Отидете към основна версия

1 431 27

САЩ признаха: Ядрената сделка с Иран е в застой

  • иран-
  • израел-
  • сащ-
  • аятолах али хаменей-
  • ядрена сделка

Във вторник „Уолстрийт Джърнал“ съобщи, че американски и европейски представители са песимистично настроени по отношение на възстановяването на процеса преди изборите за Конгрес през ноември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Процесът на възстановяване на Съвместния всеобхватен план за действие относно ядрената програма на Иран е спрян и едва ли ще бъде възобновен скоро. Това заяви израелският министър на отбраната Бени Ганц, цитиран от "Ройтерс".

По време на конференция по въпросите на сигурността в университета "Райхман" в Херцлия Ганц заяви, че "ядреното споразумение с Иран е в интензивно отделение". Той заяви, че преговорите за възстановяването му във Виена са били прекратени поне до междинните избори за Конгрес в САЩ на 8 ноември.

Във вторник „Уолстрийт Джърнал“ съобщи, че американски и европейски представители са песимистично настроени по отношение на възстановяването на процеса преди изборите за Конгрес през ноември.

Според източниците на вестника Белият дом не е взел решение да "прекрати дипломатическите усилия", но политическият контекст "оставя малко време за постигане на окончателно споразумение", тъй като Конгресът трябва да бъде уведомен 30 дни предварително за евентуални планове за отмяна на санкциите срещу Иран.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини