Отидете към основна версия

8 273 169

НАТО тренира война срещу Русия

  • румъния-
  • нато-
  • русия-
  • учение

Над 20 самолета от седем членки на Алианса участват във военно учение в румънското въздушно пространство

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 20 самолета от седем членки на НАТО участват във военно учение в румънското въздушно пространство "Дейности за повишена бдителност"- еVA , ръководено от въздушното командване на НАТО в Германия, съобщи Аджерпрес.

По време на учението, организирано в съответствие със законодателството и настоящите международни стандарти, самолетите ще симулират премахването на потенциален вражески самолет от бойното поле, според прессъобщение на министерството на националната отбрана. Целта на учението е да демонстрира способността на НАТО да планира, координира и извършва сложна, мултинационална мисия за охрана на въздушното пространство на Алианса в случай на каквато и да било заплаха или атака срещу съюзническа територия.

По време на учението румънски самолети и самолети на НАТО ще летят ниско между 13 и 14 часа в района на Михаил Когълничану и Капу Мидия в югоизточния окръг Констанца. Като отговор на руската агресия в Украйна НАТО значително увеличи своя отбранителен и възпиращ капацитет, включително чрез укрепване на присъствието си на източния фланг, като разполага сили и допълнителна съюзническа техника на суша, във въздуха и в морето с цел да осигури защитата на територията на Алианса срещу всякакъв вид заплахи.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: