Отидете към основна версия

19 053 123

Скандал в ЕП! Евродепутати освиркаха Манфред Вебер, намеси ареста на Борисов в дебата за състоянието на ЕС

  • манфред вебер-
  • енп-
  • бойко борисов

Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен, наистина е сериозно, заяви председателят на ЕНП

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изказване на председателя на ЕНП Манфред Вебер предизвика недоволство в Европарламента. Припомняме, че депутатите се събраха днес, за да обсъдят състоянието на ЕС. Вебер обаче започна темата за ареста на бившия български премиер Бойко Борисов.

"Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен. Наистина е сериозно. Исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от "зелените". Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона!", заяви Вебер.

От залата се чуха призиви председателката на ЕП Роберта Мецола да му вземе думата. Тя обаче заяви, че не е гонила от трибуната нито един от евродепутатите в рамките на 4-часовия дебат.

Припомняме, че от ЕНП внесоха в дневния ред на Европарламента за обсъждане на задържането на Бойко Борисов. За изказване са се записали 16 евродепутати. Първи сред тях беше Манфред Вебер.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 135 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: