Отидете към основна версия

5 225 87

Украинското контранастъпление се развива успешно, призна Русия

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • херсонска област

Украинските сили са успели да направят пробив

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската армия е поставена в трудно положение в северната част на Херсонска област, където украинските въоръжени сили от няколко седмици провеждат контранастъпление, предаде Франс прес, като се позова на представители на назначените от Москва власти и на блогъри, които са се специализирали в следенето на военните действия.

Ръководителят на окупационната администрация в южния украински регион Владимир Салдо първи призна, че украинските сили са успели да направят пробив и са превзели селището Дудчани. Той обаче увери днес в Телеграм, че руската авиация е спряла украинската контраофанзива, предаде БТА.

"Настъплението на украинските нацисти в района на Дудчани бе спряно... Не изпадайте в паника", призова в същото комуникационно приложение Кирил Стремоусов, един от помощниците на Салдо. Руският Телеграм канал "Рибар", който се е посветил на проследяването на движението на руските сили, съобщи, че украинската армия настъпва в районите на Архангелское и Дудчани, като целта им е "да прекъснат снабдяването на руските сили, които се намират на десния бряг на Днепър".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: