Отидете към основна версия

8 640 122

Назоваха основния проблем на руската армия

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • танкове-
  • логистика

Руската федерация, усещайки накъде върви всичко, се опитва да преговаря с Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Експерти смятат, че много скоро руските нашественици ще се сблъскат с логистични проблеми и няма да могат да компенсират загубите в оборудването, което със сигурност ще се отрази на изхода от цялата война в Украйна.

Както припомнят журналисти от проекта FreeДом, според официални данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна украинските военни са унищожили 1876 вражески танка. А западните санкции не позволяват производството на ново оборудване.

„Русия загуби много танкове и не само. Всичко заради необмислени и неуспешни тактически действия. Разбираме, че Руската федерация има много танкове. Но най-модерните танкове всъщност са унищожени“, казва политологът, експерт по международни въпроси Тарас Семенюк. Окупаторите прехвърлят допълнителна техника на юг, за да предотвратят контранастъплението на въоръжените сили на Украйна.

Що се отнася до експлозиите на летището в Крим, това е сигнал за руските военни. Руските въоръжени сили не могат да бъдат сигурни, че огънят на украинската армия няма да ги достигне.

Русия вече се сблъска с логистични проблеми, особено в момента, когато започна да работи HIMARS, който започна да извежда от строя складове и точки за снабдяване на руската армия в Донбас и на юг. Това, което преди се доставяше бързо, сега е много трудно. Следователно въоръжените сили на Украйна могат да планират контранастъпление. Според политолога Пьотр Олешчук сега Руската федерация, усещайки накъде върви всичко, се опитва да преговаря с Украйна. И всичко това, за да получите възможност да се прегрупирате и след година-две да започнете войната отново с нови сили. Но Киев категорично изключва такъв вариант.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 85 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: