Last news in Fakti

16 Септември, 2022 17:35 1 399 6

Иран: За заобикаляне на американските санкции се нуждаем от нови решения

  • иран-
  • сащ-
  • аятолах али хаменей-
  • ебрахим раиси

Техеран, който се опитва да излезе от икономическата си изолация заради американските санкции, подписа вчера меморандум, с който се ангажира да стане член на ШОС

Иран: За заобикаляне на американските санкции се нуждаем от нови решения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви днес, че за заобикаляне на "драконовските" санкции на САЩ са нужни нови решения и че разширяването на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) ще спомогне за противопоставяне на едностранчивия подход на Вашингтон, предаде Ройтерс.

В реч пред участниците в срещата на върха на ШОС в Самарканд, Узбекистан, Раиси призова за засилване на свободната търговия между страните членки, както и за сътрудничеството им във финансовата и банковата сфера. "ШОС трябва да вземе нови решения и да предприема конкретни мерки срещу драконовските санкции на САЩ и тяхната едностранчивост като например устойчива търговия между страните членки", каза той.

Техеран, който се опитва да излезе от икономическата си изолация заради американските санкции, подписа вчера меморандум, с който се ангажира да стане член на ШОС. Тази организация, създадена през 2001 г. като консултативен орган на Русия, Китай и няколко бивши съветски републики в Централна Азия, бе разширена четири години по-късно с приемането на Индия и Пакистан. Амбициите на ШОС са да играе по-съществена роля като противовес на западното влияние в региона, отбеляза Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 7 Отговор
    Явно имаме голямо влияние. Тези 10 години чакаха, а сега като ни дадоха 100 дрона - веднага
    членове.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Да отбележим че

    7 13 Отговор
    То не бе БРИКС, то не бе ШОС..МОС ..И пак си остават мизерници. Рашастан все се увърта насам -натам, тъс=рси някой да му се върже...даже Лавров обиколи африканските племена и направи всичко възможно да ги убеди че са братушки навсегда,. ама не кълват нещо бе..не кълват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дръж руснята

    0 0 Отговор
    за топките,те ще ви отворят очите!