Отидете към основна версия

4 168 109

Зеленски: Никой по света не е в безопасност докато Русия обстрелва Запорожката АЕЦ

  • украйна-
  • володомир зеленски-
  • донбас-
  • запорожка аец

Украинският президент заяви, че ситуацията в Донбас продължава да е много трудна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Никой по света не може да се чувства в безопасност, докато Русия обстрелва Запорожската атомна електроцентрала. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно видеопослание.

"Днес разговарях с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Информирах го за ситуацията на бойното поле, за заплахата, която Русия е създала с ударите по Запорожката атомна електроцентрала. Няма държава в света, която да се чувства в безопасност, когато терористична държава обстрелва атомна електроцентрала. Не дай си Боже, да се случи нещо непоправимо - и никой няма да спре вятъра, който ще разнесе радиоактивното замърсяване." - каза украинският лидер.

Зеленски призова международната общност да даде принципен отговор на руските удари по Запорожката атомна електроцентрала.

Украинският президент заяви, че ситуацията в Донбас продължава да е много трудна.

"Нашата армия прави всичко възможно, за да спре руския терор и да нанесе най-големи загуби на окупаторите. Авдеевка, Пески, Маринка, Бахмуцкое и други горещи точки в Донецка област отнемат много от нашите усилия и, за съжаление, много човешки животи." - каза Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: