Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 16:03 993 5

Нови здравословни проблеми за папа Франциск

  • ватикан-
  • бахрейн-
  • папа франциск

Четиридневното посещение в Бахрейн - между 6 и 9 ноември - е насочено към подобряването на отношенията с ислямския свят

Нови здравословни проблеми за папа Франциск  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск, докато пътуваше днес за Бахрейн, изпитваше толкова силна болка в коляното, че не можеше да обиколи самолета, за да поздрави, както обикновено придружаващите го репортери, предаде Ройтерс.

Осемдесет и пет годишният Франциск ходи с бастун, откакто в началото на годината скъса коленни връзки, и понякога използва инвалидна количка, но по време на полетите винаги успяваше да се разходи, за да размени няколко думи с журналистите, акредитирани към Ватикана.

"Днес имам силни болки и не съм в състояние да ходя в самолета, така че ще седна, а вие ще дойдете при мен", каза папа Франциск на репортерите по време на полета до Бахрейн, където днес пристигна на четиридневно посещение. Понтификът заяви, че вчера е бил на физиотерапия, а коляното винаги го боляло на следващия ден. Въпреки болката Светият отец изглеждаше в добро настроение, докато журналистите го поздравяваха един по един в предната част на самолета. "Това ще е интересно пътуване, което ще ни накара да се замислим", заяви папа Франциск.

Четиридневното посещение - между 6 и 9 ноември - е насочено към подобряването на отношенията с ислямския свят, но папа Франциск ще трябва да се справи и с конфликта в Бахрейн, свързан с правата на човека, който противопоставя сунитската монархия на шиитската опозиция.

Папа Франциск ще говори на "Бахрейнския форум за диалог: Изтокът и Западът за човешко съвместно съществуване", ще разговаря с краля на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа и ще се срещне с Мюсюлманския съвет на старейшините в джамия, намираща се в кралския дворец.

Бахрейн заяви, че международният форум, на който е домакин по време на посещението на папата, има за цел да "затвърди ценностите на мира и сигурността", включително диалога за насърчаване на мирното съвместно съществуване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Раданч Татлъту

    3 2 Отговор
    Кавали,тва на снимката е папа Бенедикт!😁😁😁
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мдда

    1 3 Отговор
    Ще пукне като всеки комунист и ще се пече в Ада.
  • 5 арх. Михаил

    1 1 Отговор
    тия в Бахрейн изобщо няма да го слушат какво им говори .за тях Той не е правоверен и е враг. щял да оправя отношенията между сунити и шиити глупости!!! той Аллах не може да ги оправи а нашия да оправи отношенията между католици и православни ама дедо Боже не дава разделяй и владей!!!