Отидете към основна версия

2 452 47

Британският военен министър: Експлозията в "Саки" не е предизвикана от фас

  • бен уолъс-
  • украйна-
  • крим-
  • летище-
  • саки

В същото време Бен Уолъс обърна внимание, че е малко вероятна версията, че експлозиите са резултат от украински удар с ракети, дадени от Запада на Киев

Великобритания все още не е установила причината за вчерашните експлозии в руската военновъздушна база в Крим, но със сигурност не смята обяснението на Русия за правдоподобно.

Това обяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от Би Би Си. Той отпътува за Дания за конференция, посветена на помощта за Украйна.

Бен Уолъс е съорганизатор и домакин на конференцията #CopenhagenUkraine за сътрудничество с Украйна в Северна и Източна Европа в четвъртък, заедно с министрите на отбраната на Украйна и Дания.

Уолъс е убеден, че украинските военни са в правото си да се целят в руската военновъздушна база в Крим.

Военновъздушните сили на Украйна твърдят, че девет руски самолета са били унищожени при взривовете във вторник, въпреки че официални лица в страната не поеха публично отговорност.

Междувременно Москва отрече да има повредени самолети или атака при инцидента в "Саки". Оттам само потвърдиха, че има един загинал и най-малко 13 ранени.

Според официалните власти в Русия става дума за човешка грешка, която се дължи на нарушения на правилата за пожарна безопасност.

Според британския министър на отбраната е ясно, че експлозиите в руската военновъздушна база в Крим не са причинени от някой, който е изпуснал цигара, като така той отхвърли обясненията на Москва за взривовете.

По думите му е очевидно, че причината за огъня не е изпуснат фас, тъй като той не би могъл да предизвика две големи експлозии едновременно, които не са съвсем една до друга.

В същото време Уолъс обърна внимание, че е малко вероятна версията, че експлозиите са резултат от украински удар с ракети, дадени от Запада на Украйна.

Уолъс смята, че е още много рано да се разбере причината за инцидента във въздушната база "Саки".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: