Тема: Украйна

29 Септември, 2022 16:25 3 841 82

Избягалите руснаци вече са повече от войниците, с които започна руската инвазия в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • владимир путин-
  • война

По данни на украинската страна от началото на войната Русия е загубила най-малко 58 580 свои войници

Избягалите руснаци вече са повече от войниците, с които започна руската инвазия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прилича на масово преселение: броят на избягалите руснаци, които отказват да бъдат мобилизирани, вече надвишава числеността на руската армия, с която Путин нападна Украйна през февруари, твърди Лондон.

Още новини от Украйна

Частичната мобилизация в Русия очевидно не върви по план. Откакто президентът Владимир Путин я обяви, масово страната напускат руснаци, които не искат да бъдат мобилизирани. По информация на британското министерство на отбраната, броят на бегълците, макар да не е известен точно, вече надвишава числеността на руските части, с които Путин нападна Украйна на 24 февруари тази година.

Изводът, който правят от министерството: „Като прибавим и броя на запасняците, които ще бъдат мобилизирани, това ще има тежки отражения върху руската икономика – заради бягството на квалифицирани работници и намаляващия дял на работната ръка."

Киев: над 58 000 убити руски войници дотук

По данни на украинската страна от началото на войната Русия е загубила 58 580 свои войници. Само през последното денонощие са били убити 430 руски бойци, сочат данните на Генералният щаб в Киев.

Руските материални щети също са значителни: дотук във войната са били унищожени 2 325 руски танка, близо 5 000 бронирани автомобила, 1 385 артилерийски системи, 262 самолета и 995 дронове, по данни на украинската страна.

Путин обявява анексията

След псевдореферендумите в Източна Украйна се очаква утре (петък, 30 септември) руският президент Владимир Путин да обяви официално анексирането на четирите области в Източна Украйна. На церемония в Кремъл ще бъдат подписани споразуменията за присъединяването на въпросните райони към Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 36 Отговор
    Зеленият иска от България танкове, самолети и ракети.Не му стига лекото оръжие и боеприпаси.

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Русофил

    35 19 Отговор
    Ще станат повече като включат и тези от Лиман

    Коментиран от #62

  • 3 СВОБОДЕН ДЕМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    46 37 Отговор
    Орела е ядосан! Демокрацията ще полети към кремъл и Путин ще бъде обесен на червения площад! Командосите вече са в Москва, а Ердоган подготвя почвата за подводниците и самолетоносача! Скоро руския народ и всичи останали народи пробени от империята на злото ще са свободни!
  • 4 КОТарАК

    45 21 Отговор
    ще ги запълним липсите с БГ путинофили! споко
  • 5 бат' Тонка

    40 18 Отговор
    Ако опашката от желаещи да воюват беше като на тези, които бягат, досега Русия да беше на Бранденбургската врата.
  • 6 Хаха

    38 21 Отговор
    Не искат да наторяват почвата в Украйна, предатели...
  • 7 Русофил

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Споко. През зелените чорапи нищо не минава.
  • 8 чико

    41 24 Отговор
    И какво от това . Някой топли ли го ? Колко са избягалите Украинци които се разхождат из Европа със ЗЛАТНИ карти и ЕКСТРА коли . Колко са НАШИТЕ момчета дето са навън ? С тази ЕДНОСТРАННА краварска пропаганда не се постига нищо освен омраза към ПРЕВИЛИГИРОВАНИЯ и МЕНТОРА му .
  • 9 Линкълн

    27 28 Отговор
    Историята се повтаря, САЩ за трети път ще спасяват човечеството, както при репресиите и войните на сталин сега масовото бягство от Русия и геноцида в УКрайна и анексиите , репресиите на полицията в Иран, и режима на Пекин искаш да върне отдавна независим тайван, ядрените заплахи на Путин и Ким Чен Ун, репресиите в Сирия, чистките на гюленисти в Турция, разровените мръсотии в Лаятинска Америка са само заявка за една продължителна световна война срещу диктатори, дано да не тръпне света в очакване кога ще се използват ядрените оръжия, и да ли ще има оцелели, сега Запада е срущу новата ос на злото в лицето на БРИКС ШОС ОНД ОДКС и други такива
  • 10 Учо

    31 23 Отговор
    ВСЕКИ който не се яви на държавна мобилизация е ПРЕДАТЕЛ във ВСЯКА държава . Така е и у НАС .

    Коментиран от #18, #20

  • 11 путин напрактика погина безславно

    32 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    а русия стана за резил
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Слаба русия

    38 24 Отговор
    Русия се разпада 16 химарс я сколениха това е руската помийна яма
  • 14 Дойче Веле отново

    21 14 Отговор
    са нашуя източник. Няма ли и друг??????

    Коментиран от #64

  • 15 какво

    11 13 Отговор
    се постига с тая лъжа, немога да разбера.

    Коментиран от #19

  • 16 Ал Бунди

    16 6 Отговор
    Ами да..кой нормален би искал да воюва рамо до рамо с такава менажерия...

  • 17 Преминаващ оттук

    16 25 Отговор
    DW плачете за Европа. Най-силната икономика на Германия изтича в канала а пък вие сте се загрижили за Русия. РФ може и без вас, но вие не можете без нейните евтини ресурси. В момента Европейските държави се извиват като червей.

    Коментиран от #27, #36, #41

  • 18 не съм

    19 12 Отговор

    До коментар #10 от "Учо":

    съгласен, аз дадох клетва, когато все още не бяхме в нато, не съм се клел пред нато или америка. Друг е въпроса, ако България е нападната, тогава да, а за украйна не ми пука....
  • 19 Хаха

    27 9 Отговор

    До коментар #15 от "какво":

    Русофилски рев и сополи! Което е забавно.
  • 20 Ал Бунди

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "Учо":

    Нещо забравяш..или се правиш на луд. Във всяка страна, в т.ч. и в Русия, мобилизация се предприема само в случай на война..а ти кога чу да има обявена от някого такава!!!!

    Коментиран от #49

  • 21 пешо

    18 7 Отговор
    стотици хилядите избягали от режима на зеленски са бежанци , а от путин бегалци
  • 22 Смешници

    15 8 Отговор
    Днес във американски сайт който не е правителствен прочетох за жертвите в Украйна и за жертвите а руската войска .Цифрите нямат нищо общо с картината представяна ни от Факти и "демократичния " запад .Но факти руснаците бягат от война и при над 160 милиона население избягали 200 хиляди сравнявайки го с България при население под 9 милиона избягали на 3 милиона ????

    Коментиран от #30

  • 23 Реалист

    14 8 Отговор
    Като избягат още 3 пъти по толкова и ще станат колкото избягалите украинци.
  • 24 Мда

    19 12 Отговор
    Вместо да се надигнат и да свалят Путин, те бягат, ама така е в диктатура като РуСирия.
  • 25 Олга

    11 20 Отговор
    Много положително събитие, тъй като се пречиства генофонд на нацията. Бяга мърша, навалнистите , които тровили атмосфера в Русия. Дано да не се върнат, но ако се върнат то с позор.

    Коментиран от #46, #66, #68

  • 26 Никой

    19 13 Отговор
    Българските русофили 80 % подкрепят " специалната военна операция " провеждана от Русия в Украйна пред телевизора с домашни чехли и чаша ракия в ръка. Пред подпийналия им благосклонен поглед го подкрепяха да убива невинни в Украйна. Но когато бащицата ги призова да станат граждански ангажирани и мобилизирани.Българския русофил се стресна и реши,че който си води война сам да си воюва. Путин реши сурово да ги накаже като им обяви ,че нищо нямя да го спре да използва ядрено оръжие срещу всички от Запада и НАТО. Изведнъж великите пичове на които трябва да се подчиняват всички народи,да им се кланят всички български русофили и да ги уважават поискаха някой друг да умира вместо тях.Скриха хляба и солта като си чупят ръцете и се чудят как и защо бащицата иска тях русофила да изтребе без да му мигне окото. И сега като вижда как руснаците бягат си мисли това ли е легендарная и могучая.Чуват се гласове да помогнем на бягащите,да ги подслоним.Хубаво, ами после.От Украйна бягаха повече жени и деца а от Русия предимно мъже,като от Афганистан и Сирия. Аме кой ще ги издържа,те парите ще свършат.Ще работят,къде ? То за българите няма камо ли за тях.Или работодателите ще изгонят българина за да вземат руския алкохолик. НАЗДРАВЕ и ЧЕСТИТО !

    Коментиран от #69

  • 27 да питам

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Преминаващ оттук":

    Бе ти добре само преминаваш, ама тури ли си в раничката дамски превръзки, памперси и тампони???? Ще ти трябват, когато почнеш да ореш разораната целина.
  • 28 имате си байдън , мери , урсулето , мака

    9 10 Отговор
    А бе отворковци , кому се ще да ви воюва бе , я обявете една малка , незначителна мобилизацийка в прословутия ви Запад да видите кво става с тези дето сте им приспали мозъците , абе има там едни политици дето вършат някакви глупости , ама тяхна си работа , не е наша , ние им плащаме да ни гарантират сигурността , вероятно няма да ни я нарушат , та де се усетят какво правите и да ви изнесат барабар с мръсните гащи.
  • 29 ........

    5 11 Отговор
    Бре я бегайте с тая пропаганда!
    Дреме ми на мен колко руснаци са се махнали...едва ли са повече от украинците.Тук даже на бг пишат да ни водят пропаганди.Зелето да си прибира!
    Вие гледайте нас да не набутат във война заради някаква Укроландия!
  • 30 Ал Бунди

    16 10 Отговор

    До коментар #22 от "Смешници":

    Хахахаха..160млн, ма наш кога???? Точно га пръдне гугутка. Точно вчера гледах по Первий, някакъв статистик казваше че от140 млн са останали под 100млн..останалото е избягало по света. Почти като при нас. Повечето били в Китай и Индонезия. Не ми се вярва толкова, ма щом те го твърдят
  • 31 авее

    12 3 Отговор
    Няма какво да бягат, ами да си направят референдуми за напускане на Руската Федерация.
  • 32 !!!?

    12 2 Отговор
    Пустите московци станали казахи,...!!!?

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ал Бунди

    20 10 Отговор

    До коментар #17 от "Преминаващ оттук":

    Не знам какво тече или изтича, ама нещо от вчера почна да се говори и за трудова мобилизация (повинност) в Русия. Знаеш ли какво означава това? Мисля че не знаеш. Ми да ти кажа...означава че ще бачкаш за Родину, за Путин по 16-18 часа срещу 150гр хляб и две бучки захар. Както по времето на ВСВ. Само че този път ленд-лийза ще отива при противника. Да видим до къде ще я докара Путлер..
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Соломон

    7 11 Отговор
    КЪДЕ ще ИЗБЯГАТ руснаците, след като САЩ водят света към Трета Световна Война ?!

    Където и да отидат войната ще ги стигне.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 мани мани

    8 2 Отговор
    трябваше първо да им резне нета, за да са малко информирани и тогава да ги мобилизира :) не им се мре зарад yрoдливи oлигарси!
    у нас ако нещо стане, също ще се разбягаме към съседните страни ... на никой не му се мре зарад богатите! много е просто, но не е за тъпaци! не разбрахте ли, че ня кой да ви бачка и да воюва?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Руснак

    10 3 Отговор
    И..... почвам да бегам,бате.
  • 45 Рико

    14 4 Отговор

    До коментар #37 от "Жоро":

    Гражданите напускат страната, Москва ще трябва да мобилизира селяните. Кой ще копа? Още в следващата година, РФ ще има нужда от помощи отвън, за да не умира от глад народонаселението.
  • 46 Олга

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Олга":

    Трябва жените да мобилизират,украинците да разпуснат малко
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 чико

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ал Бунди":

    С уважение НО..... мобилизирания няма право да разсъждава защо и за какво е МОБИЛИЗИРАН от
    своите държавници . ТОВА е съдбата на МЪЖЕТЕ .
  • 50 КОНТРАТА

    6 12 Отговор
    Руснаците влезнаха във Донбас с 300 танка, а фашистите били неутрализирали 2300. Руснаците очистиха цялото ВСУ 280 000 и вс фашиски паравоенни групи в момента тече 4та мобилизация и набират вече 60+ и жени от Киев.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 МИНА

    4 12 Отговор
    МНОГО ВИ СЕ ИСКА ПУТИН ДА ГО УБИЯТ НО НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПРОСТО ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ АТЕЗИ КОЙТО БЯГАТ ЗА МЕН СА ПРЕДАТЕЛИ И ПАК ИСТОРИЯТА ЩЕ ГИ СЪДИ

    Коментиран от #58

  • 57 ПОПРАВКА

    3 7 Отговор
    КОЛКО СА УРКИТЕ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ ПОНЕ СТОТИЦИ БУТНАЛИ ПАРИ НА ГРАНИЦАТА ЗА ДА ПРЕМИНАТ
  • 58 Путинче

    12 4 Отговор

    До коментар #56 от "МИНА":

    И като четем историята след боя който ядат в 1та световна руснаците свалят царя и го убиват с цялото му семейство. Сега пак натам отиват нещата
  • 59 Някой

    5 6 Отговор
    И така да е, макар да нямам и грам доверие на ДВ, това си е техен проблем. Спят като просяци по улици и по пътища. Освен това, сами се осветиха като ненадеждни граждани. Няма да и мсе позволи да се върнат. Или пък, ако им се позволи, ще има големи ограничения за тях.
    Това не променя нищо, колкото и западните медии да се опитват да внушат обратното.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Фори

    11 5 Отговор
    Русия е силно корумпирана държава. Бутни няколко долара на мобилизационния офицер и ще те пише ненамерн.Бутни няколко долара на граниччаря и ще те пусне да минеш границата. Тези дето плащат в рубли ги мобилизират.

    Коментиран от #73

  • 62 Начко

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    В Лиман пристигнаха подкрепление Кадировците и ги направиха гмеш.

    Коментиран от #67, #71

  • 63 Аршлох

    5 3 Отговор
    Избягали,избягали,нас какво ни интересува.Русия може да мобилизира23 мил.,ако се наложи.Ами, ако тука наложат мобилизация,да ни пратят срещу руснаците,вие ще се явите ли?Аз откровено ще си бия камшика на момента,който иска да се бие и ... . за чужди идеи да заповяда.
  • 64 Киро

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Дойче Веле отново":

    Дойче кисело зеле, сладко си ги измисля и сее зелев сок втасал и ароматен на........
  • 65 Всичко е по план...

    13 0 Отговор
    Бягат от велика русия по план, украинците ги дънят по план, губят си пазарите в Европа по план...кое не е по план?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ..........

    14 4 Отговор

    До коментар #62 от "Начко":

    Лиман е обкръжен от всички страни, има само едно шосе за отстъпление и то се обстрелва от украинците денонощно и пиле не може да прехвръкне, очертава се ново голямо поражение на "непобедимата " руска армия. 😆...

    Коментиран от #76

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Айде да не се лъжем

    2 6 Отговор
    с "данни" от украинската страна, а?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ПОЧНАХА ГИ В ЛИМАН

    7 2 Отговор
    Химерсите засвириха.....

    Коментиран от #77, #78, #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 обичам те

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "ПОЧНАХА ГИ В ЛИМАН":

    днес ше си страшно красива с новата рокля която ти изпратих ,знам миличка че ти е трудно да си жена заключена в мъжко тяло но и това ще мине
  • 80 Пълен смях

    1 1 Отговор
    Значи от Русия са излезли 200 000 руснаци .Много сте зле наште умници на море през лятото в гърция са повече бе не се излагайте повече за пореден път се доказахте колко сте неадекватни.
  • 81 Бацо Гацов

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "гого":

    А ти запаси ли се с дамски превръзки( по възможност от ония, с крилцата) и тампони, повечко тампони? По желание и с памперси може да се оборудваш. Че ще ти трябват, като почнеш да каляваш стоманата....мухахахаха..
  • 82 ХУ@ло

    0 0 Отговор
    аххахахахах ХА ХА ХА.. ХО ХО ХО
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания