Отидете към основна версия

2 157 26

Папа Франциск: Войната Русия-Украйна е световна война

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • украйна-
  • война

Посещението в Украйна не е в дневния ми ред в момента, заяви oще Светият отец

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск заяви при пътуването си до Казахстан, че е грешка конфликтът в Украйна да се нарича руско-украинска война, тъй като в действителност това е световна война, съобщиха от Ватикана в сряда, предаде aa.com.

Според новинарски издания, близки до Ватикана, папата се е срещнал с някои йезуитски свещеници по време на посещението си в Казахстан в средата на септември. Съобщава се, че по време на посещението духовният водач на католиците е направил изявление пред йезуитското издание La Civilta Cattolica, като по време на срещата е говорил за продължаващата война между Русия и Украйна.

„Води се война. Мисля, че е грешка да се мисли за това като за каубойски филм, в който има добри и лоши момчета. Също така е грешка да се мисли, че това е война между Русия и Украйна. Не, това е световна война“.

Папата също така отбеляза, че посещението в Украйна, което по-рано обяви, че е възможно, не е на дневен ред на този етап.

Папа Франциск каза още, че докато е бил в Казахстан, някои украински гости са идвали при него.

Един от тях бил военният офицер, отговорен за размяната на затворници между Русия и Украйна, обявена от украинския президент Володимир Зеленски, и той попитал дали може да се направи нещо, като се даде списък от 300 затворници.

След това папата каза, че самият той е предал този въпрос директно на руския посланик.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Свързани новини