Защо не се сешам за нито една канадска фирма за производство на автомобили и ремаркета
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чичо Дончо каза

    51 4 Отговор
    Да ама ще пратят турбината за немския поток.

    Коментиран от #27

  • 8 Глупаци

    32 56 Отговор
    Канада е пълната противоположност на Русия голяма страна с много ресурси която се грижи
    за хората да живеят добре.

    Коментиран от #13, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1944

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    ако беше ходил на училище можеше да не ръсиш простотии.

    Коментиран от #20, #41

  • 11 Жссттт

    26 51 Отговор
    Канада -38 милиона има по голямо БВП от Русия.

    Коментиран от #16, #17, #23

  • 12 Ц-ц-ц

    60 10 Отговор
    И сега Путин не може да спи, че някоя си ще налага допълнителни санкции на Русия. Блажени са вярващите! Скоро ще усетят кой "кара влака" в геополитиката. Със сигурност не са канадците и САЩ, а още по-малко онези с евроатлантическите ценности от Запада.
  • 13 дрън , дрън

    48 9 Отговор

    До коментар #8 от "Глупаци":

    Като гледам всичките са се изпендили като Трюдо .
  • 14 Факт

    54 7 Отговор
    На Трюдо освен жълти чорапки и розов джин с розов тоник-нищо не му трябва.
  • 15 Жссттт

    20 50 Отговор
    Канада си има и газ и нефт и жито и всичко което и трябва , руснаците може самот да им завиждат на стандарта на живот.

    Коментиран от #18, #22

  • 16 таратанци

    53 8 Отговор

    До коментар #11 от "Жссттт":

    Има канада ама на молив . То и в България средната работна заплата 1650 лева , ама само на молив .
  • 17 Статистик

    36 6 Отговор

    До коментар #11 от "Жссттт":

    Затова пък по индекса PPS на ООН са на три места след руснаците. А какво е PPS - научи сам. Жокер - този индекс отразява много по-добре състоянието на държавите, отколкото БВП!!

    Коментиран от #32

  • 18 нищо не знаеш

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Жссттт":

    И там като филипинската махала тук с тая в бг. Името им в Монреал идва повече от хората които са по-тъмнички, сещам се в началото ходихме да видим един апартамент за една позната ... ами блокчето от соц-тип, даже ентрето беше по хубаво от нашите си в бг, обаче като погледнахме имената по звънците, нещо не са много четливи и все си приличат, носеше се из коридора миризма на къри и т.н. , то още отначало трябваше да ни светне, че по-улицата само индиици се разкарваха. Улицата е Буре, е няма да отидеш да живееш на тая улица, те и няма да ти дадат, собствениците на блоковете си ги избират ... но пък, няма нищо общо с бг маала. 2-3 улици по надолу е Едуарт-Монпетит, там пък има къщички на два етажа нещо на алпииско го докарват.
    Още един пример, квартала Ст. Мишел, инфраструктурата е кебекарска, къщи, улици, населението е предимно от Хаити, почти същите къщи и улици ги има в Ошелага-Мезонъов, само че повечето там са социаладжии кебекари.

    Та като извод си правя, както казах и в началото името им идва повече от хората, инфраструктурата не е цвете, но и не е като в филиписката махала в бг. Плюс това, голяма част от хората там работят по фабриките, тъй като нямат много претенции ... и си плащат тока :D
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сандо

    10 35 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Защо трябва да ходя на училище,за да ми промиват мозъка като твоя с руска пропаганда ли

    Коментиран от #24, #28, #34

  • 21 умник

    29 4 Отговор

    До коментар #8 от "Глупаци":

    С други думи - Канада е място за някой, който няма какво да губи в България и обратно - не е за този, който оставя нещо там. Всъщност почти всички са оставили нещо зад гърба си, но някои повече, други по-малко - идваш тук и почваш от нулата. Ако си готов да загубиш всичко, то тогава може и да опиташ, но ти не си готов със сигурност, не си готов за това, което ще видиш и почувстваш тук...То не е нещо което ще видиш на снимките, които се изпращат оттук до роднините, няма го и в телефонните разговори, не ще го срещнеш и тук във форума. Много по-различно е от този имидж, който е забит като с чук в главата ти и нищо друго не виждаш. Но дойдеш ли тук - следва челен сблъсък и след това, който остане-остане..., трябва да си готов поне 2 години да живееш в мизерия - не просто да ти е трудно, а едвам да свързваш двата края - това, което всички правят тук отначалото и което не всички са готови да споделят, защото никой не обича поражения, дори на мен ми е трудно да говоря за това..., - така и ако все пак се закрепиш финансово - то ще бъде само и единствено благодарение на твоя интелект и на неимоверни физически и психически усилия. Готов ли си затова? Недай си Боже, някой да закъса здравословно през този период...., здравната система просто ще те довърши окончателно. Готов ли си за това?
  • 22 умник

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Жссттт":

    Във всеки български град има по една си.ганска махала - имате представа как изглежда центъра на една съвременна, новобогаташка, старомиришеща, типична си.ганска махала - пристигайки тук, бъди готов да се заселиш в нея....,всичко това що е хубаво, зелено, свежо, красиво и ухае приятно можеш да си го гледкаш колкото искаш докато обикалаяш хубавите места (защото тук , наистина има и такива) и се чудиш кога ли ще заживееш на такова място..., трябват ти поне 2-3 години и то с голям късмет, както и усилията за които вече говорихме..., ок - да приемем, че ти се удаде - да видим какво си спечелил: Едно жилище, по-добро или по-лошо от това, което си имал ВЕЧЕ и си оставил в България...., куп сметки които теб те чакат и това е. Да, изкарват се пари - верно е, питай обаче дали се спестяват..., готов ли си затова? Измежду всичките тези неща, отнякъде си почва да изпълзява и липсата на близките ти, щото ако и те поне са тук е друго, ама ако ги оставиш в България..., ще има да се чудиш какво да им отговориш на въпроса: "Кога ще си дойдете?"....Мога още много да напиша, но не искам. И без това мърлям картинката тука и много сега ще ме обвинят в светотатство, но какво ми пука - аз съм вече тук и го знам какво е. А ти ако мислиш, че си готов на всичко това, то тогава имаш право да се ядосваш, но пък ако не си готов то тогава - радвай се..
  • 23 от Канадата

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Жссттт":

    Излъгани камилчета има всякакви. Периодично, в местната преса излизат статии за току-що завършили вишисти - местни, кореняци, връзкари - с $ХХ,000 долара задължения от студентски кредити и без работа или работещи в кол центрове за $11 на час.

    Според мен не държавата им е виновна, че не са преценили обективно собствените си възможности, или какво е търсенето на пазара за работна ръка преди да инвестират време и пари в образование. Друг е въпроса, че тук университетите приемат куцо и сакато, а някои от тези хора просто не стават за нищо.

    Същото важи и за "излъганите" имигранти.
  • 24 1944

    5 25 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    рООсийската пропаганда е далеч от главата ми. канада може да задоволява потребностите си и без жалката ви матушка. а четенето винаги е полезно. ти си чети работническо дело. ако можеш де.

    Коментиран от #26

  • 25 Путин

    18 4 Отговор
    Пф.. дреме ми на искандера..
  • 26 Сандо

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "1944":

    Не си разбрал сарказма

    Коментиран от #37

  • 27 ГОЛЯМ СМЯХ

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "чичо Дончо каза":

    едната турбина я пратиха даже и другите ще пратят щото ще ги порежат лошо германците и ще си седят при лосовете самички у канадата
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 русия е джудже

    9 21 Отговор
    Само така.Санкции и шамари за руските джуджета и после пак санкции
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    14 1 Отговор
    Помните ли времето, когато на нас ни забраняваха да търгуваме с други държави? Уж му се присмивахме на това време.
  • 32 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Статистик":

    PPS - Покупателна способност.
  • 33 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Търговията на Канада с Русия е толкова нищожна, че от тия санкции нищо няма да се промени. Русия дори не е в челните 15 страни за които Канада изнася стоки, нито пък е в челните 10, изнасящи стоки за Канада.
  • 34 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Явно смяташ, че не трябва да ходиш на училище.
  • 35 Страхливи пияни роби

    5 14 Отговор
    С лопати и галоши нефт не се добива, жалки скотове. Нашите копейковци ще ядат кюмур тая зима!
  • 36 аз казах

    15 1 Отговор
    Вижте какъв ярък пример за "успял, умен и полиглот" е нашия канадец Кирчо.
  • 37 1944

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сандо":

    възможно е. тук е пълно с доброволни роби.
  • 38 УСА боклук

    7 6 Отговор
    Путин си направи рокадо на кайсиите.

    Коментиран от #42

  • 39 Влади-Мир

    9 4 Отговор
    Санкционирала тези, на които ще връща турбината??? Мечката бавно запряга ...а вече е тръгнала!!!! Завинаги
  • 40 Ффффф

    6 6 Отговор
    Стига с тази мечка като бях малък имаше едни хора който ходеха със мечки и гадулка а мечката правеше това което и се каже. И в цирка ги има много а виж още не съм виждал орел да прави това което му се казва. И да има в цирка.
  • 41 Диагностик

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Кой те оперира от чувство за хумор?
  • 42 Нашия Мунчо-юмрючето в необрано лозе!

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "УСА боклук":

    След ПЕТОРНАТА експертиза на Европейските Прокурори, сега много са да молят за прошка и да целуват ръка на бившия Министър Председател на Република България Бойко Методиев Борисов. А ние обикновенните граждани ще го удостоил на наближаващите избори с гласуване, ТОЙ Е !
  • 43 РУСИЯ СЕГА ШЕ ХОДИ ПОРЯЗАНА

    0 0 Отговор
    И НЯМА С КАКВО ДА СЕ ПРЕВЪРЖЕ , УЖАС !
  • 44 ЯВНО РУСИЯ Е ПРОИЗВЕЛА СОБСТВЕНИ ТУРБИНИ

    1 0 Отговор
    И ЩЕ ГЛЕДАМЕ СЕИР С ФАЛИТА НА КАНАДСКИТЕ БОКЛУЦИ !ОТДАВНА БЕШЕ ВРЕМЕ РУСИЯ ДА СИ ПРОИЗВЕЖДА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО И ДА НЕ ПРОДАВА НИЩО НА ИЗМЕКЯРИ КАТО КАНАДА !
  • 45 ПОМНЯ ЕМБАРГОТО НА ЗАПАДА ЗА ГАЗОВИ И

    0 0 Отговор
    НЕФТЕНИ ТРЪБИ - СЕГА РУСИЯ ГИ ИЗНАСЯ ЩОТ СА 5 ПЪТИ ПО - ДОБРИ И ЕВТИНИ ! КАНАДА СЕ ВОДЯТ ПО САЩ И ВЪРШАТ БЕЗУМИЯ С ПРИРОДАТА СИ , НО ТУК ТОВА СЕ КРИЕ ДОКАТО И ПРИ НАС НЕ СТАНЕ СЪЩОТО С ДОБИВА НА НЕФТ И ГАЗ - ПРОСТОТИЯТА И АЛЧНОСТТА ЗА ПАРИ ЩЕ УБИЯТ И КАНАДА И САЩ !
  • 46 КАНАДА ВЕЧЕ НЕ Е ОНАЯ КАНАДА

    0 0 Отговор
    Няколко души са пострадали след масова стрелба в канадската провинция Британска Колумбия !
Новини по държави: