Тема: Украйна

4 Октомври, 2022 19:19 2 085 86

Сергей Шойгу: Частичната мобилизация върви по план

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • сергей шойгу-
  • владимир путин

По думите на Шойгу голям брой хора сами са се явили във военните комисариати, още преди да са били призовани от властите

Сергей Шойгу: Частичната мобилизация върви по план - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 200 хиляди души бяха мобилизирани в Русия, откакто президентът Владимир Путин обяви на 21 септември частична мобилизация във връзка с войната в Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Официалната цел е в армията да бъдат взети 300 хиляди запасняци, които имат военен опит и полезни умения.

Още новини от Украйна

"Обучението на персонала на (новосформираните) подразделения се провежда в 80 военни обекта и в шест тренировъчни центъра", изтъкна днес руският министър на отбраната на правителствено заседание. Той отбеляза, че в районите на сраженията мобилизираните ще бъдат придружавани от бойни части, които вече са се сражавали в Украйна.

По думите на Шойгу "голям брой" хора сами са се явили във военните комисариати, още преди да са били призовани от властите. Той обаче не посочи конкретни числа.

Мобилизацията обаче предизвика и сериозни опасения в Русия, като в някои региони имаше демонстрации против мярката. Освен това десетки хиляди мъже напуснаха територията на Руската федерация, за да не бъдат мобилизирани, отбелязва АФП.

Кремъл призна, че при мобилизацията са били допуснати и грешки, като например мобилизирането на студенти, възрастни хора или хора със заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Олег

    18 43 Отговор
    Русия ще спечели войната

    Коментиран от #7, #42, #53

  • 3 Олег

    10 42 Отговор
    Руската армия ще победи Нато и Сащ в ядрена война

    Коментиран от #17, #84

  • 4 Русофил

    33 10 Отговор
    Ребятата казаха 2 милиона ще пратят. Сега шиели униформите, а пушките ще са от Северна Корея.
  • 5 Окраин4ев

    13 37 Отговор
    Руснаците ги мобилизират и взимат по 3000 долар на месец и смъртноста е изкл ниска, а бандерите умират поголовно за интересите на чичо Сам и нищо не получават.
  • 6 Руснаков

    30 4 Отговор
    При Вас всичко е по план...дори...освобождаването на окупираните територии...
  • 7 Олена

    8 36 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    Абсолютно вярно, руснаците винаги печелят.

    Коментиран от #15

  • 8 МАЛКА пенсИЯ

    25 2 Отговор
    Бягството,от МОБИЛИЗАЦИЯ-ТОЖЕ!!!
  • 9 Бесен- _Язовец

    28 3 Отговор
    Важното е, че обилен Груз 200 върви към раша с вагони, а Кабзон и жужака вият на умрело, нашите рублоибрици тоже, копейките спряха, ще са на кофите пак тая зима!

    Коментиран от #63

  • 10 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    33 1 Отговор
    "...върви по план..

    Точно както и "Специалната Военна Операция" върви по "план", дори изпреварава графика и най-вече очакванията на Планировчика 😄😄😄
    Днес Украйна си върна още 700кв км територия, Херсонската руска групировка е заплашена от обкръжение.
  • 11 Путлерофоб

    28 4 Отговор
    Това в действителност е признание за пълен провал. Ако в Путлеристан казват, че нещо върви по план това значи, че е пълен провал. Точно така беше и със “специалната военна операция” и тя вървеше по план, но след половин година по-късно се стигна до “частична мобилизация”. Защо ли? Нали всичко вървеше по план и армията и оръжията бяха “без аналогови”

    Коментиран от #12

  • 12 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    29 3 Отговор

    До коментар #11 от "Путлерофоб":

    "... по план..."

    План и Русия са две несъвместими неща, в най-добрия случай "Планът" е че Няма план или първо се стреля, а после се пита накъде 😄😄😄
  • 13 Извънредно

    27 2 Отговор
    Руската армия е разбита, очаква се ново пушечно месо от бедни хора и завладени от руската федерация малцинства и народи.
  • 14 "Втора армия в Света"

    19 1 Отговор
    А специалната операция вървили по план?
  • 15 нали така

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Олена":

    А онези които губят войните от Русия, живеят по-добре от тях.!?
  • 16 Болен мозък,

    19 1 Отговор
    като руския друго не може да измисли!
  • 17 Да бе да

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Олег":

    Само в розовите мечти на путлеристите.Ядрените заплахи на отчаяния кремълски г-н-о-м не са нищо друго освен демонстрация на висша форма на безсилие. Ядрените оръжия за разлика от времето на тяхното първоначално създаване вече не са средства с които може да се спечели война в съвременния свят. Вече ядрените оръжия са само средство което гарантира възпиране. Ако някой си позволи да използва ядрено оръжие ще има моментален отговор от другата страна и със света се свърша печеливш няма да има и не може да има.
  • 18 Жоро

    24 2 Отговор
    Колкото и военната операция вървеше по план толкова и мобилизацията. Днес някъв мобилизиран застреля 2ма и после себе си. Започнаха да ги връщат от фронта с чували. И това ли е по план?? 350 хиляди избягаха от могилизацията? По план? Да да. Това на промитите руски мозъчета го продавайте.
  • 19 Филип

    10 0 Отговор
    Шалом, хвърляй оставка
  • 20 Го4о

    25 1 Отговор
    Аааааа, руснаците сами се мобилизират!?!? Купуват си военни униформи (заедно с нашивките) обувки, колани всичко и се "редят на опашка" пред местата за мобилизация!? Ха ха ха.... И Шойгу стана лъжец като Путлер!
  • 21 Турчин

    11 6 Отговор
    Русия се изложи много. Тази война не е плюс за Русия. Но и украинците са нагли. По турските медии твърдят че украински войници се обадили на майка на убит руски войник и й казали "синът ти е мъртъв и сега го ръфат кучетата". Нищо човешко не е останало и в едните и другите. А тези хора които се избиват помежду си са много близки. Братоубийствена война.
  • 22 Ха ха ха ха ха

    5 21 Отговор
    Злобейте си тук колкото искате. Не пречи те на никого! Русия си прибра богатите на ресурси региони, а вие си пишете,пишете...
    И има и за още нещо да злобеете:))) Руснаците поне е@ат красиви жени, а вие.... 200 килограми ви горили! И да не са 200 килогряамови, то тогава са хапче за страх. Убеден съм, че на всичките пишещи тук жените им са хапче за страх:) Е, как тогава да не завиждат наа руснаците,които си лягат с Богини.

    Коментиран от #30, #85

  • 23 Хм Хм

    16 1 Отговор
    Представете си картинка - 120-130 кг чичаци с 40 кг бойно снаряжение. Дали ще могат да избягат от опитните украинци?

    Коментиран от #27

  • 24 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    18 2 Отговор
    Най ми е мъчно за нашите български Русофили.
    Четат проcтотиите ни , но нямат нито очи, нито уста да отвърнат ))
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 как всегда

    16 1 Отговор
    Специална операция=Специалная обасрация.
  • 27 Може

    5 17 Отговор

    До коментар #23 от "Хм Хм":

    И другата картинка да си представим! На 15 сантиметри токове как се излиза от окопа? А отпред руската армия. Руснаците ще се спускат от смях... Ще се чудят да ги е@ат ли кво да ги правят. А 70% от натовката армия са такива. На токчета с къси полички.

    Коментиран от #38

  • 28 Матей преображенски

    3 13 Отговор
    Руското командване подцени възможностите на всу,помислиха че те са разгромени и деморализирани.В началото беше така,парадоксално,а после те постепенно се съвзеха,извършиха тотална мобилизация и за половин година разни западни инструктори ги обучиха криво-ляво,въоръжиха ги с по-модерно оръжие и ги хвърлиха на щурм в определени участъци.Все пак от 30 милиона остатъчно население в УкРАЙНА СА УСПЕЛИ ДА ИЗЦЕДЯТ КЪМ 1 милион що-годе способни да бъдат пожертвани солджъри.Фа--шист-ките порядки при тях не допускат никакво колебание,който не отива напред,заград-отрядите ще го разстрелят без церемонии.Руснаците и с 300 хил. подкрепления пак са наполовина на ук-ри-те,само по-сериозната мотивация и обучение,повече тежко въоръжение могат да изравнят не само силите ,а и да им дадат значително предимство.

    Коментиран от #66

  • 29 Пулев

    16 2 Отговор
    Върви по план така както върви по план и специалната военна операция в Украйна .Въпреки че отначало плана беше за три дни да превземат Киев и да бъдат посрещнати с цветя .Нищо , все още си върви по план вече седми месец. Новогодишното обръщение на Путин пак ще бъде че всичко върви по план , а тогава Херсон вече ще бъде в украински ръце , а руските жертви ще са над 100 хиляди . Нищо , пак всичко върви по план и подкрепата към специалната военна операция и рейтинга на Путин ще бъде над 80 процента.
  • 30 Запознати сме

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха ха ха":

    Рускините стават до 30г,след това стават праски,Освен това пият по кило концентрат на ден.

    Коментиран от #34

  • 31 Браво

    13 1 Отговор
    Народа като чу , че ще дават на всеки мобилизиран по 5 килограма риба и се явиха 600 000 , при нужда от 300 000
  • 32 Феник

    5 16 Отговор
    Соросоидчета, много сте, бе! Скоро ще запеете друга песен.

    Коментиран от #35

  • 33 Ридик

    14 2 Отговор
    След като руската империя се стопи от 146 млн на 140 млн , дойде нов разпад над 200 000 вече избягаха от Русия, загубите на Русия са 6 млн а пращат още да ги убиват, след анексията дори руското население каза че още незнаят че се намират в Русия

    Коментиран от #51

  • 34 Ха ха ха ха ха

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Запознати сме":

    Важното е, че не са хапче за страх,като вашите:-)
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Голем смех

    11 2 Отговор
    Ще ме скъсат. Всичко им е по план. Само дето никой не е виждал тия планове, кой отговаря за тях и кой ги изпълнява? Сигурно по план е и тоя половин милион, който се изнесе на където му видят очите. Нещастно и жалко государство...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 фактите

    5 11 Отговор
    И в краварника тече мобилизация .
    В САЩ обявиха мобилизация на наемници за Украйна с огромна заплата
    Плащали до две хиляди долара на ден + бонуси, осигуряват се защитни средства и екстракция .

    Съобщението е публикувано на портала на американската агенция за набиране на служители от силите за сигурност на 27 септември и е приоритетно на главната страница .

    Списъкът с изисквания, освен отлична физическа годност, включва най-малко пет години боен опит в Източна Европа, добро ниво на владеене на съветско и натовско леко оръжие, умения за работа с информация и затворници ??!!!
    Интересно какво майка си ще търсят в европа и украйна .
  • 40 Кантарджиев

    5 11 Отговор
    Руснаците са ударили база за чужди наемници край Николаев . Пратили са триста наемника при Куция кон в небесната прерия .
  • 41 Демек изпълнили са петилетката

    14 1 Отговор
    Предсрочно. Сега украинците са в шок, къде ще ги закопават.

    Коментиран от #44

  • 42 Хихи

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    Да не свършиш като Олег Кошевой?
  • 43 само питам

    6 12 Отговор
    Русия започна военна операция, но западът я превърна във война. Ако не престанат да си играят с огъня, тази война ще унищожи света. Войни се водят на много места. Защо само тук се изпращат оръжия, обучени "наемници", милиарди?

    Коментиран от #46

  • 44 Само питам

    2 11 Отговор

    До коментар #41 от "Демек изпълнили са петилетката":

    Защо украинците тръгнаха да разкопават масови гробове с кръстове и погребани ?
    Защото "черните " украинци трябваше да ги делят от белите и да ги пращат по направление !
  • 45 Много народ се е явил

    12 2 Отговор
    При вестта, че дават овца. След като овцете свършили давали 5 кила риба ...ама трябвало да си я хванеш сам. Осигурявали и рибарски ботуши. Всичко по план.
  • 46 Значи

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "само питам":

    Не е виновен този, който е започнал войната, а този който се съпротивлява. Що не отидеш утре на лекар?

    Коментиран от #48

  • 47 нямат спирка укрите и работят по въпроса

    1 8 Отговор
    Украинските власти издадоха препоръки към гражданите в случай на ядрен удар или авария в атомна електроцентрала (АЕЦ) ????
  • 48 само питам

    6 14 Отговор

    До коментар #46 от "Значи":

    И кой я започна войната ? Кой почна да бомби мирното население в Дончас със самолети и фосфорни бомби защото не бяха съгласни със смяната на имената ? Кой за 8 години изби 13 хиляди човека там ?
    Или ония в Донмас нямат право на нищо ? Имат право само да умрат !

    Коментиран от #54, #56

  • 49 интересно

    5 14 Отговор
    Защо нашите медии не пишат че при Николаев половината от милионната непобидима украинска армия яде боя като за последно от малочислени руски формирувания ?

    Коментиран от #50, #86

  • 50 Пеци

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "интересно":

    От формирУвания може русороб НЕ грамотен

    Коментиран от #52

  • 51 бай Гън

    3 11 Отговор

    До коментар #33 от "Ридик":

    А Украйна се стопи с 10 милиона емигрирали и 12 милиона преминали в Русия !
  • 52 Интересно

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Пеци":

    И какво не си разбрал ? Сайта за правописе е на друго място . Ходи там , стига кибица тука .
  • 53 Въпрос към Олег

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    Другарю комунист Олег,любимият ти Путин дали е планирал "частичната" мобилизация(която всъщност е тотална) преди да нападне Украйна на 24–ти февруари? Пораженията на руските окупатори край Балаклея и Изюм,както и бягството им от Змийския остров също са по план,нали така?
  • 54 Путлерофоб

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "само питам":

    За войната в Домбас от 2014г. вината е единствено и само на Русия. Жертвите там като и тези сега в цяла Украйна са следствие на действията кремълското изчадие Путлер. С парите с които Русия финансираше цели 8 години сепаратизма и войната в източната част на Украйна можеше да построй нови гадове на руска територия за абсолютно всички руснаци живущи в Украйна които са се чувствали потиснати и които не са желали да са част от Европейска и независима Украйна, но не това беше целта. Престъпния кремълски режим просто използваше тези хора обричайки да живеят на фронта на водеща се война между официалната власт и терористичните сепаратисти финансирани от нея.

    Коментиран от #57, #60

  • 55 стига с тоя двойствен стандарт

    4 8 Отговор
    БТА. Фон дер Лайен е против призивите за спиране на огъня в Украйна…

    И сега да чакаме мобилизация на българи и на всички европейци, за да се бият за Украйна ли?

    Където я видим тази жена пръв шеф на Европа, непременно да й ръкопляскаме и да викаме – браво, браво, да, на войната фрау Урсуза, никакво спиране на огъня, разрушенията, убийствата…

    Позор.
    Позор за разумният хомо сапиенс нежелаещ да различи истината от неистината.
    Позор за обезценката на най-висшата ценност Животът!
  • 56 Само ти отговарям

    10 4 Отговор

    До коментар #48 от "само питам":

    Така наречените туморни образования ДНР, ЛНР нарочно ги създаде Путлер за да може после да окупира цялата Украйна.
    Когато ги създаваха изгониха около 1 270 000 украинци, вкараха своите зелени човечета или както Лавров се искаха воен.в отпуск, вкараха и тежко въоръжение и започнаха да стрелят по украинските територий.

    Коментиран от #58, #59

  • 57 само питам

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Путлерофоб":

    А преди сепаратизма - КОЙ организира въоръжен преврат в Киев срещу законно избрано правителство ?

    Коментиран от #61

  • 58 пак да питам

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Само ти отговарям":

    КОЙ организира въоръжен преврат в Киев срещу законно избрано правителство ? Путин ли ?
  • 59 кой извърши преврата

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Само ти отговарям":

    Италиански журналист публикува интервюта с грузински военни, които разказват как са били пратени като провокатори на протестите в Украйна през 2014 г. от Михаил Саакашвили. Признанията, че им е било наредено да стрелят както по полицията, така и по демонстрантите, потвърждават изводите от други разследвания по темата - и подобно на тях вероятно ще останат без последствия
  • 60 истината

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Путлерофоб":

    Скрити истини – кой стои зад снайперистите на Майдана?

    На пръв поглед това бе поредната “цветна” революция – дори не беше първата цветна революция срещу Янукович. Но изключителното внимание, което ѝ се обръщаше, подсказваше, че този път залозите са много по-големи. Сега спокойно можем да обобщим, че случилото се в Украйна представляваше цинична ескалация на вечно тлеещото геополитическо съперничество между Вашингтон и Москва, че беше първият – поне официален – залп на набиращото скорост ново издание на студената война.

    Коментиран от #68

  • 61 Путлерофоб

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "само питам":

    След отстраняването от власт на един национален предател от собствения му народ в суверенната страна Украйна се поведоха два пъти демократични избори и целия украински народ изрази волята си кой иска да го управлява.Властта в Украйна не беше назначена от САЩ или някой друг, а избрана от самите украинци чрез мнозинство. Смениха се двама президента , но те не се навят на кремълската върхушка и тя реши да нападне една суверена страна със своята армия, защото се повали в опитите си да дестабилизира страна със сепаратизма и гражданската война която подклаждаше и финансираше в източна Украйна.

    Коментиран от #62

  • 62 истината робе

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Путлерофоб":

    Събитията между 18 и 22 февруари 2014 г. тласнаха страната към една спирала на насилие, която започна веднага да се задълбочава – със саморазправата на “победителите”, с масовото убийство в Одеса, със сблъсъците в Донецк, Луганск, Мариупол, Харков и другаде, които до пролетта ескалираха в пълномащабна и брутална война. Война, която бе – и още е – както гражданска, така и прокси сблъсък между световни и регионални сили.

    Коментиран от #72

  • 63 А бе цървул..

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен- _Язовец":

    От две хиляди мариуполски грузовьие азовци..до магадан са достигнали 2/3 от тях.
  • 64 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Истинска катастрофа за руската армия в херсонска област .

    Отбраната им се разпадна и бягат


    Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков в последните си публикации в Телеграм потвърждава, че руските сили на практика са избягали от фронта край река Ингулец и са оставили в ръцете на ВСУ редица големи селища в околностите на Давидов брод.

    "Изоставихме клчовия Давидов брод, за който се сражавахме в продължение на два месеца. Също и редица големи села в околностите. Отстъплението продължава", пише той.

    Коментиран от #67

  • 65 Всичко е по план

    3 0 Отговор
    На могилизанти дават овца. За из път за храна. Ако искаш си я дой всеки ден и пий мляко, ако искаш си я прави друго, ако искаш си я заколи и я направи на суджуци. На жендърите давали овен.
  • 66 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Матей преображенски":

    "...могат да изравнят не само силите..."

    А как Бравурно почна всичко - Володката призна ЛНР / ДНР и на следващия ден 24 февруари "Нипобидимата" Руска Армия кръстосеаше просторите на Украйна като муха без глава посрещани с Джевелини наместо с Цветя. След три дни кръстосване руснаците им сецна нафтата и започнаха да оставят техниката по пътищата.
    Това беше Първото звънче че нещата са далеч от руските представи за война и Вовката призова ВСУ да направи Преврат. После 64км колона се отправи към Киев, уви оказа се че пътя е блокиран, а отстрани по нивите невъзможно да се гази в ужасната кал. Последваха фалшивите Инстамбулските преговори, които дадоха възможност на Украйна да се организира и консултира със Запада - това беше Началото от множеството елементарни грешки допуснати от руснаците. Последваха Москва, Василий Бех , още два кораба, летището в Крим, Дария Дугина, два месеца юли и август в пълно руско бездействие и безхаберие с приказки за Котли и Казани, през което време украинците проведоха 5 мобилизации и си осигуриха Западна помощ и Хаймърси с които разрушиха руската логистика и спряха офанзивата.
    Септември започна Контраофанзивата с която всички се подигравахме - най-вече глупавите руснаци и в момента инаме това което имаме - пълна Руска Неподготвеност и Ступор.
  • 67 така е разбирачо

    3 4 Отговор

    До коментар #64 от "Наблюдател":

    Украинската тактика таран се провали край Херсон . Къде викаш напредват ?
    Унищожена е група на ВСУ, която е пресякла административната граница с ЛНР .
    Украинците бягат от Артемовск , даже са заснели бягството си .
    NYT хвърли бомба: В Херсон яростно унищожавали ВСУ .
    Преодоляването“ в Слобожанщина се оказа смъртоносен капан за херсонските незалежни в черноморския район на Херсон. Екипът на Зе е толкова увлечен от контраофанзивата в Харков, че няма връзка с военната реалност и иска да „повтори неподражаемото“, пише New York Times.
    Кореспондентът на най-важното американско издание Джефри Кетълман, който посети мястото на най-кръвопролитните битки край Николаев, в публикацията си напълно опроверга анализатора на Американския институт за изучаване на войната
  • 68 Путлерофоб

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "истината":

    Властта на Русия свършват точно където свършват нейните граници, ако някои наруши границите и тогава Русия може да има претенции. Ако ще и цялото оръжие на света да се струпа по руските граници щом е от другата страна на границата това не засяга по никакъв начин Русия. Кемалския пигмей е крайно време да приеме това.Украйна не е заден двор на Русия, а независима държава. В момента хиляди хора умират заради Путлер, който започна една напълно безсмислена война от която даже няма какво да спечелят обикновените руснаци, а само терористичния и престъпен кремълски режим.

    Коментиран от #70, #71

  • 69 Стайков много си активен в коментарите

    2 0 Отговор
    или Денито се впуска да ти помага ?
  • 70 отворен

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Путлерофоб":

    А границите на краварника къде свършват ? В Ирак ,Сирия, Либия ,Йемен ,Афганистан Панама ,Гренада ....
    Какво дирят там ? Какво дирят в Украйна ?
  • 71 Ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Путлерофоб":

    Браво, браво на теб. Много си умен. И САЩ така викат. Русия може да си постави ядрените бомби покрай границата на САЩ, и те нямат нищо напротив:)))Гл@пак!

    Коментиран от #77

  • 72 Путлерофоб

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "истината робе":

    Насилието започна със появата на сепаратизма. А кой създаде финансираше въоръжаваше и поддържаше сепаратистите в източна Украйна? Да не би това да не беше Путлер? Ако нямаше сепаратисти нямаше да има 8 години война в източна Украйна нямаше да се появят и националистите. Те са продукт на войната разпалена от имперската политиката на Путлер. Просто ако Русия не се месеше в Украйна щеше да има мир и поспорите в тази страна. Тя щеще да стане част от ЕС и НАТО, а руснаците щяха да се мъчат да емигрират там. Защото щяха да виждат разликата. Точно от това се страхуваше кремълския г-н-о-м защото това би застрашило неговата вечна власт която трябва да опази с цената на всичко включително и война с десетки и стотици хиляди жертви. За него човешките животи са нищо пред амбицията за власт.

    Коментиран от #73, #74, #75, #81

  • 73 истината робе

    3 6 Отговор

    До коментар #72 от "Путлерофоб":

    Насилието почна на Майдана . Как се появи изведнъж Нйланд с баничките там ? Тогава имаше визов режим .
    “Историята започва в Тибилиси и е изпълнена със задкулисни актьори. Първият е бившият грузински президент Михаил Саакашвили. Вторият е неговият военен съветник Мамука Мамулашвили. Той е бил изпратен в Киев, за да поддържа протестите на Майдана. По-късно става командир на група грузински доброволци, участващи в боевете .
    Коба Нергадзе показва документ на негово име, доказващ членството му във военно подразделение, съставено от бивши полицаи и военен персонал. “Беше структурирано като военно подразделение. Реално беше служба за сигурност, създадена от Михаил Саакашвили. Трябваше да отидем в Украйна и не можехме да откажем”
  • 74 истината робе

    2 4 Отговор

    До коментар #72 от "Путлерофоб":

    Александър Ревазишвили потвърждава, че е бил част от същата служба за сигурност на Саакашвили и е участвал в трагичните събития в Украйна. Преди това е бил снайперист в грузинската армия и точно затова е бил извикан от Мамулашвили. “Мамука веднага ме попита дали наистина съм бил снайперист в армията. Каза ми – щом е така, трябва да отидеш в Киев… Трябваше да се занимаваме с провокациите.

    Ревазишвили разказва как един ден в палатката им се появява Мамулашвили и води със себе си млад човек в униформа, който им е представен като американски военен инструктор.

    Американецът се казва Брайън Кристофър Бойнджър и е бивш офицер снайперист от 101-ва военновъзушна дивизия. След Майдана се премества на фронта в Донбас, където воюва като част от грузинския доброволчески отряд. “Бяхме в постоянна връзка с Брайън, който беше човек на Мамулашвили. Заповедите ни ги даваше той. Трябваше да следвам всички негови нареждания” разказва Нергадзе.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 истината робе

    3 5 Отговор
    Италианският журналист изтъква как насред хаоса и ужаса демонстрантите от Майдана търсят убежище в хотел “Украйна”, и така жертвите се оказват до своите убийци. Версията на тези свидетели показва, че ескалацията на насилието е целяла да не се осъществи подписаното между Янукович и опозицията споразумение за съставяне на правителство на националното единство и предсрочни президентски избори. Споразумение, което, ако бе осъществено, можеше да доведе до мирен и компромисен изход от кризата, вместо страната да се превърне във военна зона и полигон за геопитически експерименти. Днес Украйна можеше да е цяла и мирна, десетки хиляди души можеха да са живи, а милиони нямаше да са избягали в чужбина заради войната и мизерията. Тази история ще остане като страховит пример, че само с няколко куршума и шепа достатъчно неморални изпълнители на мръсни поръчки можеш да преобърнеш съдбата на милиони.
  • 77 Путлерофоб

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха ха ха ха":

    Да ги слагат какъв е проблема. Разстоянието между Аляска и Русия е минимално. Нима няма руски военни бази в далечния изток. Даже със сигурност и в тях има такива бомби и какво от това.Не разстоянията са важни. Това са само не състоятелни оправдания. Истината е друга имперските амбиции са необходими на кремълския режим за да се задържи на власт, но сега допусна груба греша като обедини почети целия развит свят срещу себе си. Кремълския режим сега ще си плати, но за съжаление ще страдат и обикновените руснаци, чиято реална вина е единствено, че не свалиха по-рано Путлер от власт.

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Путлерофоб

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ха ха ха ха ха":

    Че от другата старата на Аляска ракети си има и това не е така от сега, а повече от половин век вече. Много сте наивни. Ядрените ракетите отдавна имат обхват да прелетят цялата земна обиколка и няма никакво значение къде са разположени. Въпроса е че и другата страна има такива ракети и ако се използват такава веднага ще има моментален отговор от другата страна. Затова те не са средство с което може да се спечели война в настоящо време, а са само средство което гарантира, че другия няма да ги използва заради ответния отговор.
  • 80 Мразя завинаги Русия безплатно!

    6 4 Отговор
    При тия жалки руски пом.ияри всичко "върви по план", да умреш от смях ...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Хорхе

    3 1 Отговор
    Появи се видео как двама руски войници бяха убити от дрон по време на полов акт помежду си.
    Същия дрон е снимал и видеото
    Сега това джендърство ли е или си е баш православно
  • 83 А частичната

    1 0 Отговор
    бегация към други държави как е?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 456

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха ха ха":

    Скоро ще ги върнат, а пък ти си чакай ссср то.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания