Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Август, 2022 13:48 2 915 155

„На 24 февруари Украйна се прероди. Не избяга. Не се отказа“

  • военни престъпления-
  • украйна-
  • русия-
  • ден на независимостта-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • украинци

За нас не е важно каква армия имате, руснаци, за нас е важно каква земя имаме ние, каза Зеленски в речта си

„На 24 февруари Украйна се прероди. Не избяга. Не се отказа“ - 1

На 24 февруари (когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна) Украйна не бе убита, а се прероди. Украинският народ не избяга и не се изплаши. В реч по случай 24 август, Деня на независимостта на Украйна, президентът Володимир Зеленски поздрави украинския народ за неговата смелост. Шест месеца след инвазията Украйна е жива и по-силна от всякога.

Свободен народ на независима Украйна!

Само четири думи, но колко много стои зад тях днес. На 182-ия ден от пълномащабната война. Колко много символи и значения, подвизи и загуби, радост и болка има в тези думи. И най-важното е колко истина има в тях. Нашата истина. Истината за нашето настояще, с която е невъзможно да се спори, защото е невъзможно да не се види и да не се разпознае. Ние сме свободните хора на независима Украйна. След шест месеца опити да ни унищожат, ние сме свободният народ на независима Украйна. Свободен народ на независима Украйна.

Преди шест месеца Русия ни обяви война. На 24 февруари цяла Украйна чу експлозии и изстрели. И на 24 август тя не трябваше да чува думите: „Честит Ден на независимостта“. На 24 февруари ни казаха: „Нямате шанс“. Но сега на 24 август казваме: "Честит Ден на независимостта, Украйна!"

За тези шест месеца променихме историята, променихме света и променихме себе си. Сега знаем със сигурност кой наистина ни е брат и приятел и кой дори не ни е случаен познат. Кой всъщност не се нуждае от нас и къде вратите са наистина отворени за нас. Разбрахме кой кой е. И целият свят разбра кои са украинците. И какво е Украйна. Повече никой няма да каже за нея: „Това е някъде там, близо до Русия“. Започнахме да се уважаваме. Разбрахме, че въпреки всяка помощ и подкрепа, никой освен нас няма да извоюва нашата независимост. И се обединихме.

Все още нямахме HIMARS, но имаше хора, които бяха готови да спрат танковете с голи ръце. Украинският народ и неговата смелост вдъхновиха целия свят. Те дадоха на човечеството нова надежда, че справедливостта не е напуснала напълно нашия циничен свят. Не силата побеждава, а истината. Не пари, а ценности. Не нефтът, а хората.

Светът не беше единен. COVID-19 ясно показа: всеки за себе си. Шест месеца по-късно Украйна промени това. Във всички учебници по световна история ще има раздел „Времената, когато светът беше обединен от Украйна“. Когато на демокрацията пак пораснаха зъби. Когато тиранията получи отговор на езика, от който разбира.

Някой каза: „Европа вече не е играч. Слаба, разединена, пасивна, ленива". Украйна промени целия континент. Европа излезе на площада. Европа наложи строги санкции. Европа единодушно призна, че Украйна е бъдещ член на Европейския съюз.

Големият бизнес разбра, че парите все още миришат. На кръв и смърт. Корпорациите и марките напускаха руския пазар, а хората стават по-важни от потенциалните загуби. Никога досега в света мнението на обществото не е оказвало такова влияние върху политиците. Днес хората диктуват тенденциите и правилата на поведение на властите. Да си безразличен, неактивен, бавен, е срамота. Да си нерешителен и твърде предпазлив е срамно. Да се ​​говори вяло, неясно и твърде дипломатично е срамота. Срамно е да не подкрепяме Украйна. И да се каже, че се е появила умора от Украйна, е срамно. Това е много удобна позиция: умората е прикритие, за да си затворим очите. И днес чуваме от лидерите на света и от обикновените граждани: „Ние ще бъдем с вас до края, до победата“.

Мили хора!

Винаги сме почитали всички борци за независимост, наричали този ден главен празник, а синьо-жълтото знаме - светиня. Те сложиха ръка на сърцето си, пееха химна, гордо произнасяйки „Слава на Украйна!“ и "Слава на героите!". На 24 февруари ни се падна да потвърдим думите с дела. На този ден всъщност се проведе вторият всеукраински референдум. Отново важен въпрос. Отново решаващ избор. Но този път трябваше да се каже „да“ на независимостта не в бюлетината, а в душата и съвестта. Отидохме не в избирателните секции, а в армията, териториалната отбрана, доброволческото движение...

Всички сме се променили. Някои са родени втори път. Като хора, личности, граждани, патриоти, като украинци. Направили сме избор. За някои това е Мариупол. За някои Монако. И най-накрая се обединихме истински. Нова нация, която се роди на 24 февруари в 4 сутринта. Не се роди, а се прероди. Народ, който не плачеше, не крещеше, не се страхуваше. Не избяга. Не се отказа. И не забрави.

Това знаме ще бъде навсякъде, където трябва да бъде. И в Донбас. И в Крим. Врагът мислеше, че ще го посрещнем с цветя и шампанско. Вместо това той получи коктейли "Молотов".

Нашественикът вярваше, че след дни ще направи парад в центъра на столицата ни. Днес можете да видите този "парад" на Крешчатик (бел.ред. на тази улица е Майданът в Киев, на който се проведе Революцията на достойнството). Доказателство, че вражеската техника може да се появи в центъра на Киев само в този вид. Изгорени, разрушени и унищожени.

За нас не е важно каква армия имате, за нас е важно каква земя имаме. Ще се борим за нея докрай.

Държим се шест месеца. Тежко ни е, но стиснахме юмруци и чертаем съдбата си. Всеки нов ден е нова причина да не се отказваме. Защото, преминали през толкова много, нямаме право да не стигнем до края. Какъв е краят на войната за нас? Ние говорехме за мир. Сега говорим за победа.

Няма да търсим съглашение с терористите. Въпреки че разбираме руския език, който сте дошли да защитите. И избихте хиляди хора, докато ги освобождавате. И Джонсън, който говори английски, е много по-разбираем и близък до нас от убийците, изнасилвачите и мародери, които направиха всичко това на руски.

Ние няма да седнем на масата за преговори от страх, с пистолет в челото. За нас най-страшното желязо не са ракетите, самолетите, танковете, а веригите. Окови, а не окопи.

И ще вдигнем ръце само веднъж, когато празнуваме победата си. В цяла Украйна. Защото ние не търгуваме със земите и хората си. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси. Ние не знаем тези думи, те бяха унищожени от ракети на 24 февруари.

Донбас е Украйна. И ние ще го върнем, каквото и да ни коства. Крим е Украйна. И ние ще го върнем. Каквото и да ни коства Не искате вашите войници да умрат? Напуснете нашите земи. Не искате майките ви да плачат? Напуснете нашите земи. Това са нашите прости и ясни условия.

Свободен народ на независима Украйна!

Празнуваме този ден на различни места. Някои са в окопи, в танкове и бойни машини, в морето и във въздуха. На фронта. Някои са на пътя, в коли, камиони и влакове. Борят се за независимост, доставяйки това, което е необходимо на тези на предната линия. Някои - със смартфони или на компютър. И също така се борят за независимост - събират средства. Празнуваме този ден при различни обстоятелства, условия и дори в различни часови зони, но с единствената цел да запазим независимостта и победата на Украйна.

Обединихме се!

Честит Ден на независимостта, Украйна!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    41 104 Отговор
    Светът на психопата Путлер се срина!
    Светът на варварска Русия се срина!
    Руснаците ще чукат на вратата на цивилизования свят, за да влезнат, така както направи някога Горбачов.
    Руснаците под вещото ръководство на Путин и неговата клика се превърнаха в съвременните варвари и диваци на входа на "Римската империя"
    Скоро цезар ще изпрати гарнизоните...
    Рим (САЩ) ще направят от Украйна най-мощната военна база в непосредствена близост до Русия. Не само това, ще я въоръжат с ядрено оръжие, за да могат да унищожат Кремъл за минути!
    Вече няма каакво да ги спре!
    Срам за Путин!!!

    Коментиран от #3, #11, #22, #25, #43, #48, #127, #140, #155

  • 2 В.В.П.

    61 24 Отговор
    Тая мърда преиграва..Айде споко ..Усрайма победи..Шшшштттт..

    Коментиран от #13, #149

  • 3 Наблюдател

    85 15 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Прекалил си с дозата,пич

    Коментиран от #64

  • 4 Истина

    38 82 Отговор
    Троляците го плюят и вият срещу него ама се оказа лидер от световна величина.Украйна ще го почита с векове.Путин ще остане в историята като гробокопача на Русия.

    Коментиран от #33, #63, #130

  • 5 Да ще се прероди

    45 11 Отговор
    и ще стане нов клон на фашагите както е било преди Ялта .рузвелт чърчил сталин.
  • 6 Бай Манчо

    76 17 Отговор
    джамбаза се явява говорител на наркомана - украйна няма земя - тя вече е собственост на 3 американски корпорации . наркомана предаде родината си , сега ще си "бере" плодовете .

    Коментиран от #37

  • 7 Това Израел ли е?

    61 15 Отговор
    Защо всички управляващи Украйна са евреи?

    Коментиран от #16, #117, #148

  • 8 Пешо

    41 10 Отговор
    Като гледам на къде отиват нещата, скоро ще те абортират.
  • 9 диди

    44 14 Отговор
    тва зеленестото на потник на коя линия го пускат да говори

    Коментиран от #18

  • 10 Долу мръсните

    60 16 Отговор
    фашисти, да се закрие фалшивата държава !
  • 11 Джукаран

    42 9 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    И като се събуди,палеца ти беше в контакта
  • 12 Последния Софиянец

    51 15 Отговор
    10 млн укри избягаха от Украйна.

    Коментиран от #20

  • 13 неееееееее

    21 49 Отговор

    До коментар #2 от "В.В.П.":

    РАШКИТЕ СА ПРИКЛЮЧЕНИ!!

    Коментиран от #36

  • 14 Путин изпрати Русия в 3-та глуха

    23 42 Отговор
    за 300 години напред. Ще бъде положен до мумията на Ленин в мавзолея.

    Коментиран от #72

  • 15 Парад

    23 45 Отговор
    Много ми хареса военния парад в Киев, беше пълен с унищожена руска техника върху която скачаха украинските деца.

    Коментиран от #19, #30, #132

  • 16 Лорер

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Това Израел ли е?":

    Нямам представа!
  • 17 В.В.П.

    44 13 Отговор
    20 млн УКРОП живее в други държави.Никой не вярва на собствения политик.особенно на тоя мъндил..Рф ще ги върти като пиле на грил..

    Коментиран от #44, #90

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последния Софиянец

    22 11 Отговор

    До коментар #15 от "Парад":

    По какво позна че е руска?

    Коментиран от #32, #123

  • 20 А неее бе

    9 21 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Че кой не бяга от война бре комуне?!?

    Коментиран от #78

  • 21 Тра-ла-ла

    41 9 Отговор
    Един ден в учебниците ще се чете (ако още има грамотни хора) - "Как Европа се срина заради един палячо и тези които му държаха каишката".
    Само се чудя докога ще продължава това наливане в бездънната яма. Сякаш дори мечтите на празноглавите мечтатели се сбъднат и Украйна спечели войната, Европа нещо ще спечели от това освен, че ще има да си събира версиите.
  • 22 Бай Манчо

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Хахахахаха , ама ти вярно ли си вярваш . Един съвет - иди се прегледай
  • 23 Aлфа Bълкът

    15 37 Отговор
    Гледам нещо в последно време мужиците не са така нахакани в коментарите. След като партизаните взривиха оная хептен увесили нос.
    Явно вече разбраха, че загубиха войната!
    Както казаха зенита на руското нападение приключи.
    А предстои зенитът на украинската контраз-офанзива, смятай какво ще става!

    Коментиран от #35

  • 24 Иванушка  🇷🇺

    37 23 Отговор
    Аз съм роден в Украйна, но съм Руснак също като милионите ми съграждани в Украйна. Искаме Референдум, Украйна иска Референдум за присъединяване към Руската Федерация. Тоя на снимката е някакъв жижи със съмнителна националност 😁

    Коментиран от #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сърпия и Чукотка

    11 21 Отговор
    Колко поетично ще когато се разбере окончателно че един комик бие кгб зубър по всички параграфи и най вече нормално човешко поведение
  • 27 Патриот

    19 37 Отговор
    Преди шест месеца един плешив диктатор реши, че за няколко дни ще сгази една суверенна страна, а после ще си върне и соцлагера в майка Евразия.
    Шест месеца пшеливия диктатор не може да превземе тази страна, за ужас на няколко наши “журналисти” и “инфлуенсъри”, които се подмокрят при идеята, че ще имат нов съветски бащица.
    Честита независимост на Украйна. На вас, скъпи сънародници, независимост няма да ви честитя, щото не е в тренда…
  • 28 Левски

    35 12 Отговор
    Колкото и да заливате с пропаганда Украйна е бита карта украинския руския народ са един народ и скоро ще се обединят! Украинците не са единодушни относно политиката на Зеленски да бъде западна подлога и да воюва за западните си господари до последния украинец!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 8 Отговор

    До коментар #15 от "Парад":

    А в Киев има ли Голф-ове и Астр-и ❓❓❓
    Щото тук не идват с такива , а само с някакви Лексус, БМВ и Мерцедес 🤔🤔🤔

    Коментиран от #77

  • 31 Сатана Z

    30 11 Отговор
    Украина се прероди в 4я фашистки райх като прие национализма за своя официална политика.
    Това туморно образование ще бъде успешно отстранено от географската и политическа карата на света.

    Z
  • 32 Парад

    10 29 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Най-малкото по това, че нямаше нито един руснак на парада, защото са били разгромени. Мина половин година и само се хабят. Закривай.. Паради щяли да ми правят. Както са я подкарали фон дер Лайен и Макрон скоро ще дефилират в Москва под знамената на ЕС, Путин е напълно изперкал

    Коментиран от #68

  • 33 Рушия

    14 20 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Света ще е по добре и сигурен когато путлерсиката клика бива намлатена и изчезне завинаги.
  • 34 Трезвомислещ българин

    33 12 Отговор
    "Украинският народ не избяга". Затова ли у нас и в много други държави е пълно с украинци, включително "смели" мъже , които би трябвало да са мобилизирани? Добре, че е Запада да ви праща наемници!

    Коментиран от #42

  • 35 Иванушка  🇷🇺

    12 10 Отговор

    До коментар #23 от "Aлфа Bълкът":

    "...предстои зенитът на украинската контраз-офанзива, смятай какво ще става!.." - каза превъзбуден Жижи и си включи Фалоимитатора 😁😁😁

    Коментиран от #79, #147

  • 36 В.В.П.

    15 5 Отговор

    До коментар #13 от "неееееееее":

    Да бе ,да !..И аз това казах .Срайна победи .

    Коментиран от #41

  • 37 селянин

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Манчо":

    Е бре бай Манчо ,ако това е верно ,рушляците ще сънуват денонощно кошмари.

    Коментиран от #100

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТРАГИЧНИЯ

    15 8 Отговор
    КЛОУН , С ЕНТУСИАЗМА НА ШУТО КОЗЛЕ !

    Коментиран от #47

  • 40 Сусо

    14 5 Отговор
    За това, че не преговаряхте достатъчно преди войната и вкарахте народите си във война ще си платите и от двете страни! Избихте си децата! А Бог не забравя! И народите ви ще ви потърсят сметка! Рано или късно!
  • 41 неееееееее

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "В.В.П.":

    И сега на кого ще се кланяш??
  • 42 Дрогиран циган

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Трезвомислещ българин":

    Лъхни лепило и друга песен че пееш

    Коментиран от #46

  • 43 Пешо кореняк Софиянец

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Приятел, ти си дръпнал над килограм и половина?!! Направо би всички рекорди след Зеления.Не се понася добре.
  • 44 А неее бе

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "В.В.П.":

    РФ никого не може да върти вече!! Предстои нея да въртят!
  • 45 хаос

    13 10 Отговор
    ВИЖДА СЕ ЧЕ ЗЕЛЕНСКИ Н ЕГО Е ШУБЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ВЪН И ТО В КИЕВ И ДА ГОВОРИ НА НАРОДА СИ.

    ПУТЛЕР СЕ Е ЗАВРЯЛ КАТО МИШОК В БУНКЕРА СИ И ВСЯКО ИЗКАЗВАНЕ МУ Е ОТ БЮРОТО В ПОМЕЩЕНИЕ 5 НА 5 БЕЗ ПРОЗОРЦИ И 100М ПОД ЗЕМЯТА
  • 46 Трезвомислещ българин

    15 6 Отговор

    До коментар #42 от "Дрогиран циган":

    Това може да го правят" смелите " украинци в Св."Константин и Елена", така както ги виждам.

    Коментиран от #85

  • 47 Дааааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "ТРАГИЧНИЯ":

    ДОСУЩ КАТО ТЕБЕ!!
  • 48 Аналния

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    85 % от населението на земята подкрепя Путин и Русия

    Коментиран от #55

  • 49 Иванушка  🇷🇺

    9 8 Отговор
    "...Украйна промени целия континент..." - откри Огъня, Колелото, Топлата вода, Америка, Луната, Компютъра, Айфона Кирил и Методи и Александър Македонски.
    За къде е горката Европа без Украйна, за къде е България без Украйна, на кой му трябва Свят където няма Украйна ? 😁😁😁

    Коментиран от #51, #57, #59

  • 50 онзи

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "До анал ен лизатор":

    На тебе така ли ти правят като се влошиш?
  • 51 Е НАЛИ

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Иванушка  🇷🇺":

    такива като теб за това мечтаят
  • 52 Хахаха

    12 11 Отговор
    Не само, че не избяга, а и такива крушета и шутове заби на русия, путин не може да се освести и потъна в бункер от яд.
    Слава на Украйна и разпад за РУската ПаЕдаЕрация
  • 53 Стига бе

    10 8 Отговор
    Ква независимост ги гони тия, като бяха пълни с американски военни, военщина и биолаборатории още преди войната.
    То затова и стана тая война - щото са много зависимо от сащ..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А неее бе

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "Аналния":

    Смени лубриканта и намали самагона!
  • 56 Търговец на коне

    7 5 Отговор
    Ама вие още ли не сте възкръснали като птицата феникс от пепелта, и лъжите на джамбазина няма да ви помогнат
  • 57 Трезвомислещ българин

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "Иванушка  🇷🇺":

    Дали няма да им се наложи като македонците да си променят името на Северна Украйна?

    Коментиран от #112

  • 58 Пеев

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "А бе кух":

    Гербав не гербав , ама виж какъв му е ожулен носа на този с цементовата тениска.Сега след като спряха да се полага маркировката се е пооправил малко.Може да не ти харесва с ожулен нос , ама.....ти защо се казваш ,,А БЕ КУХ"?Малко индианско звучи.
  • 59 хаос

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Иванушка  🇷🇺":

    много си деен днес. ГРАД КОЗЛОДУЙ . И БЕСЕНЯЗОВЕЦ данеби да са болничен и ти да им поемаш смяната.
  • 60 Иванушка  🇷🇺

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Док":

    "...Докажи..." - дядо ми се казва Швейк, а баба ми...баба ми е Дуда. Все исконни украински имена с които се гордея 😁
  • 61 стоян георгиев

    10 11 Отговор
    Зеленски е героя на 21 век неговите дела ще се помнят столетия както и подвига на украйнските герои.рутлер ще е на другия полюс ,злодея закопал русия.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Така е

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Всяка страна си има своите герои и Зеленски ще остане в украинската история, като един герой, един обединител на украинския народ, който не се предаде, макар че беше набелязан!
  • 64 Ни мой го чЕти

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Това е един и същ автор на противостоящи пости.Тарикат бе.Или така си мисли.Кеф му прави.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Билкара

    3 2 Отговор
    Полазиме ме мерзост как птопетох 3 ееда само
  • 67 Балканджия с ракия

    8 4 Отговор
    Де ние да имахме такъв президент а не резидент, ехеееееее, този е гордост за всеки народ и в историята ще остане като велик демократичен водач, а онова недоРазумениее под кремълската маса ще го сравняват, като невРачно подобие на Адолф и всякакъв символ на злото. 21 век сме и времето на сибирският средновековен феодализъм отдавна е отминало. А наздраве за свободните народи.

    Коментиран от #128

  • 68 Пешо

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Парад":

    Как ще има руснаци, като там развяват шарени, многоцветни знамена.Товаа всъщност , прайд парад ли е имало.Подхожда им.Те и в Копенхаген бяха най-отпред.
  • 69 Българин🇧🇬

    5 9 Отговор
    Слва на рускоосвобидителната армия освобождаваща Окрайна от фашистите

    Коментиран от #73, #84

  • 70 Българин

    7 12 Отговор
    В момента украинците се бият и емират вместо нас срещу Империята на Zлото. Затова трябва да им помагаме с каквото можем. Защото ако психопата Путин не бъде спрян цялото човечество е застрашено от руска агресия!

    Коментиран от #81

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Русия си гони правото и интересите.

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Путин изпрати Русия в 3-та глуха":

    Разбирам, че си голЕм стратег! Чертаеш краха на Русия и Путин. Явно четеш и слушаш само окрите и тези, които ги тикат по задника напред.
  • 73 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #69 от "Българин🇧🇬":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби! Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!

    Коментиран от #88, #133

  • 74 Живoтнoвъд

    7 4 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен _Язовец":

    Bакcиниpaм pycoфили за бяc c yкpaинска вakcина. Гарантирани резултати. За проруски бopcyци безплатно!

    Коментиран от #94

  • 75 КОНТРАТА

    6 5 Отговор
    Фашиска подлого козяшка оне.мей завинаги
  • 76 Чочо

    5 3 Отговор
    Да......с помощта на ЕС и САЩ и техните оръжия.
    Иначе нещата бяха зле.
    Така,че благодарение на тях издържате!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хахаха

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "А неее бе":

    Който обича Родината си. Записва се доброволец войник, санитар, отива във военен завод да работи...Така правиха съветските граждане навремето. Когато Роди със е в опасност... Голяма част от украинските граждане чакат да падне жашистския режим в Украйна с нетърпение и си чакат там, където им ,, дават баницата". Не са луди те....Като свърши ,,баницата" започнаха да се връщат масово.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Отряд ",, Чавдар,," 🇧🇬

    6 5 Отговор
    Подлоги Окраини4ката има нужда от вас аре заминавайте да и помагате ако руснаците имат нужда от мен аз бих отишъл на момента. Обаче фашиската подлога е страхлив има налягане само са пропаганда!

    Коментиран от #89

  • 81 българка

    13 4 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Не зная какъв българин си ти!!! Явно НИШО не разбираш от политика и огтношенията между Украйна и Русия. АМА НИЩО!!!! Нима не виждаш този клоун - такъв е по професия - колко добре го използват хората на бай дрън и ще ги карат да се бият до последния украинец, за да ослабят Русия. АЗ КАЗВАМ - какво би станало, ако Русия обиколи границите на ФАЩ? Имаше такава опасност през 1962 г. Имало е случаи и когато Русия е бранела новосъздаваната сържава САЩ от англичани и французи - средата на 19 век.
    Ние не трябва да сме толкова продажни, колкото са ни управляващите. Като про100 киро парапета.

    Коментиран от #87

  • 82 Слава

    5 7 Отговор
    СЛАВА НА УКРАЙНА!
    ПОЗОР ЗА РУСИЯ!
  • 83 До №15 "Парад"

    7 6 Отговор
    И на мен много ми хареса военния парад в Киев, защото беше пълен с унищожена руZка техника. Върху която скачаха украинските деца. Следващата година ще има такъв на руZката Красная площадь. С участието на нормалните рускинчета. Ако има останали нормални такива, въпреки Путин. Ако няма, ще се народят в отсъствието на Дегенерата.

    Коментиран от #97, #106

  • 84 Фашистка Русия

    7 8 Отговор

    До коментар #69 от "Българин🇧🇬":

    Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!

    Коментиран от #92

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 8888

    7 5 Отговор

    До коментар #77 от "Язовец":

    Улрайна умре руснаците правят референдум и в Запорожка област. Хоризонта в Окрайна се стеснява с вс изминал ден!
  • 87 Българин

    5 6 Отговор

    До коментар #81 от "българка":

    Личи си, че освен руска пропаганда нещо друго нямаш в главата си!

    Коментиран от #95

  • 88 007

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Знам,че заплата не си дарил,но поне едно руло жълто синя тоа летна хартия можеше да си купиш.Всяко руло,снаряд в лицето на агресора.
  • 89 кафа от продажници

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Отряд ",, Чавдар,," 🇧🇬":

    Като дойдоха първите украинки тук - защото голямото мнозинство са жени и после деца - хукнаха по площада да ни приканват да ходим да набием Путин. А те какво правят!!!!!! Защо не държат сметка на този палячо или да отидат да се бият срещу Русия. Все друг да им върши работата. А зеленчука търчи по света, иска оръжие (не мир), кара се на западняците, а на тях не им пука, защото могат когато си искат да го сменят.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Груьо

    12 1 Отговор
    ЕЙ ДЖАМБАЗ КАТО ТОЛКОВА МИЛЕЕШ ЗА ТАЗИ УКРАЙНА ИДИ КАТО ДОБРОВОЛЕЦ И СЕ БИЙ КАТО МЪЖ СТИГА НИ ЗАЛИВА С ПОМИИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ. ИЛИ ТЕ Е СТРАХ ДА НЕ СТАНЕШ МОМА НА КАДИРОВ.

    Коментиран от #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Перо

    8 3 Отговор
    Войната беше предизвикана,още след военния преврат през 2014 г.,от ционистко-бандеровските заговорници и геноцида над руското население!

    Коментиран от #99

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ром ама кубински

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    Братко,личи си ,че си тарикат,значи си от нашите.Нашо лошо няма!
  • 96 Лех Валенса

    1 6 Отговор
    "Дори ако Украйна спечели тази война, след пет години отново ще се случи същото, а след 10 години ще видим нов Путин. Ако изменението на политическата система на страната е невъзможно, разчленението на Русия ще бъде задължително, за да се гарантира световната сигурност".


    „Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия начин, както днес поглъщат украинците. Ние трябва да помогнем на тези народи да въстанат. Трябва или да се смени руската политическа система, или да се намали населението на Русия до 50 милиона.“
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Истината

    5 7 Отговор

    До коментар #93 от "Перо":

    Психопата Путин започна войната за да поправи "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. Без да завземе Украйна тази маниакална мечта не може да бъде осъществена. Цената на тази авантюра досега са десетки хиляди човешки животи, но за психопата човешкият живот, дори този на собствените му войници не струва и пукната копейка. Помагайки на Украйна нормалният свят помага и на себе си за да не стане следващата руска жертва.
  • 100 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "селянин":

    Вярно е.Обаче в момента сънуват кошмарите Хънтър и Баща му +Монсанто и Каргил.Акционерите наливат пари да се спаси тази земя и газопровод, защото всичко отива на вятъра.Активът се национализира от победителя Русия.
  • 101 Факт

    6 4 Отговор
    Вие си избрахте комик,вие си му слушайте брътвежите и се радвайте на него и решенията му.

    Коментиран от #104

  • 102 ГОЛЯМ СМЯХ

    5 2 Отговор
    Джамбаски, ако не ти е добре, се обади на джипито да ти изпише по-силни хапчета.
    И освен това, лекарствата трябва да се пият редовно.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ха-ха-ха😂🇷🇺😛🇷🇺😛🇷🇺😂

    2 7 Отговор

    До коментар #101 от "Факт":

    Комик, комик ама направи психопата Путин за смях!

    Коментиран от #107

  • 105 ПУТИН В ШОК

    3 7 Отговор
    Хитлер за шест месеца стигна Москва, аз още се мъча в източна Украйна.
  • 106 стига сте само говорили

    6 3 Отговор

    До коментар #83 от "До №15 "Парад"":

    Няма да бъде повече така. А тези, които не спират да защитават окраина, защо не ходят да се бият за нея? Най-нсапред евроатлантическия клуб и начело пасито.
  • 107 ха-ха-ха-ха....

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Ха-ха-ха😂🇷🇺😛🇷🇺😛🇷🇺😂":

    Освен тебе май нико друг не се смее. У РЕД ли си?

    Коментиран от #110

  • 108 ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ

    3 7 Отговор
    И всичко приключва.....
  • 109 ДЖУДЖЕФИН

    3 4 Отговор
    Затъвам в Украйна. Сигурно това ще е моето Ватерло.
  • 110 Ха-ха-ха😂🇷🇺😛🇷🇺😛🇷🇺😂

    3 5 Отговор

    До коментар #107 от "ха-ха-ха-ха....":

    Нормалните хора са против руската агресия и виждат как комика Зеленски направи психопата Путин за смях!
  • 111 фаТки

    5 3 Отговор
    Абе денисчо , ти изобщо не се криеш че си про-украински пропагандист . Можеш ли с "учената " си главица да направиш разлика между пропаганда и пропаганда ? Има ли значение изобщо за кой е като пак си е пропаганда . В портфолитот на великанската ви група пишете че сте независима медия и предоставяте безпристрастна информация . Няма такова нещо при вас .Вие се скъсахте да тролите открито . Има истина и тя не е каквато на вас ви се иска . А вие ако сте истински журналисти ще я пишете и показвате . Жалка картинка сте , пропаднахте в очите на хората и дори не ми се четат тъпотиите ви вече защото предварително знам кой какво ще е написал .

    Коментиран от #113

  • 112 Пеев

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Трезвомислещ българин":

    На какво да се смени името?То като не остане нищо, как да се казва това нищо?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Мамул

    4 2 Отговор
    Клоунът, зелен с бело!
  • 116 бай пантелеймон стражара

    3 3 Отговор
    войната е предизвикана от укрите! ама и едните и другите не бив.т! една кръв са а каква ярост и злоба! избиват се помежду си.
  • 117 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Това Израел ли е?":

    ми по-умни са за туй!
  • 118 Наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #114 от "Бесен _Язовец":

    .......... хапват руски хамбургски,, салам".............


    Личи ти, че си закърмен с него!
  • 119 Петков

    4 1 Отговор
    Квак квак! Квааак!
  • 120 Механик

    6 1 Отговор
    Не знам какво се е преродила, ама към днешна дата и то според сутрешната статия на базата на исказване на англйското разузнаване, Украйна се е стопила с 20%. Забележете, не е твърдение на ТАСС, а на английското разузнаване.
    Та къде казвате е прераждането?
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Агент Масква

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    7 милиона руснаци написаха Русия от началото на войната, а там бомби не падат!
  • 124 Гугльо - опит за автор

    1 0 Отговор
    "Свободен народ на независима Украйна!

    Само четири думи"

    Всъщност са 5 думите, просто за да е всичко точно.
  • 125 Е и нас какво ни засяга това?

    5 3 Отговор
    Да те няма краварски слуга! Цял ден зелени човечета, деня на Марс ще да е!
  • 126 Студопор

    3 0 Отговор
    Подписа си смъртната присъда, ами айде... А тоя комедиант се мисли за супер герой.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Дидро

    0 3 Отговор

    До коментар #67 от "Балканджия с ракия":

    Абе, май и нашият президент си пожертва народа като зеленестия.
  • 129 оркестр Прощание славянки

    0 0 Отговор
    Гледайте, слушайте

  • 130 Студопор

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Коя Украйна? Тая, дето ще бъде част от Русия скоро ли? Те и сега мнозинството си говорят на руски - нали ги гледам по телевизията. Украински бежанци били, тикнат им БТВ микрофона в муцината, ония почнат да плещят на руски. Нали са украинци? Да говорят украински!
  • 131 Хаха

    4 5 Отговор
    Щом путлераститe лаят, значи Зеленски надълбоко им бърка в здравето! ХИХИХИ
  • 132 Студопор

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Парад":

    Ти май си гледал грешния канал. Показвали са ти как Украйна печели войната - пуска децата да си играят по фронтовата линия, а пък славните украински войни се преобличат като жени и бягат в България за помощи.
  • 133 Дидро

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Дефинирай разликата между руски и американски роб!
  • 134 Един от многото

    5 3 Отговор
    Платеният глашатай на американската русофобия Зеленски ще бъде съден от трибунал в Украйна за престъпленията му.
  • 135 Нато

    3 3 Отговор
    Се бие с Русия до последния украинец
  • 136 Мнение

    3 3 Отговор
    Зелето си говори руски език обаче със змийски акцент и звучи като Сивиръс Снейп хаха.
    "Когато на демокрацията пак пораснаха зъби.".В Украйна е фашизъм,т.е. това ли означава на демокрацията да й пораснат зъби?Ааа мерси!Не искам никакъв фашизъм,замаскиран като зъбата демокрация!
    Украйна не е обединила Европа,а напротив.Разединява.Даже еврото падна заради тези.
  • 137 Яна

    5 3 Отговор
    Било празник на нацистка Украйна - имам за тях три пръста да си изберат кой точно е средния.
  • 138 ТИ ДА ВИДИШ

    3 4 Отговор
    Мдааа ... Спец операцията ша спре...
    Тогава когато зеленчука (ако не му се случи нещо) или некой наместник не се примоли качествено за мир (пълна капитулация).... а това щеше да е най безболезнено още в началото... ама слушат байизкукуригал и сега са пушечно месо!!!
  • 139 Селянин

    3 5 Отговор
    Фашагата от Кремъл се е скрил в бункера в Урал !
  • 140 миролюб бенатов

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Бате, ти сигурно си жалкото човече " соломон паси "
  • 141 Просто човек

    3 7 Отговор
    Слава на Украйна!

    Коментиран от #145

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Да живее РУСИЯ

    3 3 Отговор
    Путин е велик
  • 144 Джамбазов

    1 2 Отговор
    Май не ти се получават нещата сменяй професията
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Джамбазов

    2 1 Отговор
    То за това ли Европа е пълно с украинци
  • 147 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иванушка  🇷🇺":

    Да те питам, че отдеве нямах време.
    Ти отде ги знаеш такива термини?
    Трябваше пак да го проверя в Гугъл дали е същото нещо. Май си наясно с терминологията на такива устройства. Може да излезеш някой професор, а?
  • 148 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Това Израел ли е?":

    В Русия да не са руснаци случайно?
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Украйна

    2 1 Отговор
    Господ да помага на тази смела нация!Напред Украйна!✌✌🙋🗽
  • 151 смърт

    3 2 Отговор
    на путин и на нашествениците!!! СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!
  • 152 НАРКОМАН , ПРЕДАЙ БРЕНДО НА ИНТЕРПОЛ !

    0 1 Отговор
    ..........................................................
  • 153 171717

    1 1 Отговор
    НЕЩАСТНО ЕВРЕЙЧЕ -ВЪРВИ СИ В ИЗРАЕЛ - ОСТАВИ УКРАИНЦИТЕ ДА СЕ РАЗБЕРАТ С РУСНАЦИТЕ !!!!
  • 154 Разбрахме кой кой е КАЗА БРЕНДО !

    1 1 Отговор
    И целият свят разбра кои са украинците. И какво е Украйна. Повече никой няма да каже за нея: „Това е някъде там, близо до Русия“. Започнахме да се уважаваме.
  • 155 абв

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    СЛУЧАЙНО ДА СИ ЗАБРАВИЛ . ЧЕ РУСИЯ Е ТРЕТАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ , СЛЕД ИТАЛИЯ И ВИЗАНТИЯ ?????
Новини по държави: