Отидете към основна версия

3 621 151

Зеленски към руските окупатори: Или се предайте, или избягайте! Друга опция нямате.

  • володимир зеленски-
  • война-
  • зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • крим

В Украйна няма безопасно място за руските нашественици

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски припомни на руските окупатори, че имат две възможности – или да избягат, или да се предадат. Трета няма.

„Въоръжените сили на нашата страна, нашите специални служби, нашето разузнаване правят всичко възможно и невъзможно всеки руски военен непременно да усети украинския отговор на този ужасен терор, който Русия донесе на нашата земя. На цялата временно окупирана територия на Украйна, от Крим до Харковска област, руската армия няма и няма да има нито една безопасна база, нито едно тихо място“, каза Зеленски във видеообръщение.

„Нашите защитници ще унищожат всички складове, щабове на окупаторите, тяхното оборудване, където и да се намират. Близо до Севастопол - тогава близо до Севастопол. Близо до Луганск - тогава близо до Луганск. Това е украинска земя и окупаторите могат да направят само две неща - да избягат или да се предадат. Не им оставяме други възможности“, заяви Зеленски.

„Освен това днес искам още веднъж да обърна внимание на всички наши хора в Крим - моля, стойте далеч от руските военни съоръжения, не стойте близо до руски бази и военни летища, информирайте специалните служби на Украйна за цялата информация, която знаете за окупатори, за да може освобождаването на Крим да стане по-бързо“, заяви украинският президент. Междувременно външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Украйна и Русия могат да седнат на масата на преговори, но само когато руските нашественици спрат с фантазиите си, че могат да спечелят тази война и да поставят ултиматуми на Киев.

На 24 февруари Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна. Москва поиска капитулацията на украинските управляващи, но вместо това получи звучен шамар на украинска земя и търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника. Освен това светът изолира военнопрестъпния режим на Владимир Путин и наложи тежки санкции на Москва, които парализираха руската икономика.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 76 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: