Отидете към основна версия

7 607 82

Контраатаката на Украйна сега принуждава руското командване да поглъща килограми валидол

  • бесарабски фронт-
  • руска пропаганда-
  • русия-
  • война-
  • лъжи-
  • фейк-
  • украйна-
  • александър коваленко-
  • валидол

Руските пропагандисти разпространяват лъжи за украинската контраатака

Снимка: БГНЕС/ EPA

Автор: Александър Коваленко/ "Бесарабски фронт"

В руския сегмент сега масово се разпространява видео, за което се твърди, че е заснето от „военнослужещ от въоръжените сили на Украйна“, който е заснел „унищожената си техника“ по време на „неуспешен опит за настъпление“ в посока Херсон. Но видеото явно е нагласено.

Първо, на кадрите е показан изгорен МТ-ЛБ, но в същото време димът не идва от самата машина, а от дясната и лявата ѝ страна. Тоест, не тя е горяла, а две огнища до нея, създаващи впечатление за горяща техника, дим. Самият бронетранспортьор приличаше повече на такъв, който отдавна е унищожен, а не току що.

Второ, операторът твърди, че се е укривал от експлозиите в землянка, която е буквално на половин метър от самия МТ-ЛБ. Тоест, по време на контранастъплението, когато има движение напред, той е успял да си изкопае землянка? И после също да се скрие в нея, когато на половин метър от него е пламнал бронетранспортьорът? Но най-интересното в това видео е третото - а именно, ако се вгледате внимателно в десния борд на изгорелия МТ-БЛ, можете да видите символа "О" върху него, който те набързо се опитаха да прикрият със зелена боя, която от своя страна не е пострадала от пожара, тоест - е била нанесена върху черен метал. Но все пак създаде контраст между зеленото и изгорялото бяло.

Е, в крайна сметка, как да не коментирам факта, че операторът в края на видеото, за да няма абсолютно никакво съмнение относно произхода на снимките, каза „Слава на Украйна!“ Всъщност, какво беше това? А беше това, че руснаците разположиха своите позициите до собствения си, разбития по-рано МТ-БЛ. След това им хрумна гениална идея - да организират неуспешно контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Запалиха огньове от двете страни на машината, боядисаха символа на групировката - дупката "О" и всичко е готово - остана само да разкажем една сълзлива история.

Очевидно е, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна сега принуждава руското командване да поглъща килограми валидол, поради което в информационното пространство се разпространяват огромен брой фейкове за неговия „провал“. Неспособни да противопоставят нещо военно, руснаците прилагат информационни методи на борба. Предвид факта, че в близко бъдеще ще има минимум официална информация, призовавам всеки, който се натъкне на подобен род бисери, да включи критично мислене, а не да се поддава на емоциите и да говори всякакви глупости. Слава на нацията!

Източник: Злой одессит

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 83 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: