Отидете към основна версия

1 615 16

Австралия санкционира руснаци след псевдореферендумите

  • русия-
  • австралия-
  • владимир путин-
  • референдум

Канбера изрази подкрепата си за делото, заведено от Киев срещу Москва в Международния съд на ООН, по обвинение в нарушаване на Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъпления, свързани с геноцид

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австралия наложи нови финансови санкции и забрани за пътуване на 28 свързани с Русия сепаратисти, министри и високопоставени длъжностни лица, след като президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински области.

"Тези допълнителни санкции подсилват категоричните възражения на Австралия срещу действията на президента Путин и срещу хората, които изпълняват заповедите му", посочи външният министър Пени Уонг, цитирана от "Ройтерс". По думите ѝ украинските територии са окупирани от руската армия, а това е суверенна територия.

"Никакви псевдореферендуми няма да променят това", подчерта Уонг.

Освен това Австралия изрази подкрепата си за делото, заведено от Киев срещу Москва в Международния съд на ООН, по обвинение в нарушаване на Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъпления, свързани с геноцид.

"Подкрепяме Украйна в завеждането на това дело срещу Русия пред Международния съд", каза австралийският главен прокурор Марк Драйфус в съвместно изявление с външната министърка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: