Отидете към основна версия

12 836 291

„Азов“ към Путин: Ще бъдеш екзекутиран, а твоите военнопрестъпници ще бъдат намерени

  • военни престъпления-
  • азов-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • война-
  • руски войници

Ще ги намерим където и да са - в окупираните територии на Украйна, в Русия или в трети страни, каза командирът на "Азов"

Украинският полк „Азов“ заплаши руския президент Владимир Путин и руските военнопрестъпници, че престъпленията им на украинска земя няма да останат ненаказани.

Временно изпълняващият длъжността командир на полка майор Никита Надточий записа видеообръщение след клането на украински военнопленници в затвор в Еленовка. Украйна призова Русия да даде достъп на ООН и Червения кръст, които да проведат независимо разследване на случилото се в затворническия лагер. Киев обвини окупаторите, че са атакували умишлено лагера. Затворът се помещава във военни бараки в Еленовка в Донецка област. Градът е близо до фронтовата линия на сраженията между руските и украинските сили за контрол на Донбас.

Руското посолство в Лондон дори си позволи да каже, че военнопленниците на Украйна трябва да бъдат обесени. „Искам да напомня на Путин, който е лично отговорен за това престъпление, че не се говори за въжето в къщата на обесения“, каза лидерът на „Азов“. Преминавайки на руски, Надточий се обърна към руския диктатор. „Вие самите ще бъдете екзекутирани. Варварската ви подимперия ще бъде унищожена", каза той.

Командирът на полка отбеляза неизбежността на наказанието за замесените в това ужасно престъпление. „Ние смятаме нападението над Еленовка за акт на публична екзекуция. Русия го извърши безнаказано. Те са свикнали, че никой няма да ги изправи пред правосъдието, дори за нарушаване на законите, правилата и обичаите на войната. Ето защо, ние, „Азов“, Украйна и целият цивилизован свят трябва да отвърнем на удара. Вече откриваме имената на извършителите и организаторите на екзекуцията на нашите пленници. Ще ги намерим където и да са - в окупираните територии на Украйна, в Русия или в трети страни. Украйна като държава ще осигури справедливо наказание", каза той.

В пълномащабната война, която Русия започна срещу Украйна непредизвикано на 24 февруари, руските войници всекидневно извършват военни престъпления, включително убийства на невъоръжени цивилни. До момента са регистрирани 24 632 военни престъпления на окупаторската армия, включително убийството на 358 деца.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 236 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: